Castellum kirjutas:... arusaadav?
Oled oma seisukohta võtnud detailselt väljendada. Vastan samaga.
Diskleimer: Olin enne, olen nüüd ja olen arvatavasti ka lähitulevikus teadlik Google pildiotsingu võimalustest. See selleks.
Järgnev on minu isiklik arvamus. Militaar.net on avalik Eesti militaaria foorum, mida mõnikord loetakse rohkem, kui siia kirjutatakse. Viktoriini teemas on küsimuste ja vastuste vaheldumine selle teema normaalne rütm.
Mina isiklikult arvan, et küsimuse keerulisus ja pingelisus on väga subjektiivne ning see mis mõne jaoks on lihtne, ei ole seda mitte teise jaoks. Lisaks arvan, et kui head küsimust pole varnast võtta, kõlbab teema normaalse rütmi jaoks ka mõni militaariaga seonduv infokild, mis sest et lihtne ja lihtsasti vastatav. Sest veelkord - tegu on avaliku foorumiga, mida sageli loetakse ning ka lihtne ja kiire piltmõistatus oma kiire lahendusega elavdab teemat tunduvalt rohkem kui napp "annan järje vabaks".
Pidev järje vabaks andmine ei ole kuidagi keelatud, ega ka otseselt ebaviisakas, küll aga minu arvates natukene ... mage.
Mis aga liigub sinna "pole viisakas" kategooria poole, on teise esitatud küsimuse lihtsuse üle irisemine, sest nagu viitasin on vastamise lihtsus või keerukus subjektiivne, seda siis pildiotsinguga või mitte. Paljud on kindlasti ja korduvalt vastanud kiirelt ja pingevabalt ära küsija arvates keerukaid küsimusi, võttes järje üle ilma mainimata, et polnud pinget või polnud viisakas.
Nii, nüüd on siin olemas nii akf Castellumi kui minu arvamus viktoriiniküsimuste esitamisest ja saame ehk viktoriiniga edasi minna.
Castellum kirjutas:
Küsimus ka. II ms ajal rajati Eestisse sõjaväelennuväli, mille jaoks rajati lähedalasuvast suurest raudteejaamast eraldi raudteeharu. Mitte mingi lühike jupp, vaid vähemalt 10 km pikk.
Mis koht/lennuväli/raudtee?