vanahalb kirjutas:Peeter, kas sa ise ka usud mida kirjutad
Ma võin sulle vastata täpselt sama küsimusega, aga selline lõmpsimine ei vii mitte kuhugile.
Ma esitan küsimuse, hästi lihtsa. Ja sellele vastuseks tuleb terve kari jutte kuidas a) kaamerad tegelikult ei näidanud, b) mehed vannuvad valet, c) aparell võis ise kinni tagasi minna, d) igatsugu muid võib-olla-sid jne. Vähe ei puudu, et hakataks väitma, et kaamerapildid olid kõik võltsitud ja mida kõike veel.
Selle jampsi peale tuli küllalt vastuseks kinnitusi siia, et aparell on ka all kinni ja seal veel tekid-madratsidki vahel. Lisaks teated, et uppumisel liiguti mööda kinnist ja mitte kõõluvat aparelli. Et põhjas on keevitusega detaile eemaldatud, kuna rambist ei saa muidu sisse kuna see on kinni kiilunud kah peale kauba. Ma võin täpselt samamoodi küsida, et: Vanahalb, miks SINA usud nii siiralt seda jampsi? Või miks sa üritad teisi selles veenda? Kas nii raske on endale tunnistada, et selle visiiri-aparelli veemägedega on mingi susser-vusser, et meeletud veevood, mis sisse tulid ja laeva kallutasid, tonnide kaupa suisa sekundis, aga rambi tagant pole selle veejoa eest asjadki ära uhtunud, ei autod ei tekid-madratsidkiki, aga veemägi oli niiiiii suur, et arvestuste järgi paari minutiga lükkas terve suure 15000 tonnise laeva külili... aga sõiduautotki eest ei lükanud? Ja siis loed ja kuuled (või oled ammu-ammu juba kuulnud) mehaanikute väidet: laev oli juba kreenis, autotekil olid autod paigas, vett ei olnud, aga tulvas sisse aparelli servade vahelt (nb laev oli juba külili ja aparell vahetult meres uppumise graafika järgi pluss lisaks tormilained, st ongi loogiline, et nüüd hakkabki sealt meeletult sisse pressima). Ja kui mina neid loogilisi fakte kõrvutades leian suure ja põhimõttelise vastuolu, (mida tegelikult peaks uurimiskomisjon juba olema ammu näinud ja sellele ka ammendavat ja loogilise vastuse otsinud/andnud), siis tuleb vastuseks mingi häma, et tegelikult oli aparell lahti, aga kaamerapildi ajaks läks kinni tagasi, ja siis uuesti lahti, ja et mehed on jobud ja lollakad valetajad jne????.
Kirjutan siia nüüd suurte tähtedega nendele kinni-lahti-kinni aparellimeestele veelkord. Teised on küsimuse olulisust mõistnud niigi. APARELLI ASEND KATASTROOFI TOIMUMISE AJAL ON VÄGA SUUR JA PÕHIMÕTTELINE KÜSIMUS. KUI APARELL OLI SULETUD, SIIS LAEV EI UPPUNUD LÕPPRAPORTIS KIRJELDATUD VIISIL JA LÕPPRAPORT ON VÄHEMALT SELLES OSAS EKSLIK. JA SIIS TULEBKI TEHA UUS UURIMINE JA OTSIDA ÜLES KUST TULI VESI, MIS LAEVA KREENI VIIS. SELLELE KÜSIMUSELE PEAB UURIMINE ANDMA KONKREETSE VASTUSE.
Lisan siia veel märke: SELLELE KÜSIMUSELE POLE 26 AASTA JOOKSUL KEEGI SOOVINUD VASTATA, JA PAISTAB, ET SOOVITAKSE, ET KEEGI SEDA KA EI KÜSIKS.
Ja ei ole teps mitte mina süüdi, kui sellele küsimusele antud vastus sunnib esitama järgmise küsimuse, ja sellegi vastuse järel järgmise. Ja ei pea mina olema see küsimuste esitaja, siingi on neid küllalt kes minuga koos neid esitaks.
Kas nii raske ja valuline on sellele küsimusele vastata? Kelle konnasilm siin all on?
Vastan siis ise: Kuna see küsimus kuulub strateegiliste küsimuste gruppi, siis ka selle küsimusega toimub küsimuse "laualt-mahajooksmine" koos naeruvääristamise ja lollikeseks tembeldamise kampaaniaga. Ja paistab, et ka siin.