Tõesti? Ära sa märgi. On sul ette näidata mõni noorte sõdurite seas läbi viidud küsitlus, mis demonstreeriks seda "tohutust"?
Ju see maa ikka nii väga "oma" ei olnud ja kaitsetahe oli ka tohutust oluliselt väiksem, et Ukrainast ja Baltikumist sabad sorgus leebet tehti.
Millele viitad? Kas taolisele seltskonnale, kes ka meil tänases Eestis ei väsi oma riigi üle ilkumast ja igal võimalikul juhul rõhutavad (paraku küll vaid anonüümsetes kommentaariumides), et nad esimesel võimalusel selle maa tolmu oma jalgadelt pühiks? Neile, kes ei tee vahet valitsusel-riigivõimul ja omal kodumaal? Paraku see, kes just mingil ajamomendil riigivõimu juures on, ei muuda seda maad siin Läänemere kaldal vähemalt minu jaoks küll ei rohkemaks, ega vähemaks kodumaaks. Kodumaa on ja jääb selleks. Ja sama kehtib ka Venemaa kohta, arvan ma.
Isiklikult arvan küll, et see kontingent kes KODUMAAS vaid rahanumbrit jms. näeb, siiski nii toona NL-s, kui ka nüüd meil EV-s selges vähemuses on. Ja olgugi, et nii mõnelegi arvata võib, et kehtiv kommunistlik riigivõim ei meeldinud, siis nii või teisiti oli see siiski OMA ja harjumuspärane ning sellele vastupidiselt oli sissetungija VÕÕRAS ja harjumatu.
Tõesti? Ära sa märgi. On sul ette näidata mõni noorte sõdurite seas läbi viidud küsitlus, mis demonstreeriks seda "tohutust"?
Toh-oh? Terve see foorum on puupüsti täis väiteid Eesti meeste 1944.aasta ülikõrgel tasemel olnud isamaakaitsmise soovidest, üüratust patriotismist, soovist relvaga käes idavaenlase vastu astuda jne., aga mitte keegi pole veel seni tulnud sellisele ideele nende väidete tõestuseks küsitluste tulemusi vms. nõuda. Ei tea küll, miks?
Meie siin lähtume oma sarnastes väidetes toonastest sündmustest osavõtjate ja tolleaegsete inimeste jutustustest, memuaaridest ning olukirjeldustest. Miks ei võiks siis vastaspoole osas samadest kriteeriumidest lähtuda?
Ah, et venelased ju valetavad ja mõtlevad välja jne.? No, kuulge! Pidage ikka piiri kah!
Miks ma siin omas nii kinni olen? Aga eks ikka seepärast, et olen oma hobist tulenevalt mitte ainult Eestist pärit inimestega toonastest aegadest juttu vestnud, vaid on saadud piisavalt kuulatud ka Sarmaatia lagendikelt pärit inimeste sõjaaja pajatusi.
... et Ukrainast ja Baltikumist sabad sorgus leebet tehti.
Üritan rahulikuks jääda, aga kui ikka lauslollusi must-valgel lugema pean, siis noh, ... Missugused üleolevad fraasid!? See on ikka lausmõnitamine. seda enam, et taoliseks suhtumiseks mitte kõige vähematki alust pole. Nii Eestis kui Ukrainas peeti lahinguid. Ja mitte vähe. Neid lahinguid peeti reeglina just sellistes tingimustes, nagu oma eelmises postituses kirjeldasin. Tuhanded mehed vene poolelt jäid nimetutesse haudadesse. Ning see ei olnud mitte, nagu eelpool kommentaator väitis, saba sorgus leebet tegemine.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!