Varsti peab KV õppustel Läti kaartide järgi õppusi pidama hakkama...

Puhas minu viga. 1975a oli Norra ehitatud laev, mille leedukad siis taanlaste oma välja vahetasid.1975? Taanist ostetud Flyvefiskenid (võeti teenistusse Taanis alates 1989) vahetasid välja Storm klassi, aga need olid ehitatud 1960ndatel.
Väinameri on igati laevatatav, sõltub vaid veesõiduki süvisest. Kui vaadata tagasi Eesti 20. sajandi sõjaajaloole, siis saartel toimus sõjategevus mõlema maailmasõja ajal.Kapten Trumm kirjutas: Suurema osa Eesti rannajoonest moodustab kehvalt laevatatav Väinameri oma lõputute lahesoppide ja väikesaartega, mis on sõjaliselt väärtusetud.
Siinkohal ootaks viidet konkreetsele allikale - "promojutule" Sõduris ja Kaitse Kodus!, kus seda on väidetud.Mina nt pole nõus nende mereväe promojuttudega Sõduris ja Kaitse kodus, kuidas esmavajalik probleem on merelahingu võimelised pealvee sõjalaevad.
Tundub, et käima on läinud võidujooks post-sanktsioonide ajastusse. Lätlased panustavad sellele, et hiljemalt märtsis Trump need maha võtab. Seetõttu otsitaksegi endale praegu parimat positsiooni, et sprotid ja sadamad oleksid esimeste seas, mis taas "roheliseks" läheksid.Sama arvamus minul ka, et Läti katsub nüüd Venemaaga sooje suhteid hoida, olenemata sellest, millised kohustused peaksid neil olema NATO osas. Venemaa poolt osav valik, lüüa kiil vahele ja eemaldades ühtsest kogumist sõjaliselt kõige nõrgema riigi, mis meid teatud hetkel võib halba seisu seada. Läti on liiga venemeelne, või kui nähakse, et riiki kaitsta ei suudeta ega taheta, siis on lihtsam nende arust olla sõber tulevaste tugevate ja lepingupartneritega.
http://www.janes.com/article/65998/lith ... rce=Eloquanimetu kirjutas:http://kam.lt/en/news_1098/current_issu ... tml?pbck=0
Ongi nii.![]()
Ma eeldan, et osa neist on varuosadeks, nagu M113 ostu puhul. Kusjuures neil peaks 26 tükki M577, mis tulid haubitsate ostuga, juba kasutuses olema. See tähendab, et neil saab kokku olema umbes 400+ M113 baasil soomukit.
Tegu on ilmselt nendesamade soomukitega, millest Tamm rääkis. Ühiku hinna poolest on meie Norra tehinguga täiesti võrreldav, kogus on muidugi teisest suurusjärgust. Ma ei tea kas ma Palmi jutust sain õigesti aru, et kaugeltki mitte kõik need M577 pole päris teenistuskõlblikud?
Leedukate uute radarite ulatus
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline