Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 11 Apr, 2018 21:17
@kalleb Väkk!
Militaarteemad minevikust kaasaega
https://www.militaar.net/phpBB2/
Ikka enamvähem kindel, et keemikute üleplaaniline toodang Vabariigi aastapäevaks?kalleb kirjutas:Kuidas foorumlased suhtuvad sellisesse keemiatööstuse tipp-produki nagu lihavaba liha ehk liha veeganitele
See kõlab nii nagu paekivist sealiha valmistamine ja ilmselt nii see ka ongi
Igaljuhul välja näeb normaalne kuid testida pole julgenud, kellegile andsin pakitäie seda ära ja ütles et väga kahtlane värk - isegi ker ei tahtnud
Kannibalid sõid ka ära vaenlase asju et saada häid mõtteid ja tarkust juurde otse vaenlase peakolu seestChe Latino kirjutas:...
Igatahes!
Kodusea aju on väga maitsev - soovitan proovida!
Loetud, mitte vastatud!kalleb kirjutas:Kannibalid sõid ka ära vaenlase asju et saada häid mõtteid ja tarkust juurde otse vaenlase peakolu seestChe Latino kirjutas:...
Igatahes!
Kodusea aju on väga maitsev - soovitan proovida!
Niiet sealt seest saab seamõtteid
Mis neil seamõtetel halba on?kalleb kirjutas:Kannibalid sõid ka ära vaenlase asju et saada häid mõtteid ja tarkust juurde otse vaenlase peakolu seestChe Latino kirjutas:...
Igatahes!
Kodusea aju on väga maitsev - soovitan proovida!
Niiet sealt seest saab seamõtteid
Kapten Trumm kirjutas:Ma ostsin prooviks Rimist lihavabad viinerid, mingi veganite-vahitornimeeste leiutis.
Tegime potis kenasti kuumaks ja asutasime sööma.
mart2 kirjutas:Lihavaba viiner ... no olen näinud kofeiinivaba topelt esporessot ja alkoholivaba õlut ning veini. Aeg oleks alkoholivaba valge viina jaoks...![]()
https://www.sandratamm.com/single-post/ ... armesanilePiimavaba juust - alternatiiv parmesanile
Koostisained:
3/4 tassi india pähkleid
3 spl pärmihelbeid
1/4 tl küüslaugupulbrit
3/4 tl meresoola
https://kristelitoidublogi.wordpress.co ... mne-juust/Proovisin kikerhernejahust teha juustu, kuid see väga ei meeldinud. Nüüd tegin india pähklitest juustu ja see mulle meeldib.
Seda juustu annab ka viilutada vôi määrida.
Maitseb peaaegu nagu päris.
Toiduained:
1/3 tassi india pähkleid (ööläbi leotatud)
2tl maitsepärmi
1 küüslauguküüs
1tl tärklist (vabalt valitud)
1,5tl agar agar pulbrit või zelatiinipulbrit
2spl sidrunimahla
1/2+1/2 tassi vett
0.5tl soola
http://www.taimetoit.ee/2013/09/vegan-c ... sulab.htmlVegan Cheddar juust kookospiimast (sulab ka!)
2 x 400 g purki täisrasvast kookospiima (näiteks Santa Maria purk, peaasi, et rasvasisaldus oleks 16-17%)
1 tl (valge veini) äädikat
2 tl (mere)soola
3 kuhjaga tl agar-agari pulbrit (kindlasti pulber, mitte helbed!)
1 tl paprikapulbrit
3 tl Meira broilerimaitseainet (sisaldab ainult looduslikke aineid)
5 kuhjaga spl maisitärklist
6 spl maitsepärmi ehk pärmihelbeid
http://www.taimetoit.ee/2016/05/kartuli ... juust.htmlKartuli ja porgandi juust
Kuna see retsept on nii suurepärane, siis ma lihtsalt pidin selle oma blogisse tõlkima ja kohandama.
300 g kartulikuubikuid (toorest, kooritud kartulist)
150 g porgandikuubikuid (toorest, kooritud porgandist)
8 sl / 30 g maitsepärmi (minu lemmik on Bon Soya, müügil Prismas, Kaubamajas ja ökopoodides)
120 ml külma vett
1 ½ tl soola
80 ml rafineeritud oliiviõli (sest peab olema neutraalne maitse)
1 tl valge veini äädikat, õunaäädikat või sidrunimahla
http://umami.ee/toode/seitan-taimne-lihaasendaja/Seitan taimne lihaasendaja
BIO. Nisuproteiin.
vesi, GLUTEEN, NISUJAHU, shoyu sojakaste (vesi, SOJA, NISU, meresool, A. Oryzae), meresool, sibul, küüslauk, pipar; vedelik: shoyu sojakaste, vesi....
http://www.organics.ee/toode/fior-di-lo ... ukid-200g/Kõrge valgu- ja madala rasvasisaldusega taimne lihaasendaja.
Fior Di Loto Seitani tükid.
Nisugluteen*, tamari sojakaste* (soja, sool), india karri* (kurkum*, sinepiseemned*, koriander*, pipar*, ingver*, küüslauk*, paprika*), paprikapulber*, ingver*, vesi
*kontrollitud mahepõllumajandusest
http://toitumine.ee/enesepiiratud-toitu ... aasendajadValgurikkad putukad ja vaglad![]()
Putukad ja ussikesed on jätkusuutlikumad valguallikad kui loomad. Söödavate vaklade (ingl. k. mealworms) kasvatamisel tekib vähem kasvuhoonegaase ja need vajavad vähem maad võrreldes kanade, karja ja sigade kasvatamisega.
Ameerikas eemaldatakse putukate välimuse isuäratavamaks muutmiseks nende silmad, tiivad, jalad ja välisskeletid. Ritsikaid, vaklu ja rohutirtse kasvatatakse juba kommertsiaalselt loomasöödaks. Seega võivad just putukad ja vaglad olla lahendus aina suurenevale nõudlusele loomset päritolu valkude järele.
Mükoproteiin
Mükoproteiin on valk, mis on eraldatud hallitusseenest. Mükoproteiin on täisväärtuslike aminohapete ja ühtlasi ka hea kiudainete allikas. Lisaks on selle tootmine keskkonnasõbralik.
kalleb kirjutas:See oli mingite samariitlaste Soomest toodud õudukas - nägid välja nagu rebitud lihatükid - peale oli ka kirjutatud välismaa keeles et rebitud liha veganitele hamburgeri jaoks - sojat pole sisse pandud...
Läinud jaanuaris turule tulnud kaerast ja kaunviljadest koosnev nyhtökaura ehk rebitud kaer (nime eeskujuks trendiroog rebitud sealiha ehk pulled pork) on saanud lühikese ajaga nii populaarseks, et tootja jäi suure nõudlusega hätta.
te olgem rõemsad, et Suomen Lihanjalostus UND Lihateollisuus ei ole oma siinsetes üüberkombinaatides veel hakanud neid defitsiitseid asju vorstide sisse toppima..... sest....Uuem tulija, põldubadest valmistatud härkis (tuletatud põldoa soomekeelsest nimetusest härkäpapu) kihutas S-keti toidupoodides juba kuu aega tagasi mööda kana- ja sea sisefilee müüginäitajatest. Asjatundjate sõnul on see välimuse poolest hakkliha meenutav uudistoode tänu lihtsale valmistusviisile ka segatoiduliste perede populaarne lõuna- ja õhtusöök.
http://kasulik.delfi.ee/news/kasuliksel ... d=76151609Valio piimatööstus on toonud turule uuenduse mifu (sõnadest milk + tofu). Seda teralist kodujuustu meenutavat valguallikat saab kasutada liha asemel täpselt nagu rebitud kaera ja härkis’tki, kuid piimasisalduse tõttu ei sobi see veganitele.
Muidugi maitsevad endiselt ka vanemad tooted: nisuvalk seitan, seenevalk quorn ja vist kõige tuntum taimne valguallikas soja, millest valmistatakse ka tofut.
Tõusvaks trendiks võib pidada ka tavapärase liha asendamist putukalihaga. Espoo päritolu EntoCube on üks putukakasvatajaid, kelle eesmärk on täita tuleviku toidutaldrikud toakilkidega.Poelettidele püritakse siiski pigem mitmekülgse kasutusotstarbega kilgijahuga,
mille valgusisaldus on peadpööritav 70%.
Seni kehtib Soomes veel Euroopa Liidu toiduseadus, mis keelab putukaid inimtoiduks müüa ja turustada. Seadust aga muudetakse ja juba paari aasta pärast on oodata putukabisnise tõelist läbimurret.
Aineosat
Sianliha (63 %, Suomi), vesi, kamara, kuivattu sirkkajauhe (5,6 %, kasvatettu kotisirkka Acheta Domesticus), perunatärkkelys, suola, dekstroosi, stabilointiaineet E450 ja E451, sinapinsiemen, muskottipähkinä, lihaproteiini (sika), kasvikuitu, liha-aromi, mustapippuri, maustepippuri, chili, inkivääri, paprika, hapettumisenestoaine E316, happamuudensäätöaine E330, säilöntäaine E250. Luonnonsuolessa (sika). Hyönteiset voivat aiheuttaa allergisia reaktioita. Ristiallergia on mahdollinen henkilöillä jotka ovat allergisia äyriäisille, nilviäisille ja/tai pölypunkeille.