REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Dr.Sci
Liige

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Dr.Sci »

Kriku kirjutas:
kana tagumik kirjutas:Ma üldse ei imsetaks, kui mingi poole aasta pärast Herem ja Vaher peavad hakkama vaikselt kahetsema seda kõvatamist, et vaktsineeriamta tegelased vallandame.
Mina imestaks väga, kui nad hakkaks kahetsema seda, et tegid otsuseid kaasaja parima teadmise kohaselt. Samuti ei saa aru etteheidetest, et keegi tulevikku ette ei näinud. Mis oomikroni puutub, siis 3 doosi on selle vastu ka tänase teadmise põhjal efektiivsed - viited hiljuti postitatud.

Miks dr.Sci vaktsiini 3. doosile nii väga vastu on, ei kujuta ette - pole selle vajadus ju teaduslike uuringutega rohkem ega vähem põhjendatud kui esimese kahe doosi oma.
Esimese 2 doosi mõju oli vaja ju statistika jaoks läbi masstestimise üle vaadata. Kuna projekt oli algusjärgus siis võtsin riski ja osalesin, ka selleks et motiveerida teisi, ja kui perearstikeskusest helistati veebruar 2021 oli õde ikka väga õnnetu häälega.
Statistiline tulemus IMHO on (niipalju kui jälgin) nii ja naa ...
3 doosi masstestimises ei kavatse osaleda.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

See on muidugi jama, sest testimine toimus ikka varem kliiniliste uuringute käigus. Kui sa kliinilise uuringu osaline ei olnud, siis ei osalenud sa ka esimeste dooside testimises.
aht0
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aht0 »

Dr.Sci kirjutas:
Kriku kirjutas:
kana tagumik kirjutas:Ma üldse ei imsetaks, kui mingi poole aasta pärast Herem ja Vaher peavad hakkama vaikselt kahetsema seda kõvatamist, et vaktsineeriamta tegelased vallandame.
Mina imestaks väga, kui nad hakkaks kahetsema seda, et tegid otsuseid kaasaja parima teadmise kohaselt. Samuti ei saa aru etteheidetest, et keegi tulevikku ette ei näinud. Mis oomikroni puutub, siis 3 doosi on selle vastu ka tänase teadmise põhjal efektiivsed - viited hiljuti postitatud.

Miks dr.Sci vaktsiini 3. doosile nii väga vastu on, ei kujuta ette - pole selle vajadus ju teaduslike uuringutega rohkem ega vähem põhjendatud kui esimese kahe doosi oma.
Esimese 2 doosi mõju oli vaja ju statistika jaoks läbi masstestimise üle vaadata. Kuna projekt oli algusjärgus siis võtsin riski ja osalesin, ka selleks et motiveerida teisi, ja kui perearstikeskusest helistati veebruar 2021 oli õde ikka väga õnnetu häälega.
Statistiline tulemus IMHO on (niipalju kui jälgin) nii ja naa ...
3 doosi masstestimises ei kavatse osaleda.

Tõsiselt soovin et sihilikult "mina ei tee, mina ei kavatse.." isikud viirusesse haigestudes automaatselt "järjekorra lõppu" pandaks :roll:
Kui ühiskonna turvalisusse panustada ei kavatse, ei tohiks olla mingit õigustatud ootust abile kuni on teisi, kes vajavad ka abi ja panustasid.
Dr.Sci
Liige

aht0 kirjutas:Tõsiselt soovin et sihilikult "mina ei tee, mina ei kavatse.." isikud viirusesse haigestudes automaatselt "järjekorra lõppu" pandaks :roll:
Kui ühiskonna turvalisusse panustada ei kavatse, ei tohiks olla mingit õigustatud ootust abile kuni on teisi, kes vajavad ka abi ja panustasid.
Pange siis kirja et mina ei nõua Covid nakkuse korral erakorralise ja haigekassa kulul rahastatava meditsiini abi.
aht0
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aht0 »

Dr.Sci kirjutas:
aht0 kirjutas:Tõsiselt soovin et sihilikult "mina ei tee, mina ei kavatse.." isikud viirusesse haigestudes automaatselt "järjekorra lõppu" pandaks :roll:
Pange siis kirja et mina ei nõua Covid nakkuse korral erakorralise ja haigekassa kulul rahastatava meditsiini abi.

Sellest oleks tolku kui ka ülejäänud mõttekaaslased, nii 15% rahvastikust, samuti sama seisukoha võtaks. Siis poleks vaja ka haiglate pärast nii väga muretseda. Meenutaks et vaid 2% Eesti elanikest haiglaravi vajavatena võib juba haiglad umbe lasta.
Kipub aga olema nii et sama seltskond, hädas, kukub hoopis kirema "mina olen ka maksumaksja, minul on ka õigus"..

Kas mitte juba mingi antivakserist ülikooli doktor vms juba ei käinud covidiga läbi intensiivravi..?
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

USA. CDC immuniseerimise nõuandekomitee soovitab ameeriklastel võtta Johnson & Johnsoni süsti asemel miski teine vaktsiin.
https://www.aljazeera.com/news/2021/12/ ... es-over-jj
"Verega seotud juhtumid" on medali üks pool, aga hiljuti selgunud kehva tõhusus Omicroni vastu oli otsustav.
Vaktsiini kasutatakse edaspidi rohkem teistes riikides, kus vaktsiine napib ja teise, kolmanda jne. doosi manustamiseks kliente uuesti üles leida on keeruline.
USAs saavad J. vaktsiini edaspidi kodutud ja parandusasutuste elanikud.
Jonsson olla, igal juhul, parem mitte vaktsineerimisest.
Exitus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Exitus »

Nüüd kus dooside vahe 9 kuud ja lõppu ei paista on rahvas eelnevatest lubadustest pettunud . Isiklikult tekkis kaks tuttavat kes 4. doosi ei tee enam 9k pärast. (3 saadud) ja lubavad minna vajadusel töölt ära. Üks kv ja teine PPAs hetkel.

Usun et sellist meelestatust ja pettumust nüüd üksjagu.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ja kui ilmajaam ütleb, et järgmisel nädalal sajab, aga tegelikult sajab kaks nädalat, siis oled ka samamoodi pettunud, sest "riik ei pea oma lubadust" vms.?
mart69x
Liige

Postitus Postitas mart69x »

Tänane kord sisuliselt tähendab seda, et riik võib otsustada, et kõik elanikkonnast peavad tõestama, et nad ei ole rasedad ja rasedustest selleks ei kõlba, samas kõlbab ostutsekk 5 kuud tagasi ostetud kondoomile.
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Exitus kirjutas:Nüüd kus dooside vahe 9 kuud ja lõppu ei paista on rahvas eelnevatest lubadustest pettunud . Isiklikult tekkis kaks tuttavat kes 4. doosi ei tee enam 9k pärast. (3 saadud) ja lubavad...

Eks me oleme harjunud, et igal tootel on garantii, emakeelne kasutamise juhend ja midagi veel.
Ei ole teada, mis olukord on 9 kuu pärast. Täna mingeid põhimõttelisi otsuseid teha, võib olla ennatlik.
mart69x kirjutas:Nagu ikka kõik uuringud on seinast seina. Originaal allika link ka nupus olemas.
https://lounaeestlane.ee/varske-uuring-omikroni-peale-ei-moju-ukski-neljast-koroonavaktsiinist-ja-isegi-tohustusdoosist-pole-eriti-abi/

Lõunaeestlane "muudab sõnadega mängides" uuringute algseid sõnastusi ja mõte koos rõhu asetusega muutub, ei muud.
Dr.Sci
Liige

Kriku kirjutas:Ja kui ilmajaam ütleb, et järgmisel nädalal sajab, aga tegelikult sajab kaks nädalat, siis oled ka samamoodi pettunud, sest "riik ei pea oma lubadust" vms.?
Kui ilmajaam ütleb et sajab nädal aega ja müüb vihmavarju mis kestab nädal aega, aga samas sajab 2 nädalat ja pead ostma uue... oleks tõesti pettunud.

Tegelikult, kuna koroonaviirus on ammu tuntud... terviseameti leheküljelt: (https://www.terviseamet.ee/et/nakkushai ... usnakkused)
Koronaviirus
Koroonaviirused on ulatuslik viiruste perekond, aga vaid kuus neist nakatavad teadaolevalt inimesi. Koroonaviirused põhjustavad peamiselt kergeid haigestumisi - nohu, vahel esineb ka valulik kurk. Lastel võivad lisanduda köha ja palavik. Haigus esineb talvel ja varakevadel. Koroonaviirused võivad harva olla ka alumiste hingamisteede haiguste tekitajateks. Sama sugukonda kuulub SARS-i haiguse tekitaja, mille tagajärjel hukkus 2002. aastal ligi 800 inimest.
Maailma Tervishoiuorganisatsioon ning Euroopa Haiguste Ennetamise ja Tõrje Keskus teavitavad täiendavalt neljast uue koroonaviiruse poolt põhjustatud raskekujulisest ägedast respiratoorsest haigestumisest. Kolm juhtu on registreeritud Saudi- Araabias ning üks juht Kataris. Üks haigestunutest on surnud.

Hingamisteede nakkushaigusi põhjustavad üle saja viiruse. Kindel gripidiagnoos eeldab laboratoorset uuringut. Viirus paljuneb hingamisteede epiteelrakkudes, seepärast on oluline võtta proov, mis sisaldaks võimalikult palju viirusest tabanud rakke. Sagedamini võetakse ninaneelukaabet, lastel ninaneeluaspiraati. Eestis kasutatakse diagnoosimiseks tekitaja isoleerimist, molekulaardiagnoosi meetodeid (PCR või/ja RT-PCR), antigeenide määramine rakkudes IF-meetodil (immunofluoresstentne) või seroloogilist uuringut.
... siis nohuvastast vaktsiini pole ju siiani (kes miski nohu vastu tahakski vaktsineerida), mis annab alus et praegune Covid vastased kiirkorras käiku lastud lahendused oleks kestvalt püsivad?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ülimalt soovitav on DM alglugu läbi lugeda: https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... -help.html

Tõde selgub kokkuvõttes populatsioonides toimuvat jälgides.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Eile oli vaja arsti juures käia (spetsiifiline). Arst vanem (50-60) ja kogenud. Küsis, et kas vaktsineeritud. 3*. Kuulas ära, ütles, et väga hea. Vaatas otsa ja ütles vaikse aga konkreetse häälega: "Mina jään kahe peale. Ma olen nii otsustanud."
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Dr.Sci kirjutas:
Kriku kirjutas:Ja kui ilmajaam ütleb, et järgmisel nädalal sajab, aga tegelikult sajab kaks nädalat, siis oled ka samamoodi pettunud, sest "riik ei pea oma lubadust" vms.?
Kui ilmajaam ütleb et sajab nädal aega ja müüb vihmavarju mis kestab nädal aega, aga samas sajab 2 nädalat ja pead ostma uue... oleks tõesti pettunud.
Võrdlus vihmavarjuga on jama. Praegusel juhul ütles ilmajaam, et nädal aega sajab vihma, aga ülejärgmisel nädalal hakkas hoopis lund sadama.

Dr.Sci kirjutas:siis nohuvastast vaktsiini pole ju siiani (kes miski nohu vastu tahakski vaktsineerida), mis annab alus et praegune Covid vastased kiirkorras käiku lastud lahendused oleks kestvalt püsivad?
Muude koroonade vaktsiini pole muuhulgas ka sellepärast, et nende prioriteet on madal.
Naxer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Naxer »

Seniste andmete põhjal paistab ka see Omicron selline olema, et prioriteet vaktsiini loomiseks ning vaktsineerimiseks madal. Erandid ehk mõningad riskigrupid, kellele siiski soovitatav.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline