kunagi ammustel nõukaaegadel müüdi mingit valget poleerimispastat millega vene sõjaväes vööpandlaid edukalt poleeriti, kas praegu ka mingi selline kraam olemas on?
Roostes asjade puhastamine.
proovitud aga erilise eduta
proovisin siis seda hülssi sidrunhappe lahuses leotada umbes 30 min, olulise eduta, krobeliseks oksüdeerunud kohad läksid minuarust veidi tumedamakski
kunagi ammustel nõukaaegadel müüdi mingit valget poleerimispastat millega vene sõjaväes vööpandlaid edukalt poleeriti, kas praegu ka mingi selline kraam olemas on?
happevann
terve santamaria paki (~20gr vms) panin umbes paari liitri vee kohta.
Kus kohast muidu seda oblikhapet saabplekkpea kirjutas:Kasuta otsingut, märksõnadeks: sidrunhape, oblikhape ja elektrolüüs.
Voi kas on voimalik kuidagi teiseti ka teha
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
kordus
üritan täna üritust korrata, ostetud sai 3pk st 3*30 gr sidrunhapet, selle kogusega paaris liitris vees peaks ehk juba mõjuma ka 
Siin teemas kirjutatakse ortofosfor happega puhastamisest. Kust kohast seda ainet saada on? Mõningad kestada tahaks lüüa läikima, nagu ma aru sain siis sidruniga võib pind jääda suhteliselt krobeliseks?
Kui on probleem, tõmba lõuga
pink sht
Nonii... 3 pakki sidrunhapet (90gr kokku) 2 liitri vee peale, 2 tundi vaiksel tulel keetmist ja tulemuseks... hülsil olev oksiid muutus kenaks heleroosaks ja on kõvemini kinni kui kunagi varem, (vesi muutus kergelt roheliseks) niiet mingi reaktsioon toimus aga tulemus on mõnevõrra perverssne
justkui värvitud oleks, eriti hülsi seest, ausalt! need vähesed kohad, mis enne juba enamvähem siledad ja läikivad olid, eriti ei muutunud. wtf nüüd selle heleroosa hülsiga peale hakata?
justkui värvitud oleks, eriti hülsi seest, ausalt! need vähesed kohad, mis enne juba enamvähem siledad ja läikivad olid, eriti ei muutunud. wtf nüüd selle heleroosa hülsiga peale hakata?
Re: pink sht
Ma panin 4 kuuli äädikasse (30%), tugeva oksiidikihiga, maa sees olnud. 2tundi hiljem oli ehmatus suur, roosa!!!t6nu kirjutas:Nonii... 3 pakki sidrunhapet (90gr kokku) 2 liitri vee peale, 2 tundi vaiksel tulel keetmist ja tulemuseks... hülsil olev oksiid muutus kenaks heleroosaks ja on kõvemini kinni kui kunagi varem, (vesi muutus kergelt roheliseks) niiet mingi reaktsioon toimus aga tulemus on mõnevõrra perverssne![]()
![]()
Aga küll see tagasi normaalseks tõmbab, päeva, kahe, kolmega. Siis tekib uus oksiidikiht pääle ja elu lääb edasi.
Tere.
Ortofosforhape-BOZO Sanitaarportselani hooldusvahend, rooste ja lubjasadestuste eemaldaja. Tootja as Chemi- Pharm. Ise olen tellinud seda roosat siirupit haigla apteegi kaudu.
Võtab poolesaja aasta jooksul tekkinus oksiidi vaskesemetelt lahti. Kannan pintsliga iga 10 minuti järel uue kihi peale. Peaasi et ära ei kuivaks. Peale 2-3-4-5 ülevõõpamist pesen veega maha ja käin metallist nõudepesunuustikuga (USA toode,titaanist) üle. Seni olen küik küünlajalad ja mürsukestad saanud ilusaks (naine on töö kvaliteediga rahule jäänud).
Ei võta loomulikult sügavat rohelist oksiidi ärä. Sellele aitab ainult lihvketas, punane (75 EEK???) trelli otsa käiv hari ja lihvimispaber. Peale seda muidugi viltketas rohelise pastaga.
ETTEPANEK.
Suvine kokkutulek+jupilaat+restaureerimise õpikoda. Kes midagi huvitavat oskab see püüab ka teistele seda arusaadavas keeles edasi anda.
Kuigi suvise kokkusaamise ideid on juba küllalt välja käidud, aga pole vist ühtegi teoks saanud. Teeks uue katse. Juulikuu kolmas nädalavahetus endises Sangaste raketibaasis.( Mida arvab kohalik mil. neti asjapulk?
Toomas.
Minu tlf endine: 5100531
Ortofosforhape-BOZO Sanitaarportselani hooldusvahend, rooste ja lubjasadestuste eemaldaja. Tootja as Chemi- Pharm. Ise olen tellinud seda roosat siirupit haigla apteegi kaudu.
Võtab poolesaja aasta jooksul tekkinus oksiidi vaskesemetelt lahti. Kannan pintsliga iga 10 minuti järel uue kihi peale. Peaasi et ära ei kuivaks. Peale 2-3-4-5 ülevõõpamist pesen veega maha ja käin metallist nõudepesunuustikuga (USA toode,titaanist) üle. Seni olen küik küünlajalad ja mürsukestad saanud ilusaks (naine on töö kvaliteediga rahule jäänud).
Ei võta loomulikult sügavat rohelist oksiidi ärä. Sellele aitab ainult lihvketas, punane (75 EEK???) trelli otsa käiv hari ja lihvimispaber. Peale seda muidugi viltketas rohelise pastaga.
ETTEPANEK.
Suvine kokkutulek+jupilaat+restaureerimise õpikoda. Kes midagi huvitavat oskab see püüab ka teistele seda arusaadavas keeles edasi anda.
Kuigi suvise kokkusaamise ideid on juba küllalt välja käidud, aga pole vist ühtegi teoks saanud. Teeks uue katse. Juulikuu kolmas nädalavahetus endises Sangaste raketibaasis.( Mida arvab kohalik mil. neti asjapulk?
Toomas.
Minu tlf endine: 5100531
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline