Autotehnikateema

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Klapivahed liiga väikesed? Soojal mootoril enam väljalaskeklapid ei sulgunud.
Võiks veel pakkuda bensiinipumba ülekuumenemist ja sellest tingitud aurukorke.
Muud võimalused veerandtunnise töö sisse vist ei mahu. :scratch:
Gaasijaotushammasrataste vale paigutuse või südamiku küljest lahtitulnud tekstoliithammasratta peale sai ka mõeldud, kuid seesama veerandtunnine tööaeg. :roll:
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

EOD kirjutas:Klapivahed liiga väikesed? Soojal mootoril enam väljalaskeklapid ei sulgunud.
Võiks veel pakkuda bensiinipumba ülekuumenemist ja sellest tingitud aurukorke.
Muud võimalused veerandtunnise töö sisse vist ei mahu. :scratch:
Gaasijaotushammasrataste vale paigutuse või südamiku küljest lahtitulnud tekstoliithammasratta peale sai ka mõeldud, kuid seesama veerandtunnine tööaeg. :roll:
See kärmesti tehtud kaunikene sundis mindki oma posti muutma, klapivahed pidid need olema.
EOD postitus oli mul veel lugemata kui posti muutsin :wink:
EOD, seda väsinud bensupumpa on nähtud küll (eriti Zigulitel kui pumba klapid kulunud), aga see jättis mootori lihtsalt nälga kui kõvemini pedalit litsusid. Peab klapivahedes probleem olema.
sitt päev, kellele kurdad
retti
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas retti »

Head vabariigi aastapäeva kõigile.
Poisid - lugege tähelepanelikult.
Ei mingeid valesid klapivahesid ega valesti asetatuid rattaid.Käivitus ja töötas ju ideaalselt -sinnamaani kuni jama hakkas.
Veelkord -vea kõrvaldasin tõesti veerand tunniga.
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Head aastapäeva kõigile ka minu poolt.
Klapiteooriale viis EOD tõenäoliselt (ja ka minu) just sinu poolt esitatud sümptomid. Alguses kõik toimis hästi, mootori soojenedes hakkas jama pihta ja väljalase kuumenes kuni hõõgumiseni. Kui klapivahe on väike, siis mootori soojenedes see enam ei sulgu korralikult.
Ok, kuna see teooria oli vale, siis palun vihja juurde, kas 15 minutit kulus koos vea tuvastamisega või ainult likvideerimiseks?
Olen näinud süütepooli selliseid võtteid tegemas, kuna sa aga ütlesid, et süütesüsteem sai vahetatud, siis ei saa see õige olla. Süütepool ei jahtu kohapeal töötades maha kah.
Hetkel on mõistus otsas.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

retti kirjutas: Jätsid mootori seisma või kohapeal tühikäigul käima,sai jälle edasi sõita,vahel rohkem vahel vähem,kuni taas kõik kordus.
Pead murdsid igas vanuses ja kogemustega praktikud, mehaanikud ja lukksepad.Vahetati karburaatoreid,jagajaid ja süütesüsteeme.Tulemusteta.
Nii. Toite- ja süütesüsteemi komponentides siis viga polnud kui kõik vahetatud sai. Gaasijaotuses ka ilmselt mitte. Pakuks siis jahutussüsteemi - kas termostaat vigane või radiaatori ribikardin kinni. :scratch:
Ülekuumenemine põhjustab reeglina küll heledat kilinat - detonatsiooni, mitte paukumist ja temperatuurinäidik ka armatuurlaual olemas, kuid... :roll:
retti
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas retti »

jackpuuk kirjutas: Ok, kuna see teooria oli vale, siis palun vihja juurde, kas 15 minutit kulus koos vea tuvastamisega või ainult likvideerimiseks?
Ok.Viga tuvastada ei suutnud profid ega suutnud mina ka.VEA leidsin ma täiesti juhuslikult.Selle kõrvaldamine kestis ca veerandtundi.
Kusjuures - mootorile ei pandud midagi juurde mida seal enne ei olnud.Kõik jupid jäid vanad :wink:
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Kollektoril olev küttesegu eelsoojendusklapp süüdi?
jackpuuk
Liige
Kontakt:

EOD kirjutas:Kollektoril olev küttesegu eelsoojendusklapp süüdi?
Ma küll hetkel ei taba ära millist klappi kaasfoorumlane mõtleb, kuid kahjuks ei suuda villise kapotialust silme ette manada kah enam.
Kuid EOD eelmine postitus sundis üht teist varianti kaaluma.
Kas võis olla, et õhupuhasti oli suvel talvisel reziimil (no ei tule meelde, kas villisel oli see väljalaskelt õhupuhastisse minev lohvik olemas :oops: :evil:), see saaks küll põhjustada EOD poolt mainitud aurukorkide teket, need omakorda lahja segu ja see omakorda hõõguva kollektori.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

(no ei tule meelde, kas villisel oli see väljalaskelt õhupuhastisse minev lohvik olemas
Minu mäletamist mööda ei olnud, sel 21 mootoril ju veel vana õliga õhufilter...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
ghost
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ghost »

Ehk oli hoopis väljalaskesüsteemis mingi liigne takistus ja pööretel ei pääsenud põlemisgaasid korralikult välja.
Mida paksem ajatolm, seda ilusamad tunduvad selle all olevad asjad.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Hakkasin ka just mõtlema, et tagurdasid summutisse kas mätta sisse või summuti kortsu ning veerand tundi rookisid seda kakast puhtaks või painutasid sirgemaks, et vuss uuesti läbi käiks korralikult. Kui väljalaskekollektor punaseks läheb, võiks ju tähendada, et tulised gaasid ei pääsend välja ja purtsusid vahest läbi mootori sisselaskesse tagasi.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Nojah, aga siis oleks ka jõud kadunud ning sellest väljalase hõõguma küll ei lähe. Väljalaske hõõguma minemiseks on, kas vale süüde või lahja segu.
Oot, kas lisaõhk kusagilt, aga mida soojemaks seda hullemaks? :scratch:
Kas sellega mingeid muid viguried kah kaasnes?
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

jackpuuk kirjutas: Ma küll hetkel ei taba ära millist klappi kaasfoorumlane mõtleb...
Väljalaskekollektori keskel on kas käsitsi seatav või bimetallvedruga automaatselt juhitav klapp, mis vastavalt asendist suunab heitgaasid kas otse väljalaskesse või nii, et kuumutavad sisselaskekollektorit. Liigne kuumutamine ajab segu koostise paigast ära, heitgaasid muutuvad veel kuumemaks, seega kuumutavad ka sisselaskekollektorit rohkem... Nõiaring, ühesõnaga.
Lingil oleva auto mootoril on käsitsi seatav klapp.
http://eng.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Jagajas süüte tsentrifugaalregulaatoriga miskit nihu? Mõni vedruke ntx lahti tulnud? Käima läheb küll jah, aga tõmbab süüte liiga hiliseks, töötakti lõpp jõuab otsaga väljalaskekollektorisse, ajab selle esiteks punaseks ja siis põlemata kütuseosakesed juba sellest hõõgumisest paukuma.
VÕI... Valasid oma uaazikule A76 asemel kogemata midagi oluliselt äkilisemat paaki?
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Nagu ma ütlesin, siis ei suuda enam kapotialusest pilti ette manada, 51-l ja 52-l oli vist kah midagi taolist küljes? See saab võimalik põhjus olla küll, pmst. sama teema mida mina mõtlesin selle seatava õhuvõtuga. See hakkab kütust kah aurustama, siis läheb aga segu liiga lahjaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: alfa hotel ja 1 külaline