nimetu kirjutas: ↑10 Juun, 2024 7:38
Vähemalt üks Berijev A-50 toodi alla Patriot süsteemiga. S-200 jutt oli pigem häma.
Ei öelnud seda otseselt. Rääkis pigem ÕT varitsuse kontekstis ja kuidas sellise taktika kasutamine aitas A-50 alla tuua. Ei kinnitanud ega lükanud ümber mingi konkreetse süsteemi kasutamist, vaid kirjeldas uute taktikate mõju lahinguväljale.
Seda uut taktikat märkisin ma siis siin kohe oma postituses ja samas ka selgitasin kuidas see toimub(ks).
Ma siis ütlesin ka, et sellises olukorras tuleb üritada mõtelda
"kastist välja", et teha tehnika võimalustest tulenevalt midagi sellist niimoodi, mida vastane (ork) oma ÕT-väljaõppe nägemuses ei oskaks ei oodata ega aimata, ega hablaks kaitsemeetmeid kasutusele võtta. Ja, et minu arust ukrainlased praegu Patriot MIM-104-ga praegu just niimoodi teevadki.
Siis jõudis see arutelu minu tookordse jutu järel punkti, kus peale seda
"keegi meil siin" käsitles teemat a´la A-50-ga (Il-76 derivaat) ÕT-raketi eest kurvilise sööstlaskumisega äraviražeerimisest . Mille peale ma soovitasin mitte rääkida (ÕT)-teemade käsitlemisel asjadest, mida ise ei tea. Sel hetkel sai mulle selgeks, et kui inimesed ei tea ega taju, millised on need
ÕT tehnilise ülesehituse ja võimekuse "kastid", siis pole mingit alust ka loota, et osatakse mõista ütlust
"kastist välja mõtlemine". Et vaja on teha selle militaar-instrumendi kohta tehnilist ülesehitust selgitav postitus(ed).
Juba siis ei pidanud (ega pea praeguseni) seda S-200 juttu tõsiseks, vaid pigem infooperatsiooniks. Sest (minu arvates) neil oli huvi veel edaspidigi nii kaua, kui võimalik on, Patrioti sellises
"kastist väljas"-lahenduses kasutada. Ma selgitasin juba siis, et selline lahendus tõstab varjatult mobiilsust, jälgimine/otsimine on keerulisem ja kadumine lihtsam, aga eeldab mitte-standardses kasutuses "spetsiifilisemat" MIM-104 kaughaldust.
Ja seda teavad kõik selle instrumendiga seotud asjaosalised. Ja seda mõlemal poolel.