Relvaseadus
Re: Relvaseadus
Kas tegemist on piiratud või lausa keelatud tsiviilkäibega esemega? https://osta-ee.postimees.ee/eestlaetav ... src=search
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Mis sulle konkreetselt kahtlane tundub? Haavel ei ole tsiviilkäibes keelatud. Mingit muud laskemoona (padrunit) selles kasutada ei saa.Kas tegemist on piiratud või lausa keelatud tsiviilkäibega esemega? https://osta-ee.postimees.ee/eestlaetav ... src=search
Mis alusel peaks arvama, et relv ise on tsiviilkäibes lubatud?
LISATUD: vabandust, mingi jama oli vist aadressiga. Mõtlesin seda: https://osta-ee.postimees.ee/eestlaetav ... src=search . Muutsin ülal ka ära.
LISATUD: vabandust, mingi jama oli vist aadressiga. Mõtlesin seda: https://osta-ee.postimees.ee/eestlaetav ... src=search . Muutsin ülal ka ära.
Laskekõlblik Kahur Kal.12,5mm
Pikkus ca.34cm
Laius ca.26cm.
Kõrgus ca.14cm.
Toru ca.26cm. Toru Paksus ca.4cm.
Kaal ca.3kg.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Keelatud on relvad mis kasutavad nn. unitaarpadrunit (RS-es oli piirangu alguseks toodud aasta alates 1870), musta rohuga eestlaetavad mida samuti ostas müüakse on vabamüügi kaup (no vanusepiirang vist oli). Eks ta suuresti paras hall ala ole e. meie suure ärakeelamise ja piiramise hulluses piisab vast esimesest ekstsessist kui ka nende kallale minnakse.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Just, on vanusepiirang: enne 1870. aastat valmistatud ja sellise koopia. Kahtlen, kas see kahur on mõne konkreetse enne 1870. aastat valmistatud relva koopia. Mulle tundub, et see on uus relv, mis mõnevõrra stiliseerituna töötab vanadel põhimõtetel. Kui see võib olla vabas käibes, siis võib IMHO sutspüss ka olla.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Üldiselt igasugu eestlaetavad ja tagant-kardetavad on legaalsed oma vanuse tõttu, see ilmselgelt vanusega välja ei vea, kuid oma primitiivsuses ei anna ka tulirelva mõõtu välja.
Relva oluliseks osaks ehk rauaks on seda keeruline nimetada, samahästi võib igast torulaadset asja rauaks nimetada.
Kasutada nagunii ei saaks, sest püssirohi pole mingil kujul ilma loata tsiviilkäibes lubatud.
Relva oluliseks osaks ehk rauaks on seda keeruline nimetada, samahästi võib igast torulaadset asja rauaks nimetada.
Kasutada nagunii ei saaks, sest püssirohi pole mingil kujul ilma loata tsiviilkäibes lubatud.
Kui teil pole midagi tarka teha, siis palun ärge tehke seda siin ! Tel: 51717-null-seitse
Haljazme kirjutas:oma primitiivsuses ei anna ka tulirelva mõõtu välja.
Mis puudu on? Kui ma suunan selle kahuri toru otsa paatri meetri kaugusel kellegi poole ja süütenööri süütan, siis suure tõenäosusega too isik ka pihta ning viga saab. Kusjuures vigasaamine pole antud seoses üldse olulinegi, piisab tabamisest.tulirelv – relv, mis on ette nähtud objekti tabamiseks või kahjustamiseks lendkehaga, mille suunatud väljalaskmiseks kasutatakse püssirohtu
Iseasi on muidugi see, et nii kerge lafeti peal ta kindlasti hüppab omajagu. Aga seda viga annab parandada.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
No pole mina jurist, vaid püüan asju lihtsa loogikaga võtta.
Pooletollisest veetorust saab hõlpsasti sarnase asja nikerdada ... oleks loll ju nüüd raudtorusid keelama hakata.
Tegu on ikkagi mänguasjaga ja paari meetri pealt on väga paljud legaalsed riistad surmavamad.
Pooletollisest veetorust saab hõlpsasti sarnase asja nikerdada ... oleks loll ju nüüd raudtorusid keelama hakata.
Tegu on ikkagi mänguasjaga ja paari meetri pealt on väga paljud legaalsed riistad surmavamad.
Kui teil pole midagi tarka teha, siis palun ärge tehke seda siin ! Tel: 51717-null-seitse
Kriku - püssirohi on ju puudu! RelvS-s on kirjas tulirelvade liigitus, nii relva/ raua üldise pikkuse kui ka kasutatava laskemoona järgi. Ei kvalifitseeru ta ei püssiks ega püstoliks, ei kasuta ta ei kesk- ega ääretule padrunit. Püssirohi on piiratud käibega ja seda saad poest vastava loa ettenäitamisel. Mul endal ei ole vana musketi koopiat, aga ma arvan, et Napoleoni sõdade jäljendajad ei sega ise kodus rohtu, vaid ostavad seda vastava loa alusel poest.
Kiirel googeldamisel leidsin ka mingi PPA ametniku vastuse kodanikule musta püssirohu teemal aastast 2015. Ei kinnita, et see ka täna pädeb, aga siin see on:
http://www.vastused.ee/loe/sotsiaalne-t ... -voib.html
Kiirel googeldamisel leidsin ka mingi PPA ametniku vastuse kodanikule musta püssirohu teemal aastast 2015. Ei kinnita, et see ka täna pädeb, aga siin see on:
http://www.vastused.ee/loe/sotsiaalne-t ... -voib.html
Kõik õige, aga minu arust ongi otsene analoogia ise raudtorust tehtud sutspüssiga.Haljazme kirjutas:No pole mina jurist, vaid püüan asju lihtsa loogikaga võtta.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kusagilt netiavarustest jäi kunagi meelde lugu, kus korraldati kusagil USA-s kampaania illegaalsete tulirelvade loovutamiseks. Iga loovutatud relva eest lubati maksta $100. Keegi kavalpea läinud siis lähimasse ehitustarvete poodi, ostnud sealt sületäie torujuppe, keermestas neil kõigil ühe otsa ära ja keeras sinna "pimeda" korgi ette, peale viilis või puuris süüteava ja lõpuks tõmbas selliselt ettevalmistatud torujupid teibiga puuklotside (mis pidid justkui kaba rolli täitma) külge kinni. Iga "relva" omahind jäi kuhugi $5 kanti. Peagi marssis too omast arust kaval sell terve suure kotitäie "tulirelvadega" politseijaoskonda ja nõudis, et talle nagu kord ja kohus iga "toru" eest 100 taala peo peale laotaksKriku kirjutas:Kõik õige, aga minu arust ongi otsene analoogia ise raudtorust tehtud sutspüssiga.Haljazme kirjutas:No pole mina jurist, vaid püüan asju lihtsa loogikaga võtta.

Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Nii nagu me kunagi Sinuga läbipuuritud stardipüstoli teemas vaidlesime, olen ma jätkuvalt arvamusel, et suvaline torujupp, kahuri makett, suveniir vms. EI OLE iseenesest tsiviilkäibes piiratud/keelatud ning ei kuulu ka relvaseaduse järgi relva definitsiooni alla.Kriku kirjutas:Kas tegemist on piiratud või lausa keelatud tsiviilkäibega esemega? https://osta-ee.postimees.ee/eestlaetav ... src=search
ReS § 2. Seaduse kohaldamisala
(1) Käesolevat seadust ei kohaldata:
1) asjale, mis ei ole relvaks konstrueeritud või kohandatud, kuid mida on võimalik sellena kasutada;
Küll aga on keelatud lõhkeaine ebaseaduslik käitlemine. Muuhulgas nimetatud vidinas püssirohu kasutamine.
Kui nüüd mõni idioot müüb sellist maketti/suveniiri/mänguasja reklaamides seda kui "laskekõlblik kahur", siis ta võib endale tõepoolest kraesse saada süüdistuse ebaseadusliku relva valmistamises või käitlemises. Ma jätkuvalt loodan aga, et meil leidub piisavalt tervet mõistust mitte ära keelata kõik torujupid, sh. raamil ja kahel rattal olevad, samuti ei keelata valgeid kaubikuid, nugasid jms.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
Suvaline torujupp tõesti ei kuulu relva definitsiooni alla. Küll aga selline torujupp, mis on relvaks kohandatud näiteks süüteava viilimise ja ühe otsa sulgemisega - kui tulemusena on sellest võimalik lasku sooritada.
Kõnealune ese on aga ju algusest peale otseselt valmistatud laskekõlbulikuks relvaks.
Kõnealune ese on aga ju algusest peale otseselt valmistatud laskekõlbulikuks relvaks.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Mul on Facebookis tellitud paar relvateemalist listi, kuhu postitatakse aeg-ajalt õpetusi a'la kuidas teha kahurikujulisest pliiatsiteritajast haavleid tulistavat asja, millega limonaadipudeleid mulgustada või tinasõdureid uppi lükata. Põhimõtteliselt võib selleki näha "relvaks kohandamist", kuigi praktiliseks kasutamiseks on see laual hüppav kipakas konstruktsioon ju absurdne. Keda Sa tapma või ründama lähed sellise suveniiriga? Vastane sureb naeru kätte.Kriku kirjutas:Suvaline torujupp tõesti ei kuulu relva definitsiooni alla. Küll aga selline torujupp, mis on relvaks kohandatud näiteks süüteava viilimise ja ühe otsa sulgemisega - kui tulemusena on sellest võimalik lasku sooritada.
Analoogselt sellele Ostas müüdud treitud vasktorule "süüteava viiliise ja ühe otsa sulgemisega". Mul on garaazis suvaliste metallijuppide kastis ka ilmselt mitmeid analoogse kujuga torusid - fiksaatorkruvi auguga trepikäsipuu kinnitus tuleb kohe meelde. Ilmselt annaks sellest ka lasku sooritada, kui põlevmaterjali, nt. tikuväävlit täis toppida ja tropp ette panna. Polegi tarvis kohaldada, täiesti poest annab osta sellist.
Ehk minu mure on selles, et kui neid asju hakata üle reguleerima, siis võime väga kergelt jõuda absurdsuseni. Samas sutspüsse on ilmselt kõik poisid keelamisest hoolimata teinud ja teevad ka tulevikus. Mõned lasevad endal näpud ka otsast ära, teistel veab või on lihtsalt targemad.
Samas ma ei poolda ka selliste "laskekõlbulike suveniiride" avalikku müümist. Liiga lihtsaks ei tohi poisikeste elu ka teha.

Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
Mina saan seadusest nii aru, et sellisel juhul on tegu relvana kasutatava esemega, mis ei käi RS alla. Aga kui sa võtad suvalise torujupi ja joodad selle ühe otsa kinni ning puurid pealt augu sisse, et laengut süüdata, siis see on kohandamine ja tulemuseks ebaseaduslik relv - täiesti hoolimata sellest, et see võib olla mõnele poes müüdavale nublakale väga sarnane. Kriminaalõiguses nimetatakse seda subjektiivseks koosseisuks: tuleb tõendada, et sinu eesmärk oli sutsiku valmistamine.vtl kirjutas:Mul on garaazis suvaliste metallijuppide kastis ka ilmselt mitmeid analoogse kujuga torusid - fiksaatorkruvi auguga trepikäsipuu kinnitus tuleb kohe meelde. Ilmselt annaks sellest ka lasku sooritada, kui põlevmaterjali, nt. tikuväävlit täis toppida ja tropp ette panna. Polegi tarvis kohaldada, täiesti poest annab osta sellist.
Muidugi on. Samamoodi on kõik autojuhid kunagi kiirust ületanud ja teevad seda ka tulevikus.vtl kirjutas:Samas sutspüsse on ilmselt kõik poisid keelamisest hoolimata teinud ja teevad ka tulevikus.
Just täpselt - aga avaliku müügi keelamise eelduseks saab ju ikkagi olla vaid tõdemus, et tegu on RS alusel ebaseadusliku relvaga.vtl kirjutas:Samas ma ei poolda ka selliste "laskekõlbulike suveniiride" avalikku müümist. Liiga lihtsaks ei tohi poisikeste elu ka teha.
Konkreetse kahuri puhul ma kardan küll, et kui politsei tuleb mõne muu asja pärast kodu läbi otsima, siis võidakse selle eest omanikule midagi väänata sarnaselt kõiksugu ühe padruni leidmistega. Ma ei näe RS-is auku, kuhu see mahtuda võiks. Isegi see tundub kahtlane, kas relvaloaga isikul võiks niisugune junn olla.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline