Laagri katakombid
.
inimese, tassisid veel jupp haaval ylesse ka, varvastel olid veel lihatykid kyljes
Kas 2. koha all mõtled Peeter Suure merekindluse mingit käiku ?kristjan82 kirjutas: 2 vett täis tunnelist kaugemalt sisenedes(selle jaoks ehitasime isegi parve maaalla ning leitsime lõhatud lõpu...ainukeseks avastuseks oli yks vagonett)
3 minna majast alla (seal kus on väike ruum vet täis )
kummaline on just see et kui sealt majast alla minna oli vene aegsed täiesti korras ruum ventilatsiooni ja muu jaoks mis oli võimeline oma 200m2 ilusti ära varustama ning õhusahtid viisid sinna kinnivajunud käiku kust me kaevasime
ja 3. koha kohta: millisest majast alla ??? Seal on neid maju suht mitu...
Ja kust kohast te kaevasite ? Ma olen omast arust seal suht tihti kolanud, mingeid tunnelikaevamise jälgi pole nagu silma hakanud... tunneli kaevamisest peaks suht suur pinnasehunnik tekkima...
kristjan82 kirjutas:selle kaevu vaatasime läbi ja leidsime alt prügi seest lagunenud laiba...Martti kirjutas:Seal radaribaasi territooriumil oli ka üks sügav kaev(mitte vee võtmiseks vaid kuiv), ehk on see saht hiljem "kaevuks" ehitatud. Sügavus sellel kaevul umbes 8-10meetrit.
Kas politseisse teatasite? Mis sai laibast edasi?
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
kusjuures mina ei teadnud seda et terve piirkond Nõmmel (Kalda ning Kadaka tee vahel) on Peeter I merekindluse ametnikute suvekodud. Kõige huvitavam on see et veel mõni aasta tagasi elas seal ühes majas üks memm, minu koolivenna vanaema kes oli vist sellesse majja aastal 1914 sisse kolinud merekindluse inseneri tütrena...
Peaks saama küll, ise käisin möödunud kevadel seal kolamas. Seal on palju prügi jah aga ühes otsas on prügi alla varisenud ja tekkinud auk, mis viib trepist alla käiku ja saab sealt alla põllu ääres olevasse punkrisse, mujale vist ei saanud, kas oli kinni varisenud või vett täis. Ristumis kohtades on olnud kunagi sahtid, mille kaudu tõsteti käikude kaevamise ajal kive välja ja nüüseks kinni aetud.
Natuke ohtlik on, prügi võib variseda kui ta seda juba teinud ei ole ja enam ei pääsegi sealt alla.
Natuke ohtlik on, prügi võib variseda kui ta seda juba teinud ei ole ja enam ei pääsegi sealt alla.
seda auku me igaljuhul ei leidnud kas kinnivarisenud või midagi sellist! sai täna seal jälle ringi kolatud, selles esimeses suures saalis, seal kus see rõdu on, olid käinud mingid korralikud tegelased põrand oli üles kaevatud. ja seal lähedal olevas sissekäigust viis ikka korralikult tallutud rada välja. tegelikult läksime eesmärgiga vaatata seal rõdu vastas seinas olevate uste taha, need mis seal lae all. kuulsin, et seal pidavat mingi nö raamatukogu olema aga ei midagi lihtsalt kolm tuba ja kõik nagu tavaliselt segi pekstud ja tühiaks tassitud!
4. korruse otsijatele üks tore idee, mis näib olevat üsnagi lihtne välja mõelda?
raiuge/kaevake auk läbi 3. korruse põranda.
Kui ühes kohas ei ole all midagi, proovige teises kohas veel.. äkki on 4. korrus pindalalt väiksem kui 3. korrus vms.
Ise kohapeal pole käinud ning ideed tulid pähe foorumeid lugedes.
Tehke pilti ka. Ja tähistage auk ära;)
raiuge/kaevake auk läbi 3. korruse põranda.
Kui ühes kohas ei ole all midagi, proovige teises kohas veel.. äkki on 4. korrus pindalalt väiksem kui 3. korrus vms.
Ise kohapeal pole käinud ning ideed tulid pähe foorumeid lugedes.
Tehke pilti ka. Ja tähistage auk ära;)
Kellel suurem huvi Laagri väeosa kohta võib veel mingit infot hankida Laagri Neste kõrval ja taga asuvatest majadest, sest seal peaks veel olema järel mehi kes seal teenisid. Ise sai seal elatud varem ja vanemad ostsid korteri ka sealse väeosa ühelt ohvitserilt, kes ise 93. aastal venemaale naases. Et kui venekeel suus ja kellegi sealt üless leiab siis vast õlle pudeli kõrval ikka miskit räägitud saab. Ise ei ole midagi suutnud rääkida seal kellegagi, kuna ei jaga venekeelt.
Laagri sõjaväeosas teenis piisavalt eestlasi.
Huvitav, et siia pole neid juhtunud. (Ma olen vist ainuke)
Väeosa oli vist 03115
Kuna pole ise ammu kohal käinud, jääb paljude postituste
asukohtade määrang (vett täis koht, maja juures koht jne.)
arusaamatuks.
Mingit peidetud korrust küll ei mäleta.
Peeter I katakombidega oli ühenduses vana komandopunkt.
Sissepääsud majadest Pärnu mnt poole.
Katakombide õhku kasutati seadmete jahutamiseks.
Hiljem (1986)tehti ühte harusse lasketiir.
Väeosa oli vist 03115
arusaamatuks.
Väga kasulik ja huvitav juttSiili kirjutas:Laagri sõjaväeosas teenis piisavalt eestlasi.
Väeosa oli vist 03115
arusaamatuks.

Oskad sa öelda, mis otstarve oli selle suure punkri (projektil "plokk B", vt. ka www.hot.ee/laagripunker) "katusel" asuval šahtil (see ~7*7 m auk) ?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline