Mis Ukrainas toimub? vol.4

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Fucs »

"Novoe vremja" publitseeris artikli nädala Top 5 arvamustest.
1. Carl Bildt: Gängarid tahavad VF toel nihutada novorussia piire Musta mereni....
2. Andrei Illarionov analüüsib Nemtsovi mõrvaga seonduvat...
3. Vladimir Fesenko: Gängarid üritavad piire nihutada võimalikult kaugele Dommbasstaani ja Luganda "pealinnadest"....
4. Anders Aslund analüüsib UKR võimalusi välja rabeleda finantsraskustest....
5. Enrique Menendez räägib "Maidanist" Donetskis....

Донецкий Майдан и фальшивая версия Кремля об убийстве Немцова: топ-5 мнений
Сегодня, 10:13
Андрей Илларионов: За прошедшие двое суток выяснилось, что ряд показаний, попавших в публичную сферу, не только не совпадают друг с другом, но и оказываются взаимоисключающими

Лучшие мнения недели - выбор редакции.

«Сепаратисты при поддержке РФ хотят расширить границы так называемой Новороссии до Черноморского побережья, включая Одессу. Возможно, некоторые мечтают даже о походе на Киев», - экс-министр иностранных дел Швеции Карл Бильдт объясняет, почему Запад должен немедленно помочь Украине оружием.
http://nv.ua/opinion/bildt/zapadu-pora- ... 36680.html

«Версия с выстрелами из открытого окна белого автомобиля распространялась сразу после убийства. Откуда она взялась?», - бывший советник Путина Андрей Илларионов анализирует видеозапись с места убийства Бориса Немцова.
http://nv.ua/opinion/illarionov/tak-cht ... 37022.html

«Главная цель боевиков – отбросить украинские войска как можно дальше от двух сепаратистских столиц – Донецка и Луганска. Есть риск, что они решатся на новое наступление возле Донецка или в направлении Мариуполя», - политолог Владимир Фесенко предупреждает, что Россия может нарушить перемирие в любой момент.
http://nv.ua/opinion/fesenko/kogda-ross ... 37600.html

«Первый транш кредита МВФ составит $5 млрд. Еще $3,5 млрд будут предоставлены другими партнерами сразу после того, как фонд утвердит программу помощи», - шведский экономист Андерс Аслунд полагает, что у Украины появился шанс выбраться из финансовой ямы.
http://nv.ua/opinion/aslund/udalos-li-n ... 37684.html

«Я прошу вас не верить никому, кто скажет, что Донецк не боролся, под кого-то лёг или сам позвал войну в свой край. Это наглая и циничная ложь», - предприниматель и волонтер Энрике Менендес вспоминает донецкий Майдан.
http://nv.ua/opinion/menendes/tyazhelyy ... 37669.html

http://nv.ua/ukraine/doneckiy-maydan-i- ... 37883.html
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Uudis viitega RUS Postimehele: VF võimud nimetasid DNR ja LNR tunnustamise tingimused.

Власти РФ назвали условия признания ДНР и ЛНР
07.03.2015 10:37
Как сообщает УКРОП со ссылкой на postimees.ee, власти России допустили признание сепаратистских регионов в Украине. Как заявил сенатор Константин Косачев, если будут исчерпаны все политические способы достижения мира на Донбассе, РФ может признать так называемые Донецкую и Луганскую народные республики.

В интервью радиостанции «Коммерсант FM» член верхней палаты российского парламента пояснил, что в настоящее время «такой позиции нет». «Есть согласованные между всеми сторонами минские соглашения и политический процесс, который предусматривает сохранение территориальной целостности Украины», — пояснил сенатор.

При этом Косачев подчеркнул: «Если и когда будут исчерпаны все другие возможности достичь политического решения, я этого варианта не исключаю». Из текста интервью, опубликованного на сайте радиостанции, следует, что речь идет именно о признании «народных республик» на Донбассе.

«Реальная ситуация заключается в том, что: раз — прекратили огонь, два — отвели тяжелое вооружение, чтобы не было возможности его возобновить, три — начали договариваться о будущем обустройстве, абсолютно корректная, хорошая формула», — отметил сенатор.

При этом Косачев подчеркнул, что в текущей ситуации России «не нужно говорить»: «Нет, вы обязательно должны быть территориально целостным государством» или «Нет, вы никогда не будете территориально целостным государством, вы должны разойтись».

«Обратите внимание, что у нас и нет такого подхода, и президент, и министр иностранных дел неоднократно говорили: «Многовариантность. Самое главное — чтобы конечный вариант был предметом взаимного удовлетворения и согласия», — пояснил сенатор позицию российских властей по поводу признания ДНР и ЛНР.
http://укроп.org/%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1% ... 8F-%D0%B4/
Edit:
Sisuliselt siis kaks ultimaatumit VF poolt: Alustada laiamastaapset pealetungi kogu Ukrainas, ning Dommbasstaani ja Luganda ametlik tunnustamine juhul kui.....
Viimati muutis Fucs, 07 Mär, 2015 11:25, muudetud 1 kord kokku.
Lynx
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lynx »

Fucs kirjutas:
EDIT:
Ja nüüd spetsiaalselt panin selle "Oleg Jartšuki" blogi aadressi endale brauseri järjehoidjatesse, et ei peaks iga kord otsima vene tähestikku otsingumootoris ja siis seda blogi taga otsima netist. Kuna ta mul originaalis nüüd ilusasti ühe hiireklikiga igal ajal saadaval on, siis saan teha ka alati copy/paste foorumisse. Ja seda otseloomulikult koos lingiga nüüd, sest ka aadressiriba saab otse siia kopeerida :write:
Tahtmata targutada: kui jälgid regulaarselt suurt hulka erinevaid allikaid, võiks kaaluda online RSS lugeja kasutamist. Pärast Google Readeri õhtaleminekut on minumeelest parim https://www.inoreader.com/
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Fucs kirjutas:Kui sulle need Jartšuki blogi andmed ei meeldi, siis ära loe.
Keegi ei käsi.

Ja kui sulle järgmine kord midagi siin minu postitustes ei meeldi, siis kirjutagi lihtsalt, et mina seda ei usu, mina arvan nii või naa sest.... vms ja ära hakka mulle epistlit lugema, kuidas või mida mina võin siia postitada.
Rahu, sõbrad.

Fucs on tõepoolest korduvalt selgitanud, kust ta andmed pärinevad ja mida Jartshukist arvata või mitte arvata. Selgitanud koos linkidega paljudele erinevatele isikutele, kes on ka sel teemal sõna võtnud. Fucsile ei saa kuidagi ette heita kriitikavaba suhtumist allikatesse, mida ta refereerib või siis nende puuduste sihilikku varjamist.

Üks lahendus oleks, kui Fucs paneks oma allkirja lingi vol3. teema lõpuosas olevale põhjalikule postitusele sel teemal nagu mina olen pannud mõnedele oma postitustele. Siis võiks edasised kahtlused ja filosofeeringud Jartshuki olemuse üle vabalt trollimiseks kuulutada. Mitte sellepärast, et need oleksid tingimata valedel alustel, vaid sellepärast, et kogu see teema on juba korduvalt läbi nämmutatud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Jaanus2 kirjutas:Loodavad Läänes kõik Minski leppe peale ja püüavad olla poliitiliselt korrektsed. Lepe näeb muuhulgas ette kohalikke valimisi mardikamaal ja pärast seda piiri minekut Ukraina kontrolli alla (mis on tegelikult peamine). Nüüd tekib küsimus, kas usutakse tõesti, et vabad valimised seal on võimalikud ja kuidas see piiri üle kontrolli saavutamine peaks käima?
Ei usu keegi kumbagi. Lääne inerts on lihtsalt väga suur. Kui meil oleks Merkel siin foorumis, kui saaks minna temaga õllekasse ja normaalselt rääkida, siis ta räägiks sama juttu kui Svejk, Fucs või Jaanus2. Aga oleks muidugi paremini informeeritud.

Lääne demokraatiate peamine probleem on see, et iga tegevuse peavad nad esiteks oma valijatele maha müüma. Ja nagu Churchill ütles, parim argument demokraatia vastu on vestlus keskmise valijaga... Niisiis mängitakse seda vaherahude mängu, kuni keskmise Lääne valija jaoks on selge, et see ei tööta. Samal põhjusel teevad nad ka pingutusi, et Afganistaanis ja Iraagis demokraatlike valitsuste taolisi asju moodustada. See ei ole mingi "demokraatia eksportimine", nagu trollid kuulutavad (võrreldes seda vääralt sotsialismi ekspordiga), vaid lihtlabane poliitiline reaalsus: nad ei saa oma valijatele ära põhjendada invasiooni, mille tagajärjel pannakse pukki järgmine diktaator. Lääneriikide liidritel pole diktaatorite või autokraatsete rezhiimidega koos töötamisega kunagi vähimaidki probleeme olnud (seda näitavad Lõuna-Korea, Hispaania, Portugal, Saddam Hussein kuni ta ameeriklastega tülli läks, Saudi-Araabia ja veel suur hulk näiteid Kolmandast maailmast).
Jaanus2 kirjutas:Uusi sanktsioone lähiajal ei paista. Loodetavasti on välja rehkendatud, et olemasolevad mõjuvad ettenähtud aja jooksul soovitult. Kui Venemaa Ukrainas uut rünnakut ette ei võta, on temagi välja rehkendanud, et Ukraina jõuvarud ja tahe lõppevad enne kui Venemaal raha otsa saab. Näis, kellel on täpsemad rehkendused. Jutt, et Venemaa pigistamise majanduslikud võimalused hakkavad lõppema ja jäänud on ainult "tuumarelvad", ei ole eriti tõsiseltvõetav.
Võtab, võtab. Ja see on ka kõigil teada. Kõik ootavad sündmusi, mille toimumises pole enam kellelgi kahtlust.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Harkivi kohalikud võimud ei pea Venemaad agressoriks: http://24tv.ua/news/showNews.do?harkivs ... tId=551031

Radikaalne partei esitab parlamenti eelnõu Harkivi kohalike võimude välja vahetamiseks: http://www.theinsider.ua/politics/54f9c99122f3a/
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

OT. Tegelt üks vastik reha millele koguaeg astutakse on pikad seletused ja lingid, esimese postituse teinud kasutajatele Samas kui võiks lihtsalt ignoreerida selliseid. :mrgreen:
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Fucs kirjutas:
No ma arvan, et pole mingit "lekitajate gruppi" . On UKR eriteenistused, luure, küberluure, raadioluure jms, kellel on agendid, agendijuhid, kaastöötajad, värvatud rotid jms, kes edastavad luureinfi keskusele. Keskus mälub andmed läbi ja edastab valikuliselt-kokkuleppeliselt teatud andmed teatud koguses "Oleg Jartsukile", "kes" siis avaldab mida peab avaldama.

IMHO
Siis tuleks Jartšukki käsitleda, kui U infoopi ja pidada teda äärmiselt ebausaldusväärseks allikaks. Vaadates, kuidas näiteks vassivad ATO spiiker Lõssenko jt U sõjaväe ametlikud kanalid, kes teevad seda suisa oma nime all, siis anonüümselt Jartšuki nime all oleks mõistlik esitada:
- ainult informatsiooni, mis on U-le kasulik, pole vahet, on see tõde või vale
- sealjuures varjata, kui palju U luure tegelikult teab, eriti kui U-l on tõesti keegi selline "mutt" kusagil Vene organites, kellele jookseb kätte selline detailne info kaotustest. Sellise agendi olemasolu tuleb iga hinna eest varjata.
Kokkuvõttes on siis blogi näol tegemist viimase p...ga ja võiks meie foorumis avaldamata jätta.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Eee...mmm...

:scratch:

No mul on siin välja kujunenud ja töösse võetud erinevad lahendused, kuidas ja kust mingit infi hankida.
Vastavalt siis neile lahendustele toimub info hankimine, töötlemine, avaldamine ja on tagatud töö produktiivsus parimal võimalikul moel arvestades, et see tegevus ei ole minu põhitegevus ja aega selleks näpistan ma oma 100 muu ameti, tööde ja pere kõrvalt.

Kellele sobivad muud lahendused ja variandid infot hankida, ning seda jagada, võivad neid ise rahulikult ja takistamatult järele proovida, ning ka siin kasutada. ma annaksin hea meelega n.ö. "teatepulga" kellelegi teisele üle kohe, sest mul on ajaga tõsised (väga tõsised!) probleemid.

Tahtmata oma panust esile tõsta, tegevust teiste omast kuidagi moodi paremaks pidada, ning ennast ninatargana või jube kõva tegijana üles upitada on paraku nii, et kui ma vait jään ja UKR meedia infi siia ei pane, siis jääb siin kohe ka kõvasti vaiksemaks. Seda on olnud mitu korda juba nendes eelmistes vol.-ides.
Ja väga paljut jääb siin jagamata sellisel juhul, mida minu aravates peaks jagama ja oleks vaja jagada.

Mis puudutab allikaid ja tööd nendega, siis mul on aastaga välja selekteeritud teatud pikk nimekiri neist.
Seal on nii UKR meediat, VF meediat, Eesti meediat, kui videomeediat. On nii UKR keelset, venekeelset, eestikeelset, kui ingliskeelset. Olen varemalt mitu korda maininud, et põhiline operatiivne uudistevoog tuleb UKR keelsena UKR meediast. Viimane tähendab seda, et materjal tuleb enne avaldamist panna ka mingisse loetavasse keelde. Olen korduvalt siin varem ka oma allikate linke nimekirjana pannud (viimane selline, kui ma õigesti mäletan, oli SinuTuubi kanalite loetelu koos linkidega, mida tasuks pidevalt monitoorida). Paraku vajuvad need postitused ja lingid unustuse hõlma, sest keegi ei viitsi neid üles korjata ja ise selle tööga tegeleda.

Mis puudutab veelkord seda "Jartšuki" blogi, siis jah, pole pidanud siiani (viimase kobinani sellel teemal) vajalikuks selle lehe aadressi oma pidevalt jälgitavate meediaväljaannete nimekirja panna. Kuna UKR meedia seda blogi pidevalt ohtralt tsiteerib ja screenshotidena presenteerib, siis olen enamuse selle blogi materjale võtnud läbi UKR meedia vahenduse. Sellistel puhkudel ei ole üldjuhul blogi infot screenshotidena edastava vahendaja artiklis otselinki sellele blogile ja sellest tulenevalt ei saa ma seda ka sealt kusagilt siia kopeerida.

Varemalt ma kusagil mainisin, et üks hetk lappasin läbi vol.1 teemat ja avastasin, et väga palju linke ja viidetega materjale on n.ö. "surnud" või netist kadunud. Ei leia enam tagant järele kusagilt vajalikke materjale ega infi. Et aga vältida jätkuvalt olukorda, kus mingi aja pärast pandud link ei vii enam kusagile, olen otsustanud, kui vähegi võimalik, kopeerida siia täistekste ja screenshotid alla laadida, ning uuesti milneti üles laadida (mitte kõike, aga valikuliselt, mida pean vajalikuks, et säiliks). Sellisel juhul jäävad nad vähemalt loodetavasti alles. Tähendab välja kujunenud info hankimise, edastamise ja presenteerimise süsteem on aasta jooksul saadud kogemustele tuginedes praegu just selline, nagu ta mul hetkel on, võttes arvesse erinevate meetodite ja lahenduste puhul nii poolt kui vastuargumente. IMHO on see hetkel parim kogum info hankimisest kuni edastamiseni, mida ma piiratud aja jm ressurssidega praegu tagada suudan.

Kui keegi tahab mulle selle eest normaalset palka maksta, siis ma võin põhikohaga seda asja tegema hakata, tõstes samas ka kogu tehtava töö kvaliteeti 8)

Muid variante praegu ei eksisteeri.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Martin Peeter kirjutas: Siis tuleks Jartšukki käsitleda, kui U infoopi ja pidada teda äärmiselt ebausaldusväärseks allikaks. Vaadates, kuidas näiteks vassivad ATO spiiker Lõssenko jt U sõjaväe ametlikud kanalid, kes teevad seda suisa oma nime all....
Kogu UKR meedia on 99% "UKR infoop".
Nagu on VF meedia 99% "VF infoop".

Jäävad järele "euromeedia", "muumaailmameedia" ja eraldi "eestimeedia", kes oleks justkui kõrvalseisjad ja ideaaljuhul ka justkui erapooletud. Jama on aga selles, et nii "euromeedia", "muumaailmameedia" kui "eestimeedia" kasutavad valdavalt suure ülekaaluga oma üllitistes "UKR infoopmeedia" ja "VF infoopmeedia" andmeid, mistõttu sellest niigi vähesest jääb järele praktiliselt "eimidagi".

Vot selle "eimidagiga" istuks me siiani vol.1 teemas seal kusagil lehel nr.100, millest pooled lehed oleks omakorda kaasfoorumlaste arvamusavaldused ühel või teisel teemal.

....ja poleks ka neid "vaatajarekordeid" siin milnetis 8)

And again...
olen seda juba siin seletanud
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... ia#p405634
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Endine VF FSB ohvitser (see vene piirivalvur, kes UKR poolele sõdima tuli) sai omale UKR kodakondsuse teenete eest Donetski lennujaama kaitsmisel.
Экс-офицер ФСБ получил гражданство Украины за защиту аэропорта Донецка
07 марта 2015 12:28
Бывший офицер ФСБ России Илья Богданов, который воюет на "Донбассе" в рядах "Правого сектора", получил гражданство Украины.

"9 дней назад я узнал, что президент подписал указ о выдачи мне гражданства. Я гражданин Украины! Горжусь этим. Спасибо вам всем, кто мне помогал я вас всех благодарю всей душой", - написал Богданов в Facebook.

При этом он добавил, что поехать за паспортом пока не может "из-за сложившейся на фронте обстановки".

Ранее пресс-центр АТО сообщил, что бывший офицер ФСБ России вместе с "киборгами" и добровольческим украинским корпусом защищает донецкий аэропорт от террористов.

http://podrobnosti.ua/2020525-eks-ofits ... etska.html

Lahingutegevus taastus Mariupoli, Donetski ja Debaltsevo suunal.
Бої відновилися на Маріупольському, Донецькому та Дебальцевському напрямках (Мапа АТО)
12:15 | 07.03.2015 |
Информационно-аналитический центр СНБО обнародовал новую карту АТО состоянию на 7 марта.

Согласно карты, бои возобновились на Мариупольском, Донецком и Дебальцевском направлениях.

Напомним, как передает АТЦ отдельные бандформирования в зоне АТО продолжают одиночные провокационные обстрелы позиций украинских войск с целью срыва Минских договоренностей.

Так с 20 вечера 6 марта и до 6 утра 7 марта противник 14 раз нарушал режим тишины.

Уже в течение нескольких недель стабильная активность врага наблюдается вблизи Донецка.

В частности за ночь на этом направлении бандформирования вели огонь из стрелкового оружия по опросные, Гранитном, Песках. Кроме того, 7 раз минометных и гранатометных ударов претерпело городок Авдеевка. А с 4 до 4.20 утра по Авдеевке преступники били по артиллерии.

На Артемовском направлении в 20.10 и почти в час ночи террористы из автоматического гранатомета обстреляли населенный пункт Шуми.

На Луганщине с 21.25 и до 22.10 незаконные вооруженные формирования с использованием стрелкового оружия безуспешно атаковали позиции наших войск вблизи Сокольников.

Всего с 20 вечера 6 марта и до 6 утра 7 марта, враг 10 раз применял минометы и гранатометы, 4 раза - стрелковое оружие и один раз артиллерию.
http://7days-ua.com/news/boji-vidnovyly ... -mapa-ato/

Soovitan vaadata ka õiget videot "Я – российский оккупант!"
Pealkiri: "VF okupandid: šokeerivad faktid VF agressioonist Ukraina ja muu maailma vastu (VIDEO)"
Російські окупанти: шокуючі факти про агресію Росії проти України та світу (Відео)
12:05 | 07.03.2015 |
В сеть выложили документальное видео агрессию России против соседних государств и народов.

В сети появилось видео, которое красноречиво демонстрирует истинную сущность РФ и последствия ее агрессии против Украины и других стран мира. Внимание привлекает тот факт, что страны, которые оккупантам не удалось завоевать, пока живут в несколько раз лучше, чем РФ. Те, какие же покорились агрессору, отскочили на десятки лет назад в своем развитии. Теперь жажда войны и новых территорий дошла и до Украины.

https://www.youtube.com/watch?v=fU1dWIkPbCo

http://7days-ua.com/news/rosijski-okupa ... itu-video/
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Fucs kirjutas: Kogu UKR meedia on 99% "UKR infoop".
Ma ei oleks nii pessimistlik.
1) Ukrainas on siiski ajakirjandusvabadus. Näiteks Butusov ja Botškala jpt. võivad vajadusel oma riigi ametlikku valet üsna konkreetselt ümber lükata. On ka teemat jälgivaid tegelasi, kes analüüsivad ja esinevad oma nime all ning kes vähemalt tundub, et püüavad ausamad olla. Näiteks Tõmtšuk.
2) Tänapäeva sotsiaalmeedias esitavad küllaltki palju tõest infot inimesed, kes ühel või teisel moel sündmustes osalevad. Tuntumatest näiteks tundub mulle, et Birjukov eriti hea meelega ei valeta.
3) Me ei tohi alahinnata analüüsi. Ka propagandana esitatud videomaterjali seest suudab meie foorumi analüüsivõimeline liige välja selekteerida olulist informatsiooni. Heaks näiteks tooksin siinkohal Putilovi sillani jõudnud U vasturünnaku DL lahingus ja need silla alla jäänud tankid. Nüüd on juba tulnud uus videokinnitus, et nendest vähemalt üks oli T-72. Samuti, kui on olukord, kus mõlema poole teated langevad kokku, siis võime me sündmuse kinnitatuks lugeda.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Venemaale ei meeldi, et Ukraina pool mineerib Krimmi suunduvaid maanteesildu.
http://nr2.com.ua/News/world_and_russia ... 91558.html
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Mõtlesin Lääne poliitilisest korrektsusest rääkides sellele USA teatele, et ootame mis Minski leppest saab ja enne relvi ei anna (Minski lepe näeb ette välissekkumise lõpetamist, seega poleks nagu ilus ka relvi anda). Kui ollakse veendunud, et rünnak tuleb nagunii, siis oleks ikkagi mõttekas Ukrainat varustada enne, et rünnakut saaks edukamalt tõrjuda. Ukraina peab kaotatud alad oma verega tagasi vallutama pärast, kui idas just täielikku vaakumit ei teki.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Martin Peeter kirjutas:
Fucs kirjutas: Kogu UKR meedia on 99% "UKR infoop".
Ma ei oleks nii pessimistlik..
See ei ole "pessimism" - selline lihtsalt ongi kaasaja sõdade (loe: infoajastu) reaalsus :|
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist