Tuulepealne maa

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Vasta
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

Hetkel õnnestunud kõik seeriad järjest ära näha. Palju veel tulemas on?
Kui on probleem, tõmba lõuga
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Kokku pidavat olema 12 osa ja viimane eetrisse jõudma jõuluõhtul.
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
ennww
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ennww »

Kurb, et ilus algus kipub seebiseriaaliks kiskuma.

Mõningad ajaloolise tõega seotud faktid jäävad ka vägisi silma.

Viimane, mille kohta lausa netist materjali otsisin, oli eelviimases osas kasutatud Heimlichi võte, mis "mõeldi välja" alles 70-datel.

Vabadussõja osades pani imestama poistel olnud polüesterlakiga kitarr, milliseid ilmselt sel ajal ei olnud. Teine küsimus, kui palju Eestis XX saj. algul üldse 6-keelset, hispaania häälestuses kitarri mängiti, levinumad olid 7-keelsed ja vene häälestuses.

Aga see on vaid nüanss.

Loodame, et sõjateemaga osad muutuvad jälle huvitavamaks.
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Osatäitjad isegi väitnud, et tegu tolleaegse nö. seebiga.
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Krapp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Krapp »

Luciano kirjutas: Ajasin esialgu oma 16 aastase tütre teleka ette, et las harib ennast. Aga täna ma enam ei eelda, et ta seda vaataks. Hariv see lugu kindalsti ei ole. Patriotismi süstiv - võibolla.
Minu tähelepanek kasvava noorsoo kohta seoses sarja edenemisega - mõistliku (aruka) algklassilapse huvi kahanemisega võrdväärselt kasvab peast teismeliste oma.
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

Väga tõhus seeria.

Esimest korda sai tõsisemalt mõelda asjaolule, kui 'tore' oli tulise eesti patrioodina saada represseeritud EW võimude poolt.

Ilmselt sama 'meeldiv' oli ka E.Röhmil ja co'l tõsiusklike nats.sotsialistidena osutuda mahatapetavaiks 3.Reichi juhtkonna poolt :roll:
TÕDEONAJATÜTAR
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Virisevad siin mõned aga minu arust pole häda kedagi :lol:

Esimest korda toodi vabadussõjalaste liikumine Eestis ka teleekraanile siis - ja sümpaatsete peategelastega pealegi :wink:

Et kohati seebiks kisub - no mist tost... Peaasi, et tõde tõuseb, vale vajub... ja inimesed meie ajaloost seni mahavaikitud vapse näevad. Mõni ehk isegi mõtlema hakkab - selle üle näiteks, et Kostja-Juhani riigipöörde olemata olles (ja vapside põhiseaduse läbi minnes) mede "sõbralikul" idanaabril täna nii mõnigi trumpkaart ehk olemata oleks - väide Eesti vabatahtlikust lõimumisest N.Liitu näiteks :lol: :lol:

Päälegi meeldivad mulle Evelin Pang ja Mirtel Pohla ka :wink: :wink:

Nii et ootan huviga viimaseid seeriad ja kõigi liinide kulmineerumist 8)
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Rain3
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Rain3 »

Olen jälgind siia-maani kõiki osasid ja mulle väga meeldib. Aga lõpp tõepoolest kisub natuke jamaks. Aga muidu täiesti OK sari. :)
Vaiks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Vaiks »

Viimane osa, näitas minuarust suurepäraselt rahva emotsioone 39-ndal aastal.
Kasutaja avatar
irma31
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas irma31 »

olen täiesti nõus. Ja ma arvan et järgmises osa on ka paukutamist.
Kasutaja avatar
Coger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Coger »

No suht mõttetu igas detailis ajastukohast autentsust taga ajada, ma leian:). Las ta jääda- on sel kitarril lakk peal ja 6 v 7 keelt, mis seal vahet. Tasuks ikka sisule rohkem tähelepanu pöörata. Peab ütlema, et viimased paar osa jälle huvitavamaks läinud, vahepeal kippus asi vägisi "Metsiku Roosi" ja Tahmanäo" mängumaale oma seebivahuga:)
et see vana nodi maamunalt ja maamunast veel niipea ei lõppeks!
Lupus
Liige

Postitus Postitas Lupus »

Lõpp kisub masendavaks . Olen küll lugenud palju 39-40 sündmustest ,aga neid läbi teleekraani näha on korduvalt hullem!
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Ei maksa end lasta segada detailidest. Tavalisel inimesel on seda huvitav vaadata ja ühtlasi loksub ka tema ajalooteadmistes midagi paika, kui ta väga huviline ei ole (enamus ei ole). Neid ei sega, milline on miin. Miin on miin ja arusaadav. Rohkem küsimusi ei teki. Mis toimus ja mis järjekorras ja mispärast ligikaudu - noortele kasulik. Vaatavad filmi ja midagi jääb meelde ka, ajalooõpetaja on võibolla igav tüüp. Sellisena tänuväärne üritus ja kannatab ka ajalooharidust saanul täiesti vaadata, kui ei vaata nagu dokumentaalfilmi.
aivar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aivar »

Film on väga hea,virisevad need kes tõenäoliselt ise midagi ei tee.
Oli julm aeg,ainult väga halvad ja veel halvemad valikuvõimalused olid.
Viimast osa vaadates tekkis minul jälle küsimus,et kas aastal 2008 on Eesti kaitsekavas kindel plaan igaljuhul vastu hakata,olenematta potensiaalse vastase vähemalt kümnekordsest ülekaalust,või on tõmmatud kuhugi piir,et vot siis on vastuhakk juba mõtetu,see muidugi teine teema.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Ega see, et tegemist on eestlastele ja eestlusele väga lähedase teema kajastamisega ei tähenda kohe, et Tuulepealset maad peaks täiesti kriitikavabalt võtma. Minu jaoks on pigem vastupidi- kahju et meie jaoks nii tõsisesse teemasse on suhtutud nõnda pinnapealselt ja kiirustades. Ühest küljest ma saan muidugi aru, et vahendeid napib, kõik kasutatud esemed ei pretendeeri ajaloolisele tõele ja nii edasi, kuid seriaali vaadates on selgelt näha, et ei ole vaevutud teemasse süvenema ning ei ole pea üldse konsulteeritud oma ala asjatundjatega (või siis pole soovitustega arvestatud)

Et lihvida tegelaste kõnekeelt, stsenaariumi käiku, tegelaste käitumist pingeolukordades ei ole asjad mis nõuaksid tohutult eelarveraha, kuid see vaev vältinuks vähemalt võhikule silmatorkavaid loogikavigu ja sündmuskäigu lapsikust.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist