Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Illike
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Illike »

Inimene123 kirjutas:Üks paras bürokraat see Kaljulaid näib olevat, kellel pole reaalselt Eestis toimuvast ilmselt erilist aimu.
Ma olen põhimõtteliselt vastu sellisele kandidaadile, kes ei ütle rahvale midagi.
Aga tuleb teha ettepanek riigikogule, et ta esitaks kandidaadiks Anu Saagimi. Tema on ju tuntud ja muidu hea rahva seas armastatud inimene :lol: :lol: :lol: :lol:
vipu
Liige

Postitus Postitas vipu »

Ametnikud nägid pool aastat vaeva, et tuua Eestisse maailma kuulsaima tehnoloogiafirma Apple’i serveripark.
Kuni miljard eurot maksev investeering läks lõpuks Eestist mööda. Põhjuseks kõrge elektrihind ning Eesti ametnike võimetus üheskoos suuri kalu püüda.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=75724315

Pussakas riik :wall:
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mulle ka tundus see Kaljulaid esialgu tundmatu nägu - enne tutvustust teles ei pannud isegi nime ja nägu kokku :shock:
Pärast muidugi, peale järelemõtlemist tundub aga täitsa naelapea pihta - muljetavaldav karjäär ja 4 last.
See oleks kui elav eeskuju meie pidevalt hädaldavatele magistertibidele, kes väidavad, et laps ja karjäär teineteist välistavad. :D
Sest senine naistest poliiteliit peale Mailis Repsi pole just teab mis elav eeskuju meie rahvastikuprobleemide lahendamisel.
Mis eeskuju annab kõrvalsuhet viljelenud Evelin Ilves või nt Keit Pentus? :dont_know:
Aga presidendil on 4 last - vot see juba on midagi.

Välispoliitiliselt tuleb muidugi Kaljurand panna välisministriks tagasi ja kanda välissuhtluse raskuspunkt sinna.
Viimati muutis Kapten Trumm, 28 Sept, 2016 8:26, muudetud 2 korda kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

vipu kirjutas:Ametnikud nägid pool aastat vaeva, et tuua Eestisse maailma kuulsaima tehnoloogiafirma Apple’i serveripark.
Kuni miljard eurot maksev investeering läks lõpuks Eestist mööda. Põhjuseks kõrge elektrihind ning Eesti ametnike võimetus üheskoos suuri kalu püüda.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=75724315
Pussakas riik :wall:
Siinkohal tasuks silmus üles riputada neile, kes jutlustasid, kuidas avatud elektriturg "monopoli paika paneb" ja tarbija ainult sellest võidab.
Ilmselt leidus riike, kes polnud seda avanud (ja seeläbi madalam hind) või kel oli loomulik eelis (nt hüdroenergia).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
vipu
Liige

Postitus Postitas vipu »

Kaljulaid pole veel valitud, aga kui valivad... ma juba kujutan vaimusilmas ette seda mõnitamist mis teda tabab kui tal tuleb paraade läbiviia või siis kõnesid pidada. Rahva buuu saab väga suur olema.
Mul on küll mingi tunne presidendi valimiste kordumisega, lastakse uuesti riigikogus kõik põhja. Erakondade erimeelsused on fataalsed ja avaliku ees võidakse mida iganes kokku leppida, aga kui valimiseks läheb, tehakse teistmoodi.
Viimati muutis vipu, 28 Sept, 2016 9:00, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Manurhin kirjutas:Ausalt öeldes ma ei imestagi, et Kaljulaid sellist juttu räägib.
Ma kordan ennast, aga Kaljulaiu tekst on täpselt samasse auku kui Ilvese oma. Kellele kõlbas Ilves, sellele kõlbab ka Kaljulaid. Ja vastupidi.

Minu esimene eelistus ta ka ei ole, aga võrreldes praeguse olukorraga ei tähenda tema valimine ka mingit erilist häda. Erinevalt mõnest teisest kandidaadist.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Isiklikult arvan,et naine,kes on sünnitanud 4 last ja nendega vaeva näinud ei kuulu termini alla tibid.Tubli perekond kelle naispool on 4 kodanikku ilmale toonud ja seega teab ta väga hästi,mis tähendab omada peret.Ja see on presidendi juures suur pluss.
Ma saan aru küll Helme fanaatilistest pooldajatest,kes nutavad seda taga,et nende mees läbi ei läinud.Aga tunnistage,et kui teie favoriit sai ainult 16 häält valimiskogus,siis oli see selge lüüasaamine ja sellisel platvormil isikute valimine nagu oli Helme seenior on määratud läbikukkumisele.
Eelnevalt kirjutasin,et president on eelkõige välispoliitiline figuur ja peab omama mingit kogemust teiste riikidega.Selles suhtes ma arvan see tingimus on tema puhul olemas,eelkõige teab ta kuidas toimib Euroopa köögipool ehk siis rahanduse ja majandusega seotud.Jah lobbistid võisid Euroopas olla mitte tema vaateväljas aga ta peaks tundma selle majanduse hetkeolukorda sügavamalt,kui meie siin.Ja just majandus on see,mis otsustab hetkel kogu Euroopas toimuva järgmiseks 10 aastaks.
Ja olen ka Kapten Trummiga nõus,et Kaljurand võiks tagasi minna välisministriks(no Ligi on seal õnnetus,ainuke ja tõesti tema poolt jagatav asi on rahandus,kus oleks ka tema koht),sest tema on väga hästi kursis nii Kremli mängudega,kui ka laiemalt olukorraga Euroopas ja eelkõige USA-s.
Aga see ei ole ainult Kaljuranna teha,see on rohkem seotud algava võitlusega erakonna sees.
Ja nüüd "rindeuudiseid" Kesikute laagrist.
http://www.postimees.ee/v2/3852633/rada ... avad-infot
"Opositsiooni" poolt käib ikka kõva haamerdamine,enam ei varjata,et kindad on käest ära võetud ja Savikas otsese sihiku peal.
http://www.postimees.ee/v2/3852649/yana ... atud-naine
Oh seda seakisa Savika parema käe poolt,see näitab juba,milline vingumine siseselt käib,kui juba avalikult on hakatud musta pesu pesema.
Tavaliselt on Savika strateegia see,et rünnakule vastatakse vasturünnakuga(et varjata veelgi suuremat skandaali),vaadates Toomi kisa tundub mulle,et "opositsiooni" kätte sattunud papretes oli vist midagi rohkem,kui see rahaskandaal.
taara
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taara »

vipu kirjutas:Kaljulaid pole veel valitud, aga kui valivad... ma juba kujutan vaimusilmas ette seda mõnitamist mis teda tabab kui tal tuleb paraade läbiviia või siis kõnesid pidada. Rahva buuu saab väga suur olema.
Mul on küll mingi tunne presidendi valimiste kordumisega, lastakse uuesti riigikogus kõik põhja. Erakondade erimeelsused on fataalsed ja avaliku ees võidakse mida iganes kokku leppida, aga kui valimiseks läheb, tehakse teistmoodi.
Aga kes peaks saama presidendiks?
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Vabandan aga kus te siin valimisi näete? Nagu ma aru saan on riigikogu ees vaid üks kandidaat, Kaljurand. Sellised "valimised" meenutavad nõukaaega kui sai valida kommunistide ja parteitute bloki poolt :evil: Kuna selle ettepaneku tegi Riigikogu vanurite ee.. vabandust vanematekogu siis ma ei imesta.
Illike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Illike »

Kurjam kirjutas:Vabandan aga kus te siin valimisi näete? Nagu ma aru saan on riigikogu ees vaid üks kandidaat, Kaljurand. Sellised "valimised" meenutavad nõukaaega kui sai valida kommunistide ja parteitute bloki poolt :evil: Kuna selle ettepaneku tegi Riigikogu vanurite ee.. vabandust vanematekogu siis ma ei imesta.
Ongi valimised. Riigikogu on valinud rahvas ja RK kooseis on läbilõige rahvast. Vanematekogu on RK fraktsioonide juhid, kes on samuti valitud. Vanematekogu tegi samuti valiku kandidaatide seas.
Kus kohal siin ei ole valikuid?
See, et ei paisata meediasse läbirääkimisi ja kompromisse ei tähenda veel seda,et ei oleks tehtud valikuid.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Isiklikult arvan,et naine,kes on sünnitanud 4 last ja nendega vaeva näinud ei kuulu termini alla tibid.
Novot. See oleks väga positiivne näide nende vinguvate noorte naiste vaigistamiseks, kes ausa näoga täna arvavad, et tited ja karjäär teineteist välistavad.
Eks juhtida (rahvast) tuleb ka eeskujuga, no Evelin Ilves oma Kroonika-lugudega või autorollomannused pole siin just kuigi positiivne eeskuju.
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Valimine on valik kahe või enama kandidaadi vahel. See mis praegu toimub on presidendi määramine või nagu nüüd öeldakse "tegemine".
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Akf Kurjam võiks küsimused vahelduseks oma lemmikerakonnale EKRE-le suunata:
1) miks välistas EKRE Jüri Luige?
2) mida teeb EKRE selleks, et oleks kaks kandidaati?

Nende propagandat vahendama on akf igal ajal platsis, aga nüüd kipub unustama, et kui fraktsioonid saavutavad konsensuse, siis tähendab see ka EKRE poolthääli.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Nii palju, kui ma vahepeal targemaks olen saanud: minu meelest on Kersti Kaljulaid parem, kui eelmised 5, kes kandideerisid.
Pea jagab kiiresti ja maailma asjadest arusaamine on üldiselt paigas.

Luik oleks tugevam ja välispoliitika ringkondades tuntum olnud, aga Kesk ja EKRE ei tahtnud.
Dona nobis pacem!
London Bridge
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas London Bridge »

Kurjam kirjutas:Vabandan aga kus te siin valimisi näete?
Riigikogu liikmete mandaat hõlmab endast ka riigipea valimist. Kus siin tõrge on?

Ja ma nüüd ei saa aru. Kui erakonnad üritasid läheneda valimistele mõnevõrra demokraatlikumate tunnustega - ühelt erakonnalt mitu kandidaati, otsustamine jäetud suuresti valijatele südametunnistusele, rangete suuniste eramine valmiskasti juures, mitmed üllatused ning tulemuste ennustamatus - siis on tegemist mõtetu tsirkusega. Kui erakonnad kontsuslteerivad, et leida ühiskandidaati, siis on tegemist 'määramisega'. Ennustaks, et kui rahvas valiks, siis oleks ka need valimised mõtetud, sest rahvas läeb kallutatud peavoolumeedia õnge, millest ainult üksikud valgustatud läbi näha suudavad ning teavad, kes õige president olema peaks.
My fair lady.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist