Eks siin tuleb muidugi vahet teha Vene regulaarvägede, SOF-i ja isehakanute kaotuste vahel. Ma arvan, et Sõduriemade komitee pakutud number (kui see ikka kehtib regulaarvägede kohta) on 5-10 korda liialdatud, aga sellegipoolest on ka 250-500 surnud regulaari argument, mis jõuab kohale. Siia juurde tuleb ju panna veel 750- 1500 haavatut. SOF-i kaotuste kohta olen lugenud, et ka need on päris tuntavad - alates kampaania algusest kusagil paarisaja kandis. Hukka saanud isehakanuid ja kadõrovlasi ei loe loomulikult keegi ja neid on tõesti tuhandetes ja nii palju, et enam eriti lolle ei leita, kes vabatahtlikult Ukrainasse sõdima kipuks. Arvestada tuleb, et kui neid laialdaselt kasutati, oli õhukontroll ja raskerelvade tulejõud veel selgelt U kasuks ning tegemist on suht kirju ja kohati sõjaliselt väga viletsalt organiseeritud kambaga. Ei julge mingit hinnangutki anda, palju neid on, sest nende laipu visatakse küll kaevandusšahti, küll uputatakse järve põhja.kaugeltuuriv kirjutas:Olen Yks-iga nõus,valus ei olnud see mitte ainult ukrainlastele vaid ka venelastele.Ei oska seda numbrit,mida Venemaa Sõduriemade komitee välja käib(2500 tapetut vene sõjaväelast) kommenteerida aga võttes arvesse,et kogu Afgani kampaania hinnaks oli ca.16500 meest ja seda 10 aasta jooksul,siis kahe ja poole nädala eest tuli venelastel ikka päris kõrget hinda maksta.
Vahest see oli põhjus miks mootor hakkas tõrkuma,nimelt kaotused hakkasid ka Venemaa netiavarustes ringlema ning see hakkas tekitama ebaterveid küsimusi võimudele.
On ka ju need kadõrovlased tunnistanud,et see mis toimus nendel päevadel oli midagi palju suuremat,kui lahingutegevus Gruusias ja Tsetseenias.
Aga ega U kaotused ka väikesed ei ole. On U omi allikaid, mis otseselt süüdistavad SNBO infoteenistust kaotuste vähendamises. Langenuid arvestatakse olevat 2000-3000 ümber. Teada on umbes 1200 sõjavangi. Paneme haavatud ka juurde - sisuliselt on iga 4-5 operatsioonis osalenud mees rivist väljas.
Ei jõua kõiki neid linke välja otsida ja suurem osa jutust on minu, kui distantsilt vaatleja, enese arvamine. Mõlemad pooled varjavad oma tegelikke kaotusi ja isehakanute-lugandoonide osas on nii suur bardakk, et ega neid vist keegi täpselt isegi tea.
Aga mis puutub väitesse, et Huilo pealetungi peatasid suured kaotused, siis võib siin tõetera selles osas sees olla, et neid kaotusi on väga raske seletada, sest ametlikult neid seal ju ei ole. Aga teiselt poolt pole 6-8 pataljoni taktikalist gruppi Venemaa jaoks kindlasti mingi võimete piir, kui nad ka sootumaks hävitatud saanuks.