9. leht 323-st

Postitatud: 22 Juul, 2009 20:53
Postitas johnbull
kas too setu hanza onb metzakochin :lol:

Postitatud: 22 Juul, 2009 21:41
Postitas gvardimatros
parim maitseelamus oli just eile kui sai hanzat ja suitsulesta koos tarvitatud.
kujutlege ise maitsebuketti: ehtsa lehmasita peal setu mullas kasvanud vilja kordumatu maitse
segunemas suus, mereväe laevadega sama merevett jagava
vapra lestakala õhkõrna, valge ja suitsuse lihaga

milline sobivus
nagu Lenin mauseoleumis 8)

Postitatud: 22 Juul, 2009 22:54
Postitas johnbull
see siis mere ja maa kokkusattumine :D

Postitatud: 24 Juul, 2009 8:29
Postitas alo
Kri kirjutas:Kui juba koduõllele jutt läks, skännisin sisse ja panin üles huvitavat lugemist - "Esimese järgu koduõlu - juhatus hea pilseni, müncheneri ja porteri valmistamiseks kodusel teel" (Tallinn 1929)

Pilt

Raamatuke ise asub siin:
http://kri.pri.ee/esimese%20j2rgu%20kodu6lu/
Su link on katki läinud aga mul on ka sama asi skännitud - http://alokarus.googlepages.com/esimesejargukoduolu.pdf

Alo

Postitatud: 17 Okt, 2009 21:27
Postitas johnbull
see läeb vbolla teemaalt välja aga kas keegi ise ka siidrit õunamahlst on teinud? pange mõned kogemused kuidas tervist andvat jooki on kõige mõttekam teha :write: kõik soovitused oodatud

Postitatud: 17 Okt, 2009 21:38
Postitas mutionu
Ise tegin esimest korda sel aastal. Naabrinaise õpetuste järgi.
Ca 30 liitrine roostevaba õllenõu panin mahla täis ning lisasin alla kilo suhkrut. Kui rohkem panna siis pidi liiga kangeks minema(ma soovisin sellist max 4 kraadist). Nüüd seisab ca 3 - 4 nädalat toas ja siis viin jahedasse.
Osad teevad nii, et paljas mahl sisse, nädalake toas ja siis jahedasse.
Eks ma jõulude paiku proovi, mis tast sai.

Postitatud: 17 Okt, 2009 22:09
Postitas xwy
Me üritame ka siin teha.. praegu keldris.. aga kui toasoojad ei olnud päevagi.. on väga hull nii?

Postitatud: 17 Okt, 2009 22:21
Postitas LeBon
Ca 30 liitrine roostevaba õllenõu panin mahla täis ning lisasin alla kilo suhkrut. Kui rohkem panna siis pidi liiga kangeks minema(ma soovisin sellist max 4 kraadist). Nüüd seisab ca 3 - 4 nädalat toas ja siis viin jahedasse.
Ma tegin mullu muidu samamoodi aga lisasin ka pisut veinipärmi sisse, mistõttu käima läks kiiremini. Joomiskõlbulikuks muutus vähem kui kolme kuuga ja kangust võis tõesti nii 3-4 kraadi ümber olla.

Postitatud: 18 Okt, 2009 9:28
Postitas mutionu
xwy kirjutas:Me üritame ka siin teha.. praegu keldris.. aga kui toasoojad ei olnud päevagi.. on väga hull nii?
Mis temaga ikka juhtub. Ilmselt valmib kauem, kuna seened töötavad madalal kraadil aeglasemalt.
Aga võibolla tuleb sedajagu parem :)

Postitatud: 18 Okt, 2009 11:22
Postitas jackpuuk
Üldiselt kehtib ka siin reegel : kaua tehtud kaunikene.
Lihtsalt peab jälgima, et liiga madala temperatuuri tõttu protsess seisma ei jääks ja õllekene ikka lõpuni maha käiks, muidu jätab see rüübe mitte kõige parema mulje :wink:.

Postitatud: 18 Okt, 2009 23:30
Postitas Arnold
Mis temaga ikka juhtub. Ilmselt valmib kauem, kuna seened töötavad madalal kraadil aeglasemalt.
Pilt

Postitatud: 20 Okt, 2009 9:37
Postitas Indrek
väga diip, Arnold, aga millele sa nende kahe lehega küll vihjata üritad?

Postitatud: 20 Okt, 2009 18:32
Postitas Arnold
aga millele sa nende kahe lehega küll vihjata üritad?
:shock:
Ei noh, need kaks lehte olid koormakile peal olnud loigus, mis ära külmus, ja mida vastu valgust vaadates tekkis tahtmine pilti teha (läpaka desktopi pilt hetkel). Ei ole õlu! :wink:

Postitatud: 20 Okt, 2009 20:05
Postitas T-62
Indrek kirjutas:väga diip, Arnold, aga millele sa nende kahe lehega küll vihjata üritad?
Eks meil kõigil ole vahel selline nostalgia vajadus, vanaduses muutuvad kõik karmid mehed selles suunas. 8)

Postitatud: 03 Nov, 2009 20:56
Postitas sammal.habe
ühest teises foorumis on sellest juttu olnud, metskitselihaga seoses. ehk annab ainet mõtisklusteks.