Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Ei krditki saa aru, mis siin teemas toimub. Jääb mulje, et kogu Eestimaa pind on tihkelt muinasaegseid elemente täis tikitud. Ja mitte ainult horisontaaltasapinnas, vaid ka igas sügavuses. Ja räige rüüstamine käib. Ikka kangesti räige rüüstamine. Koormate viisi viiakse minema. Ning metallidetektor on see kõige kurja juur.

Ma ise juba praeguseks üle 30 aasta mööda endisi lahingupaiku kollanud ja neist aastatest oma 25 detektorit maapinna kohal vibutanud.
Ja pole ma selle aja jooksul veel kordagi miskit meie kalli Eestimaa muinasajast leidnud. Kuid tõsi see on, et selleaegne kraam pole mind ka huvitanud mitte, aga arvestades kõigi nende "spetsialistide" sõnaseadmisi ja selle aja peale minu aparaadi alt läbikäinud aukartustäratavat hulks mullapinda, siis oleks ma juba ammu pidanud, noh, vähemalt kogemata kombel midagigi leidma. Aga pole kohe mitte näinudki. Kohe üldse mitte kordagi.
Kes see siin siis loll on? Või olen ma ise siis lihtsalt selline ebard, kes oskab kodumaa pinnas tihedalt asetsevate muististemiiniväljas need üksikud läbikäigud ilmselge eksimatusega ära määrata? :cry:
Millegipärast kahtlen selle viimase küsimuse jaatavas vastuses ja arvan, et ju siis ka enamus meie mitmetesse tuhandetesse ulatuvast detektoristidekarjast on just samasugused "ebardid". Igatahes on neist asjust ka omas tutvusringkonnas juttu olnud ning KÕIK oskavad selle suure lärmi kohta vaid õlgu kehitada, sest, noh - mida pole olnud, seda pole olnud.
Ja kuna ka mina pole kunagi midagi sellist leidnud, mille üle siin poleemitsetakse, ja ei tahagi leida midagi taolist ning ei ole kunagi ühelgi muinaskaitsealal detektinud (pole isegi mitte sellist mõtet pähe tulnud), siis - mulle jääb arusaamatuks, mida krdit üldse see pläma minusse puutub?

P.S. No, jah. Seepärast ma selle teema juures vaid lugemisega tegelengi, ilma oma arvamust välja ütlemata. Aga paistab, et ka lugemine tuleb järele jätta, sest - ma lihtsalt ei mõista. Asjad on juba nii lolliks kätte läinud, et ...

Muideks, mis puudutab rahva millegi suhtes nii või teisiti häälestamist (keegi nagu siin kord midagi lausus selle kohta), siis see on tõesti kaunis lihtsate meetoditega teostatav ja tulemus on üks väga vintske asi.
Toon näiteks 90-ndate alguse totaalkampaania KL vastu, kus seda organisatsiooni AINULT mustades värvides ühiskonnaheidikutest luuserite õlletoabandena kujutati. Mis siis, et see nii ei olnud, kuid vaatamata vahepeal toimunud riigipoolse suhtumise muutusele, on toime lihtinimeste hulgas senini tuntav. :twisted: :cry:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

marxionu kirjutas: Sest mingi tüüp saab vähe palka ja on kade nende peale kes oskavad täisväärtuslikult elada. Nähtavasti ei saa ta naisi ei käi väljas ja nädalavahetused on tema jaoks piin.
Minuga täpselt nii ongi ja süüdistan selles konkreetselt sind :lol:
Гив Ми Мани
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Siga osutas oma viimases postituses karmile tõsiasjale,et kui tõepoolest pannakse detektorite kasutamisele piirangud peale ei puuduta see üksnes põldudel münte otsivaid tegelasi vaid ka militaari kaevamisel on lõpp. :cry:
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Westland kirjutas:Siga osutas oma viimases postituses karmile tõsiasjale,et kui tõepoolest pannakse detektorite kasutamisele piirangud peale ei puuduta see üksnes põldudel münte otsivaid tegelasi vaid ka militaari kaevamisel on lõpp. :cry:
Mis muidugi polekski väga halb, arvestades, mis toimub paljudel kõvemate lahingute tallermaadel. Ka siin foorumis pikalt-laialt sellel teemal vaieldud. Kriips peal või mitte, kui inimesel ikka au- ja süütunne puuduvad või lihtsalt ullike juhtub olema, siis ju kuidagi mõistlikult asju ajada ei saa. Selle all ma muidugi ei pea silmas totaalkeelamist, vaid range reglemendi kohaldamist.
Гив Ми Мани
Westland
Liige
Kontakt:

Mis konkreetselt seal lahingute tallermaal toimub?
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Seadusloome eesmärgiks on siiski kõikide seaduse subjektiks olevate isikute õiguste võrdne kaitsmine. Rõhk on siinkohal asetatud just võrdsele kaitsmisele. Nõuda range reglemendi kehtestamist ühtlaselt kõigile niigi seadusekuulekatele kodanikele vaid seetõttu, et väike osa ühiskonnast neidsamu seadusi eiravad on oma olemuselt seaduskuulekat enamust diskrimineeriv nende õiguste ja vabaduste piiramise kaudu. Eeldada, et reeglite karmistumisel ja rangete piirangute seadmisel seaduskuulekus tõuseb on eelarvamuslikku laadi. Ameerika karistusstatistika on näidanud vastupidist- piiride ahenedes kuritegevuse statistiline näit tõuseb neid uusi piire mittetunnustavate kodanike arvelt.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

Westland kirjutas:Mis konkreetselt seal lahingute tallermaal toimub?
Infosulus olete elanud või? :roll:

Esimene põhjalikum kirjutis ilmus selle kohta juba enam kui kümme aastat tagasi. http://luup.postimees.ee/luup/98/17/top.htm

Mõni selle foorumi liige võib jutustada Ida-Virumaa detektoristidest vägagi karme lugusid. Paraku on osad Ida-Virumaalt pärit tegelased imbunud nüüd juba ka Harjumaale, lõpetanud militaarotsingud ja praktiseerivad "arheoloogiaga". Komistasime eelmise aasta suve varahomikkul just ühe taolise grupi otsa, kes nuhkis ühe Harjumaa mõisa lähiümbruses, Taani Hindamisraamatus mainitud ja Eesti kultuurimälestiste registrisse kantud asulakohas...Seltsimeeste ehmatus oli suur, kuid meie viha samuti... :evil:
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

.Seltsimeeste ehmatus oli suur, kuid meie viha samuti...

Nüüd siis teate et muinsuskaitsel on õigus ka ilma kohtuta tappa ja piinata. On olnud ka inimesesöömise juhuseid.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

marxionu kirjutas:.Nüüd siis teate et muinsuskaitsel on õigus ka ilma kohtuta tappa ja piinata. On olnud ka inimesesöömise juhuseid.
Eks iga mees vaatab asju ikka oma rikutuse tasemelt. Kui Sul Marxionu järgneb vihapurskele alati tapmine, piinamine ja inimsöömine, siis peaksid vist küll arsti poole pöörduma :!:

Meie vägivalda ei kasutanud!, kuid seltsimehed said oma õppetunni kätte :twisted:

P.S. Ja mina pole muinsuskaitsest...

Kasutaja avatar
T-62
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas T-62 »

Ükski ametnik ei tohi oma tegevust kavandada emotsioonide põhjal, vaid vastupidi, tuleb säilitada selge mõistus.
Siin teemas loed ainult ühe mehe vahutavast vihast ja teiste lollitavatest provokatsioonidest.
Vahel sekka viskab ka mõnel nelja jalaga maa peal olijal ära ja lisab paar asjaliku kommentaari sekka.
Kujutan lausa ette, kuidas üks kõigile teada tegelane vahutama hakkab ja sülge pritsib dedektoriga inimest nähes ja teine samuti juba nime teinu peab kõiki maakaid lollideks, kes on 100 krooni eest nõus oma maa maha müüma või lubab sinna muististe kaevanduse rajada. :wink:
Westland
Liige
Kontakt:

MargusM kirjutas:
Westland kirjutas:Mis konkreetselt seal lahingute tallermaal toimub?
Infosulus olete elanud või? :roll:
Ajakirjanduses kirjutatuga olen kursis,mõtlesin küsida otse inimeselt.Hiljuti müütas Surmametsast leitud pannalt,koha peal käinud inimesena oskab ehk täpsemini valgustada.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Westland kirjutas:Ajakirjanduses kirjutatuga olen kursis,mõtlesin küsida otse inimeselt.Hiljuti müütas Surmametsast leitud pannalt,koha peal käinud inimesena oskab ehk täpsemini valgustada.
Gnadenlose oskab sellest tõenäoliselt lähemalt pajatada küll...

Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

T-62 kirjutas:Ükski ametnik ei tohi oma tegevust kavandada emotsioonide põhjal, vaid vastupidi, tuleb säilitada selge mõistus.
Ametnik? Jah loomulikult, Teil on õigus, kuid mina pole ametnik.

Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

MargusM kirjutas:
Westland kirjutas:Ajakirjanduses kirjutatuga olen kursis,mõtlesin küsida otse inimeselt.Hiljuti müütas Surmametsast leitud pannalt,koha peal käinud inimesena oskab ehk täpsemini valgustada.
Gnadenlose oskab sellest tõenäoliselt lähemalt pajatada küll...
Oskangi ainult niipalju, et leitud Surmametsast, ise kahjuks/õnneks leidmisest osa ei saanud (kõik siin müügis olnud leiud ostetud erinevatelt inimestelt). Küll aga olen ise detektimise käigus paaril korral leidnud metsa alt laiali pillutud inimluid, mis ilmselt pärit ühtsest skeletist, mis minu eelkäiate poolt rõvedalt ära laastatud (või peaks lausa ütlema, et tegemist olnud surnu teotamisega?) ning ilmselt ka võimalikest metallmanustest "vabastatud". Ja nagu ma kaashobilistelt kuulnud olen, pole minu tähelepanekud antud vallas ainsad.
Гив Ми Мани
Westland
Liige
Kontakt:

MargusM,te nimetasite oma postitustes ainult Ida-Virumaad aga peale selle on ju Eestis veel suuri lahingupaiku.Kohe tulevad meelde Sõrve,Väike-Emajõgi,Tartu jne.On teil andmeid ka teiste lahingupaikade olukorrast?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline