AndresTy kirjutas:Massiline paanikapoodlemine pole vist viiruse leviku tõkestamisel just kõige mõistlikum tegevus...massiüritus nagu iga teinegi. Ootaks ehk paar päeva, kui suurem tsunami on vaibunud ja läheks alles siis poodi kalossiriiulit tühjaks rabama.
Kindlasti mitte paanika sisse- rabelev mass poes ongi kõige hullem kolle. Ja seal hulgas saab olema kõvasti neid, kel on juba tunda, et nad jäävad koju (ehk esmased sümptomid).
Kriisiettevalmistusi teha on arukas enne paanikas massi teket või siis kui pole karta puudust - peale seda. Ka omaalgatusliku evakuatsiooniga muide.
Sestap poodelge kohas, kus pole rabelemist ja paanika sisse mitte minna!
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Peeter kirjutas:Nägin venelase videot, kes soovis külla minna oma venelasest sõbrale peaaegu kinnise tsooni lähedale Hiinas Hubeis. Juba kaugemalt toimus tsooni piiridel KÕIKIDE INIMESTE FIKSEERIMINE. Enne ei saanud edasi, kui iga inimene oli oma iskliku telefoniga QR-koodi "ära pildistanud". Süsteem fikseeris, ja alles seejärel, kui kõikide inimeste mobiil oli fikseeritud, lubati sõiduk edasi deso-töötluse alla. QR-i sai pildistada nii kontrollija poolt ulatatud tahvlist või plakatist, aga QR-plakat oli kinnitatud ka drooni külge ja lasti iga auto esiklaasi ette, see võimaldas akent avamata kontaktivabalt registreerida. Ja hiinlane ütles, et nii fikseeritakse iga inimese liikumine, et kontrollida ja piirata inimeste liikumist, et tõkestada viiruse levikut. See oli juba kaugel eemal Hubeist. Sinna üldse ei saavat. See oli maanteel. Sama asi oli raudteejaamades.
Taolist asja hakkame ka nägema Venemaal. Kui rääkida valmisolekust, kus kannatanuid on miljoneid, siis taolisteks asjadeks on võimelised Hiina, USA ja VF. Euroopas seepärast midagi ei toimugi, et pole ressursse ja polda valmis. Selles olukorras ei aitagi muud, kui vältida paanikat, sest paanika muutub leviku kiirendajaks.
Eks tõe kriteerium on praktika ja kokkuvõtteid teeme sügisel, kui võimalik - mis aitas ja mis mitte. Sisetunne ütleb siiski, et me naeruvääristame hiinlasi asjata. Eurooplased on saamatumad ja aramad ning sellest on ka levik suurem. Ja noh meil inimestel on komme ülearu möliseda, kui kästakse - hiinas ja venes ollakse märksa kuulekamad ja tehakse, endamisi kirudes, mis vaja.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Praegu Kiik ütles, et meil hommikuks 41 juhtumit. St, ca 39 inimest miljoni kohta. Paugust tõusime tuvastatud juhtumite "tihedustabelis" järgmisse suurusjärgu kategooriasse, maailmas aga statistiliselt 20ndalt 14ndale kohale. "Serious critical"i patsientide kohta õnneks meilt veel infi pole.
Viimati muutis Peeter, 13 Mär, 2020 9:58, muudetud 1 kord kokku.
Kalakala kirjutas:Seoses jalavõrudega. https://www.linkedin.com/posts/world-ec ... 11329-4mxe Selles Maailma Majandusfoorumi Postituses mis räägib kuidas Hiinas viirusega võideldi on alates 42 sekundist lõik kus kirjeldatakse mobiili äppi mida kasutati inimeste liikumise jälgimiseks ja mingil moel anti inimestele ka reaalajas tagasisidet kui ohtliku olukorras nende tervis hetkel oli. Kas see on piisavalt korras, et reisida.
Tavaolukorras tekitaks meil taolise äppi kasutamine paksu pahandust. Meil ju nüüd eriolukord ja inimõigusi saab piirata. Selline äpp pole üldse paha mõte. Kui see teha piisavalt nutikalt ja selliselt, et inimesed saavad selle kasutamisest ka reaalset abi siis inimesed vabatahtlikult võtavad asja kasutada. Näiteks näed äpi kaardilt kui kaugel Sinust on teadaolevad corona positiivsed isikud, nagu sa näed Ueberi äpis Ueberi taksosid enda ümber. Kui mõni liiga lähedale satub siis hakkab telefon taskus surisema. See lihtsalt näide, igasugust nutikat ja kasulikku infi saab levitada ja korjata. Inimesed võivad ka kahtlastest haigusnähtustega inimestest äpi kaudu teada anda. Nii nagu igasugustes autopiloodi äppides saab politsei postidest kaasliiklejaid hoiatada. See ei tähenda, et sellele inimesele kohe täht otsaette põletatakse, vaid nutikas automaatne kontroll algoritm hindab selle kodaniku ohuastme automaatselt ära. Geolokatsiooni abil saab vaadata kus ta kahel eelmisel nädalal on käinud, kas ta on osalenud mõnel võrkpalli matsil, kui kaugelt on ta mööda kõndinud teadaolevatest viirusekandjatest, kas tal on olnud hiljuti mingeid muid tõbesid, kui tal on juhtumisi omal telefon käes, siis saab tal ka kaugelt pulssi mõõta jne. Kui tulemuseks on piisavalt kõrge tõenäosus, siis saadetakse uuritule sõnum, et tehku test ära. Seda kõike saab ilusti automatiseerida. Iseasi kuidas see dzhinn pärast pudelisse tagasi toppida kui eriolukord mööda saab.
selle eelduseks on, et inimene kannab telefoni kaasas (nakatanu). Mis saab vanematest inimestest kellel ei olegi nuti telefone? jne.
Kuid mind häirib, et ei pandud kinni jõusaale. Loota inimeste asjalikkusele on mõtetu. Meil siin personalijuht sõimab seda otsust ja naeruvääristab. ise ükskik ema. Sttil järgmine: ah need lapsed ei püsi kodus, nad ei kuula sõna jms. Kui mainisin, et anna lapsele vastu kõrvu kui välja kaubanduskeskusesse hängima kipub siis sain sõimata-et lapsel õigus liikuda ja MIKS peab ta kodus istuma kui tal seal midagi teha ei ole
Just selliste tõttu tulekski sulgeda ka kaubanduskeskused, jõusaalid jms kohad kus rahvas saab koguneda
Trummi tsitaat: "Taolist asja hakkame ka nägema Venemaal. Kui rääkida valmisolekust, kus kannatanuid on miljoneid, siis taolisteks asjadeks on võimelised Hiina, USA ja VF. Euroopas seepärast midagi ei toimugi, et pole ressursse ja polda valmis. Selles olukorras ei aitagi muud, kui vältida paanikat, sest paanika muutub leviku kiirendajaks.
Eks tõe kriteerium on praktika ja kokkuvõtteid teeme sügisel, kui võimalik - mis aitas ja mis mitte. Sisetunne ütleb siiski, et me naeruvääristame hiinlasi asjata. Eurooplased on saamatumad ja aramad ning sellest on ka levik suurem. Ja noh meil inimestel on komme ülearu möliseda, kui kästakse - hiinas ja venes ollakse märksa kuulekamad ja tehakse, endamisi kirudes, mis vaja."
Jah Trumm. Täiega nõus, olen varem sama mõelnud ja rääkinud. Euroopa näite puhul on näha, et tugevamad hakkavad nõrgemid sabalt raputama... Nt Usa- keskendub sisesele probleemile ja saadab "pehmodemaalt" tulnukad lihtsalt pikalt, täielik sisenemisblokk, isegi mitte karantiini.. Eks sama keiss saab olema ju ka teiste võimekamatega. "Liberaalglobaalse ligimesearmastuse" maailmapildi kuvajatele tuleb siis suur krahh.
hjl85- siis lihtsalt ei saa blokkpostidest läbi, mitte midagi ei saa ja kuhugile ei pääse,ja kui asi nõuab, siis sotsiaalabi annab selle telefoni või aseaine sellele, ja KANNAD kaasas, kui midagigi tahad ja metsavennaks-Tarzaniks ei taha hakata.
Ja noh musta huumorit: kui kodus ei püsi ja ema-isa sõna ei kuula, siis kohustuslikuks (pr193 (lapsevanemale!!!)) koera kaelavõru koos elektrišokiga, kui piirdele läheneb, siis litakas ära ja teade sms-ga emale-isale. Kui laps ei kuula, siis tuleb hakata rääkima vorstivabrikust, kus ....test vorsti tehakse, nagu vanasti. ...kunagi oli Swartzu film, vist "Running man", seal oli kaelavõru juba fataalne.
Peeter kirjutas:Euroopa näite puhul on näha, et tugevamad hakkavad nõrgemid sabalt raputama... Nt Usa- keskendub sisesele probleemile ja saadab "pehmodemaalt" tulnukad lihtsalt pikalt, täielik sisenemisblokk, isegi mitte karantiini..
Sellest ma ei saa jätkuvalt aru - USA enda meetmed pole ju tõsisemad kui Euroopa omad?
Tänan küsimast, viimasel ajal vähem, varasemas nooruses olen ühe rakendusprogrameerimise õpiku moodi asja kirjutanud. Ma ei mõista ka kuidas see asjasse puutub. Ma tunnen piisavalt inimesi üle ilma, kelle ma kokku saan vilistada, kelledel on olemas kõik vajalikud kompetentsid, et see asi ära teha. Sellega ma saan hakkama küll, kui keegi teine ei tee. On kindlasti palju neid, kes selles teemas täna paremini sees ja saaksid sellega minust paremini hakkama. Mida ma ei oska mõõta on see kas seda vaja peaks olema ja palju sellest kasu võiks tõusta. Epidemioloogiast tean üsna vähe. Sellel põhjusel selle teema ka foorumis üles võtsin. Siin on koos igasugust rahvast, nende hulgas palju selliseid kelle arvamusest ma olen õppinud lugu pidama.
Tundub, et politsei "kõik puhuvad" reididel peaks ka mingiks ajaks nüüd lõpp tulema. Ei ole see politseiniku tervise huvides OK kui sajad inimesed põhimõtteliselt puhuvad tema ja tema käe peale (enamus puhumisaparaate väikse lehtriga) ega ise pole ka huvitatud, et mingi asi millele on enne mind paari päeva jooksul võibolla paar tuhat inimest puhunud topitakse 10 cm kaugusele minu näost.
Tänane kord sisuliselt tähendab seda, et riik võib otsustada, et kõik elanikkonnast peavad tõestama, et nad ei ole rasedad ja rasedustest selleks ei kõlba, samas kõlbab ostutsekk 5 kuud tagasi ostetud kondoomile.
Peeter kirjutas:Euroopa näite puhul on näha, et tugevamad hakkavad nõrgemid sabalt raputama... Nt Usa- keskendub sisesele probleemile ja saadab "pehmodemaalt" tulnukad lihtsalt pikalt, täielik sisenemisblokk, isegi mitte karantiini..
Sellest ma ei saa jätkuvalt aru - USA enda meetmed pole ju tõsisemad kui Euroopa omad?
Ega see polegi meie arutada, mis need tugevamad seal ise teevad, nende seisukoht on lihtsalt: oma asjad klatime ise, teiste, st igatsugu pehmode saamatusest tulenevat jama me liskas ei taha, hoidke omale. See ongi tugevama seisukoht, isegi kui tal oma õuel prügi-sodi maas vedeleb, siis ära sina mõtlegi oma sodi talle kah sokutada... kui sa pehmo oled, saad kohe lõuksi. (ja vb hakkad veel trahviks tal prügi koristama või muid lepitusi tegema).
Kalakala kirjutas:Ma ei mõista ka kuidas see asjasse puutub.
Puutub ajahinnangu veapiiridesse. Teemasse muidugi vähe, see on õige.
Noh aeg on ressurs nagu iga muugi asi. Seda tuleb optimeerida, et saavutada maksimaalne tulemus. Ega mul ei ole mingit vastupandamatut soovi äppi kirjutama hakata. Ma saan aru, et Hiinas ja Koreas on midagi sarnast kasutusel. Kui ma istuks mõnes praeguses kriisikomisjonis siis ma laseks endale küll esimese asjana selgeks teha kuidas Hiinlaste ja Korealaste äpid toimisid, kas neist oli kasu ja kas saab nende teenust kiirelt sisse osta.