F16 teemaga seoses - https://www.youtube.com/watch?v=V2zzoD42A_oJura kirjutas: ↑28 Juul, 2024 9:46F-16 -test üksi ei piisa, oleks vaja ka AWACS-i tuge.krijgsvolk kirjutas: ↑28 Juul, 2024 7:30Ebameeldivalt negatiivsed mõtted kipuvad tekkima. St, mina usun F- 16 saabumisse küll alles siis, kui need Ukraina sõjateatris reaalselt lahingülesandeid täitma asuvad. Seni on aga tegemist juba ca 2 aastat tatina veniva lubaduste udu ja sõnamulinaga._dumbuser_ kirjutas: ↑27 Juul, 2024 14:16
Nagu juba öeldi siis need 3 tonnised pommid on abiks. See on ka põhjus miks seda F-16 nii pikisilmi oodatakse. Aga ei keegi (avalikult siis) ei tea täpselt miks sellega asi sedasi venib. Ukrid on pikalt kõiksugu orkide õhutõrjet tampinud. Too viimane Krimmi lammutamine olevat ka seepärast üsna hästi õnnestunud, et orkidel ei pidavat enam piisavalt õhutõrjevõimekust olema.
Pakun, et hetkel jääb F-16 kasutuselevõtt ukrainlastel muuhulgas ka Rootsi AWACS ASC 890 selgeksõppimise ja F-16-ga koostöö harjutamise taha.
https://newsukraine.rbc.ua/news/what-ma ... 98885.html
Aga jah, loevad ainult teod ja tulemused, mitte lubadused.
sutsu "doom and gloom" aga ... ma vaatan seda natuke teist moodi. F16 ilmselt Ukraina õhu võitmise ülessannet ei suuda ära täita aga ...
- nagu 155 suurtükkidega, varem või hiljem peab Ukraina minema lääne tehnika peale üle. Kas praegu on see õige hetk seda teha või mitte ei oska öelda ... 1-2 aasta pärast on näha.
- isegi kui F16 ei suuda õhku puhastada vene lennukitest siis äkki annab mõnes kohas panna F16 venkude "cruise" rakette alla laskma ja vabastada mõni Patrioti õhutõrje rinde lähedaseks lennukite jahtimiseks. Elame näeme ... Ukrainlased on ennegi suutnud ebastandardsete lahendustega edu saavutada.
- Eelmise punkti juurde ... kodus seina peal mul sõja kaarti ei ole aga ... tunne on et nagu venkud oleksid hakanud suvaliselt Ukraina asulaid õhu rünnakutega pommitama ... nagu tahaksid Ukrainlaste õhutõrjet iga hinna eest linnade kaitses kinni hoida. Valik on Ukrainlastele raske, et mida teha tuleva õhutõrje varustusega rinne vs tsiviilid, positiivne on et venkud kardavad.
- Loodame et Ukrainlased shakerdavad poolakatega nii palju et ei pea kõiki lennukeid enad territooriumi peal hoidma. Suur edasi tagasi lendamine ei tule kõne alla, teisel nädalal on juba mingi telefoni video tuubis aga alugses oleks see abiks.