Новая методика преувеличения от российских СМИ на фоне провала Путина в Индии
http://nr2.com.ua/blogs/RIA_new_region_ ... 86654.html
Итак, визит Путина в Индию завершился и надо бы подвести итоги этого значительного «разворота на восток». Однако, реальность такова, что особо много и не наскребут руССоСМИ из имеющегося материала – мыльный пузырь оказался не устойчивый и очень быстро лопнул, пишет в своем блоге на LiveJournal пользователь zloy-odessit. Что же, тогда необходимо включать пропагандистский потенциал, подменять смысл и значения. Так, можно наблюдать за тем, как сейчас российские СМИ начинают массово использовать большие цифры в качестве повышения значимости того или иного события. Так, в воскресенье состоялась, в рамках «разворота», встреча с министром промышленности и торговли Индии Амитабхом Кантом главы Минпромторга РФ Дениса Мантурова и по итогам этой встречи было решено увеличить торговый оборот с Индией до, внимание – 30 млрд рублей к 2025 году! К слову сказать, именно такую задачу в отношениях между Россией и Индией ставил президент РФ Владимир Путин в ходе двусторонних переговоров в Дели. Началось, граждане, началось! Ну, замечательно, задача выполнена, но какое-то странное ощущение не покидает после прочтения этих цифр. Для начала, почему сумма товарооборота указана в рублях – 30 миллиардов, а не в долларах – 500 миллионов? Наверное, потому, что сумма в 30 миллиардов звучит на подсознательном уровне, даже если она в рублях, более значительно. К тому же любой, пусть и не здравомыслящий, но человек, так или иначе, но задумается – в чем же успех и достижение, если у России со страной с более чем миллиардным населением и одной из наиболее интенсивно развивающихся в Азии экономик (3-я в мире по объему ВВП!), товарооборот всего-то 500 миллионов долларов, да и не сейчас, а предполагаемо будет к 2025 году! Вот вам и результат выполнения поставленной задачи. Но миллиарды ведь звучат куда громогласнее, согласитесь?
"Niisiis - Putini visiit Indiasse on teoks saanud, ja teeks nüüd kokkuvõtte sellest "ajaloolisest ittapöördumisest".
"Aga olukord on selline, et olemasolevast materjalist midagi kokku kritseldada on vene meedial raskevõitu - mullikene osutus haprakeseks ja lõhkes kähku" - kirjutab oma blogis "Tige Odessiit"
Noh, ja siis lastaksegi käiku propagandistlikud trikid, aetakse vett sogaseks ja krutitakse juurde tähendust.
Seda on võimalik praegu jälgida, kuidas vene meedia on hakanud massiliselt kasutama suuri numbreid konkreetse sündmuse tähenduse upitamiseks.
Pühapäeval toimus siis eelpoolmainitud "pöörde" raamides tööstus - ja kaubandusministrite Denis Manturovi ja India Amitabh Kanti kohtumine, kus siis otsustati Vene - India kaubavahetuse suurendamine kuni - NÜÜD PALUKS TÄHELEPANU! 30 miljardi rublani 2025. aastaks.
Sellise eesmärgi (lahinguülesande - tõlkija irvitus) püstitas president Vladimir Putin isiklikult nende kahepoolsete kohtumiste käigus.
Hakkab pihta, kodanikud, hakkab pihta!
No suurepärane - ülesanne on täidetud, aga mingi kummaline maik jääb suhu nende numbrite silmitsemisest.
Esiteks - miks on kaubavahetuse kogusumma nimetatud rublades, 30 miljardit, aga mitte dollarites, 500 miljonit?
Ilmselt seetõttu, et olgugi rublades, aga alateadvuse tasandil kolistab see 30 miljardit ikka kõvemini.
ja kui keegi hakkabki mõtlema - olgugi et ta pole just teravaim pliiats, nii või teisiti, aga ikkagi - et milles seisneb see saavutatud edu, kui Vene suurendab oma kaubavahetust
rohkem kui miljardilise elanikkonna,
piirkonna ühe suurima majanduskasvuga riigiga,
mille SKT on maailmas kolmas -
mingisuguse "kuni 500 miljoni" dollarini, ja sedagi mitte nüüd, vaid alles aastaks 2025?
Ülesanne täidetud! Aga palun!
Aga miljardid ikkagi ju kõlavad uhkemalt kui miljonid?"
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)