Gaza sõda

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Re: Iisrael vs. Hamas

Postitus Postitas krizz »

Siis terendab vast pumpade sõda. 🙂
Kui neil on seal tunnelites hermeetilisi uksi,siis see asi nii kiiresti ei lähe.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

krizz kirjutas: 05 Dets, 2023 9:36 Siis terendab vast pumpade sõda. 🙂
Kui neil on seal tunnelites hermeetilisi uksi,siis see asi nii kiiresti ei lähe.
Pole nii lihtne. Neil seal vent ka sisse ehitatud - kusagilt ikka see vesi oma tee leiab.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Ju nad ikka vallutatud tunnelitest saadud teabe alusel kavandavad seda operatsiooni.

Ma ei tea, kui veekindlad üldse on kivimid, millesse tunnelid on rajatud?
Miki
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Miki »

Üleujutatud osad pärsivad rottide liikumisi ja ka põlvini vees kaua ei istu...
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

See hermeetiline uks ei pruugi eriti midagi päästa. Kui see uks juhtub, näiteks 10 m sügavusel olema siis mõjub sellele suurusjärk 20 tonni(uks mõõtmetega 2m*1m). Sellisele survele iga uks ikka vastu ei pea. A nende uroodide puhul räägitakse tunnelitest, mis on 40+m sügavad. Ehk siis ca 4 bar ja mingi 80 tonni samasuguse ukse kohta.Uksi mis seda kestavad on, aga ma siiralt katlen, et neil värdjatel neid on. Need, mida seni meedias näidatud ei saa selle survega hakkama ükski.
Benjy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Benjy »

Elektrita, energiata ikka midagi ei pumpa. Eeldusel, et need pumbad üldse olemas on.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Minuvanused on ilmselt lugenud pioneeriajal kohustuslikku raamatut "Vanema poja tänav".
Seal siis olid partisanid asunud pesitsema Kertsi poolsaarel asunud kaevanduse käikudes ja sakslased üritasid neid seal väidetavalt gaasitada ja uputada.
Kirjeldatakse ka vastumeetmeid.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
HAT
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HAT »

navigator kirjutas: 28 Nov, 2023 21:42
Runkel kirjutas: 28 Nov, 2023 20:02 Midagi kaasamõtlemiseks ja akf kalvise Iisraeli kriitika toetuseks.
Gaza sektori põhjaosas on sõjategevuse käigus kahjustusi saanud 46 tuhat maja, mis moodustab üle 50% hoonetest (ÜRO).
Kas selles valguses kannatab Gaza võrdlust Aleppoga, mis mõningatest kanalitest on silma jäänud?
Ukrainas on surma saanud 10 000.- tsiviilisikut, Gazas tsiviilide surmanumber on ligi 15 000.- (Wiki). Jah, Gaza on tiheasustus.
See 15000 on hamasi poolt antud number. Kõige kõlavamalt meenub Al-Ahli haigla "pommitamine". Vähemalt 500 surnut ja sajad rusude all. "Ametlikel andmetel".
uued Hamas numbrid "Ametlikel andmetel" 57 päeval
Ps. mehi loe: "võitlejaid " tapetud" hulgas pole.
57 p..jpg
_dumbuser_
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas _dumbuser_ »

Ma ei oska muud pakkuda kui, et lükkab uppumise (või õhu lõppemise tõttu lämbumise läbi) otsasaamise vast päeva või paari võrra edasi.
_dumbuser_
Liige
Kontakt:

wolfgang kirjutas: 05 Dets, 2023 10:20 See hermeetiline uks ei pruugi eriti midagi päästa. Kui see uks juhtub, näiteks 10 m sügavusel olema siis mõjub sellele suurusjärk 20 tonni(uks mõõtmetega 2m*1m). Sellisele survele iga uks ikka vastu ei pea. A nende uroodide puhul räägitakse tunnelitest, mis on 40+m sügavad. Ehk siis ca 4 bar ja mingi 80 tonni samasuguse ukse kohta.Uksi mis seda kestavad on, aga ma siiralt katlen, et neil värdjatel neid on. Need, mida seni meedias näidatud ei saa selle survega hakkama ükski.
Paljude turvauste puhul on nõrgemaks kohaks hoopis kinnitus. Ei saa ka välistada, et see 80 tonni lükkab lihtsalt mingi järgmise seina kuskile viltu või punnitab tunneli konstruktsiooni selliselt, et mingi toestus annab järele ja midagi sisse variseb.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

:) täpselt nii. Paljud turvauksed on nelja 120-se naeldüübli, paari kiilu ja vahuga pandud, meie kultuuriruumis.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kuna neid tunneleid on seal lihtne kaevata, siis on tegemist kivimiga, mis pole kuigi tugev ja tõsisemal mõjutamisel järgi annab.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
an2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas an2 »

Kapten Trumm kirjutas: 05 Dets, 2023 15:32 Kuna neid tunneleid on seal lihtne kaevata, siis on tegemist kivimiga, mis pole kuigi tugev ja tõsisemal mõjutamisel järgi annab.
https://www.youtube.com/watch?v=Tfxq3qB05rQ

Alates 4:00 on näha, et materjal on ikka väga pehme. Peitliga löökdrelli toetad maha ja see kaevub ise pinnasesse.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

No ma ei tea. Lihtsalt ei usu eriti sellesse uputamisse. Iseasi jah mis kvaliteediga tunnelid on: kas lihtsalt pinnas või toestatud/valatud nagu peab.
Pumpamime ei tekita mingit survet,vesi lihtsalt valgub sisse. Tunnel vaevalt on kõik ilisti loodis ja ühel tasandil. Kindlasti on igapidi sinka- vonka ,vahepeal maa peale tulles,ringe tehes,õhu avad jne.
Kus neil seal see põhjavee tase ulatub? Sellega on nad arvestanud. Kas seal on ka mingid äravoolud? Ma eeldan ka,et Gazas on olemas mingi kanalisatsioon. Kuidas/kas see on tunnelitega integreeritud?
Ma ei tea. Kui ma näeksin vett tulemas,laseksin tunneli õhku sealt kohast ehk takistaks varinguga. Betooniautot ehk polegi vaja kutsuda...🤔
Aga noh eks Iisrael teab. Kuigi vaevalt nemadki kogu tunneli on läbi käinud,
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
_dumbuser_
Liige
Kontakt:

krizz kirjutas: 05 Dets, 2023 16:39 No ma ei tea. Lihtsalt ei usu eriti sellesse uputamisse. Iseasi jah mis kvaliteediga tunnelid on: kas lihtsalt pinnas või toestatud/valatud nagu peab.
Pumpamime ei tekita mingit survet,vesi lihtsalt valgub sisse. Tunnel vaevalt on kõik ilisti loodis ja ühel tasandil. Kindlasti on igapidi sinka- vonka ,vahepeal maa peale tulles,ringe tehes,õhu avad jne.
Kus neil seal see põhjavee tase ulatub? Sellega on nad arvestanud. Kas seal on ka mingid äravoolud? Ma eeldan ka,et Gazas on olemas mingi kanalisatsioon. Kuidas/kas see on tunnelitega integreeritud?
Ma ei tea. Kui ma näeksin vett tulemas,laseksin tunneli õhku sealt kohast ehk takistaks varinguga. Betooniautot ehk polegi vaja kutsuda...🤔
Aga noh eks Iisrael teab. Kuigi vaevalt nemadki kogu tunneli on läbi käinud,
Vist on raske aru saada, et kogu see kanalistasioon ja muu jama eeldab mingit üldiselt siiski elektri abil töötavat pumpa/ventilaatorit ? Ja seda elektrit seal tunnelis enam ei ole.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist