9. märtsil peeti rahvusvahelise politseioperatsiooni käigus Marokos kinni 30aastane eestlanna, keda kahtlustatakse vastsündinu hülgamises Suure-Lähtrus. [...] Poja hüljanud naine ei varjanud end – ta tegi Marokos peaaegu iga päev ühismeediasse videopostitusi, justkui teades, et politsei on tal jälil. Politsei arvestas, et naine on hapras vaimses seisundis, millele viitasid ka tema postitused. Oma elukohaks oli ta märkinud Dubai, kuid pärast sünnitust alustas naine uut elu Marokos. Esimesed Facebooki postitused on Marrakechist, kus naine, pikk hõlst seljas, ringi liigub. Turul, kõrbes.
26. veebruaril kirjutab ta, et tal on nii palju muresid, kuid pole mingit väljapääsu neist. „Ükski arst ei suudaks leida lahendust mu probleemidele,” kirjutab ta Ouzoudist, tantsides mõni päev hiljem Elvis Presley „Jailhouse rocki” saatel. „Surmaotsus,” kirjutab ta ühel päeval, liikudes kaunis orus kaljuserval. „Mu 30. sünnipäev jääb mu viimaseks. Hästi elatud elu,” kirjutab ta kord. Iga päev peab ta justkui päevikut, tähendades avalikult üles kõik, mis hingel.
„Kuidas me saame eeldada, et õiglus võidab, kui vaevalt on keegi, kes on valmis andma end üksikult õiglase eesmärgi nimel... See on nii suurepärane päikesepaisteline päev ja ma pean minema.“
„Tule ja lase mind maha, aga ma ei anna kunagi alla. Elagu vabadus, seiske alati rõhumise vastu!” või „Kas teil on usk endasse edasi liikuda, isegi kui kogu maailm on teie vastu, mõõgad käes?”
„Lõpp on lõpp. Kui minna, siis minna boooooom-boooooom.”
Viimane postitus on tehtud 9. märtsil Boujdouris, Lääne-Saharas. Sealt Laâyoune'i on umbes 170 kilomeetrit. Prokurör Maarja Germann kinnitas, et nad olid teadlikud nendest postitustest ja neist oli naise tabamisel palju abi. „Jaa, me jälgisime seda ja see oli meie teadlik tegevus,“ kinnitas Germann.
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1202 ... undinu-ema
Sotsiaalmeedias on naine vägagi aktiivne. Suur Lähis-Ida austaja, kes tudeeris sotsiaalmeedia andmetel Lähis-Ida uuringuid ka Tallinna ülikoolis. «Ta käis Dubais modelliks minu teada,» mainib üks Suure-Lähtru kohalik. Naine, keda on alust seostada vastsündinud lapse hülgamisega Suure-Lähtrus, põrutas juba veebruari keskel Londoni moenädalale, kust postitas klippe kaunitest disainidest ja pidudest. Eesti iseseisvuspäeval oli ta aga juba Marokos, kust postitas ka melanhoolse alatooniga kirjutisi. «Ma olen nii suures jamas, et sellest pole pääsu,» kirjutas ta mõni aeg tagasi sotsiaalmeedias. Naise viimane Facebooki postitus just Marokost tehtud ongi. Samal päeval pidas kohalik politsei ta kinni.
«Nende pereäri hakkas väga õitsema ühel hetkel ja võib öelda, et tegu on ühe tõelise taluperekonnaga,» räägib üks kohalik. «Mina tean seda naist kuni gümnaasiumini. Ta oli üsna noorena ka kodutütardes, kus oli väga aktiivne. Gümnaasiumis tegi ta õpilasfirma. [...] Mingil hetkel hakkas ta araabia riikides käima, vähemalt jälgides sotsiaalmeediat, oli näha, et ta on seal modell. Tundus olevat väga luksuslik elu, uhked meigid ja riided. Kodus käis ta pigem suviti.»
https://elu24.postimees.ee/7977372/imik ... -marokosse