Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Ei olnud näpukas, selleks praegune süsteem ju välja töötatigi. Kõnealune isik sai muidugi hiljem presidendiks ikkagi.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
-
- Liige
- Kontakt:
on maailmas riike, kus presidendi roll ning ka valimine on meie omale sarnane. Ja saavad hakkama.Manurhin kirjutas:Ometigi /.../
My fair lady.
Üldiselt saab lugeda päeva kordaläinuks.
Ei ole hapu paukveini austaja, aga täna avasin siis ühe ...
Nüüd jääb vaid oodata, et tirivad Tarandi Brüsselist ära, see variant mulle istuks. Ja ilmselt veel paljudele.

Ei ole hapu paukveini austaja, aga täna avasin siis ühe ...
Nüüd jääb vaid oodata, et tirivad Tarandi Brüsselist ära, see variant mulle istuks. Ja ilmselt veel paljudele.
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Manurhin, anna andeks aga mulle tundub et kogu Su optimism põhineb hetkel puhtalt sellel, et osad allikad lubasid et rahvahääletusel oleks võinud võita Sinu eelistatud kandidaat. Korra juba küsisin, küsin siis veel - juhul kui meil oleks täna olnud rahvahääletus, aga Sinu allikad oleks eksinud ja ühed teised oleks õiged olnud ning Kaljurand pakiks juba täna õhtul asju, et Kadriorgu sisse kolida, milline oleks Sinu reaktsioon? Kergitad kaabut ja tunnustad vastaspoolt väärt konkurentsi eest, või otsiks samamoodi süsteemist vigu, et kuidas see küll nii minna sai, oleks pidanud ju teisti minema?Manurhin kirjutas:Ometigi on maailmas küllalt riike, kus presidendi valib rahvas.

Oli ikka küll...Lennart Meri sai 138 317 häält ehk 29,5167%, Arnold Rüütel 195 743 häält (41,7714%). Rahva tahte kohaselt oleks Rüütel ülekaalukalt võitja olnud...seepärast panevadki need ruiged mõne tänase kandidaadi vanemate "rahvavaenulikest tegudest" õlgu kehitama. EKP sekretär kõlbas, aga inimene, kelle ema pidas märksa tagasihoidlikumat ametit, ei sobi kohe mitte...mitte et ma ise Kaljuranda oleks presidendiks tahtnud, aga mõni kodanik võiks enne proua välimuse kallal virisemist järele vaadata, millist õudusfilmi talle endale peeglist näidatakse.Kriku kirjutas:Ei olnud näpukas, selleks praegune süsteem ju välja töötatigi. Kõnealune isik sai muidugi hiljem presidendiks ikkagi.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Akf Lemet, loed sa üldse, mis ma kirjutan? Presidendivalimiste süsteem tehti selliseks eesmärgil, et rahva hulgas kõige populaarsem kandidaat ei saaks presidendiks. Ei saanudki ja tema asemel sai Lennart Meri. Kuskohas oli näpukas??
Mitte mingit näpukat ei olnud, kõik läks nii nagu süsteemi loojad olid planeerinud.
Mitte mingit näpukat ei olnud, kõik läks nii nagu süsteemi loojad olid planeerinud.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Ma lahkan seda rahvahääletuse seisukohast... 

Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Jah, rahvas oleks kindlasti Arnold Rüütli 2. voorus presidendiks valinud, kui selleks oleks võimalus antud. Nüüd on küsimus, kas tänapäeval on olukord nii palju paranenud, et selline õnnetus on välistatud? Ma ei näe ausalt öelda võrreldavalt sobimatut kandidaati, kes rahva poolt valituks osutuda võiks. Siin mõne akf-i arvamus, et rahvas tahaks kangesti Helmet valida, kuulub fantaasia valda. Ja kas Helme olekski sama sobimatu kui tema parteikaaslane Rüütel, on ka küsimus.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kõigepealt - minul ei olnud mingeid salapäraseid "minu allikaid". Need gallupid, mida ma siin näiteks tõin, olid kõik täiesti avalikud. Postimehe ja ERR omad pealegi veel n.ö. peavoolumeedia omad, mitte mingitel küsitava usaldusväärsusega veebilehtedel olevad. Kas ja kui palju need tulemused seal manipuleeritud võisid olla, ma ei tea. Spekuleerida võib sellel teemal lõpmatuseni, aga kindlaid fakte mul pole.ptrt kirjutas:Manurhin, anna andeks aga mulle tundub et kogu Su optimism põhineb hetkel puhtalt sellel, et osad allikad lubasid et rahvahääletusel oleks võinud võita Sinu eelistatud kandidaat. Korra juba küsisin, küsin siis veel - juhul kui meil oleks täna olnud rahvahääletus, aga Sinu allikad oleks eksinud ja ühed teised oleks õiged olnud ning Kaljurand pakiks juba täna õhtul asju, et Kadriorgu sisse kolida, milline oleks Sinu reaktsioon? Kergitad kaabut ja tunnustad vastaspoolt väärt konkurentsi eest, või otsiks samamoodi süsteemist vigu, et kuidas see küll nii minna sai, oleks pidanud ju teisti minema?Manurhin kirjutas:Ometigi on maailmas küllalt riike, kus presidendi valib rahvas.
Kui nüüd näiteks Kaljurand presidendiks oleks valitud, siis loomulikult ma seaks valimistulemused kahtluse alla, juhul kui seal milleski kahelda oleks. Nt. e-valimised, mida ei kasuta siiamaani ükski riik peale Eesti, kuigi maailmas on mitmeid riike, kus vahemaad on suured, valija tee valimiskastini pikk ja samas tehniline potentsiaal taolisteks e-valimisteks täiesti olemas. Aga muidu jah, kergitaks kaabut ja kas nüüd just konkurentsi eest tänaks, aga pigem ütleks: on hullematki nähtud, elame üle!
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Üks asi mis veel tänase päeva heaks muutis on see, et igaüks sai näha mida see peavoolumöla väärt on. Kuhu jäi see Kaljuranna hiigeltoetus ja valimisvõit?
Lisaks veel eelmiste postituste kohta, et mitte Rüütli valimine poleks olnud õnnetus vaid meri valimine oli õnnetus.
Lisaks veel eelmiste postituste kohta, et mitte Rüütli valimine poleks olnud õnnetus vaid meri valimine oli õnnetus.
Ei meenu küll, et peavoolumeedia oleks hõisanud, et Kaljurannal on valijameeste seas kõige suurem toetus, nelja osas pigem suhteliselt võrdne ja prognoosimatu.Kurjam kirjutas:Üks asi mis veel tänase päeva heaks muutis on see, et igaüks sai näha mida see peavoolumöla väärt on. Kuhu jäi see Kaljuranna hiigeltoetus ja valimisvõit?
Peavoolumeedias võib leida ka küsitlusi, mida juhtis Helme, kellest sai nüüd suurim üles bluffija, suutes talle antud 21 allkirjast salajasel hääletusel 5 häält ära kaotada. See on päris kainestav.

No üks valijamees ju ammu selgitas, et andis allkirja ainult selleks, et Helme üleüldse osaleda saaks.. et hääle annab kellelegi teisele.
Helme sai niigi 6 häält rohkem kui prognoositi.
Helme sai niigi 6 häält rohkem kui prognoositi.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Siin on siiski väike vahe, üks edendas kohaliku partei ülesandel ENSV põllumajandust, teine tegutses NSVL-i julgeolekuorganite otsese käepikendusena ja allus peaasjalikult otse Moskvale.Lemet kirjutas:Rahva tahte kohaselt oleks Rüütel ülekaalukalt võitja olnud...seepärast panevadki need ruiged mõne tänase kandidaadi vanemate "rahvavaenulikest tegudest" õlgu kehitama. EKP sekretär kõlbas, aga inimene, kelle ema pidas märksa tagasihoidlikumat ametit, ei sobi kohe mitte...
-
- Liige
kas on üldse võimalik leida kandidaat, kes saab parlamendis 68 häält kätte - ja seda 6 parteiga esindatud esinduskogus ( nt kui 4 parteid oleks sees, oleks see palju lihtsam), peale seda, kui parteide "esinumbrid" kukkusid läbi...ma ei räägi ajaloost, kus parlamendis oli juba üles seatud hetke ülivõimas favoriit ( Meri 2. ametiaeg, THI 2. aeg)
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist