toomas tyrk kirjutas:Sest tegelikult on probleem ju valeinfo levitamises, mitte-tõsiste linkide postitamises, ja muus sellises ropp-röökurluses...
Sorry toomas aga siin teemas on mindki korduvalt antivaxxerluses süüdistatud kui olen toonud välja statistilisi mõõdikuid mis mõne foorumlase narratiiviga vastuolus. Kui sisulisi argumente ja arusaama napib, siis kipuvadki "pagunid" lendama.
Oluline on aru saada, et tänane olukord lihtsalt ei ole eriti võrreldav sügisega, rääkimata veel varasemast.
Muide, teemal "tõhustusdoos on omikroni puhul oluliselt(?) efektiivsem lihtsalt vaktsineerimisest". Kas me oleme ikka kindlad, et põhjus on tõhustusdoosis endas, mitte aga lihtsalt asjaolus, et tõhustusdoos on suure tõenäosusega saadud võimalikule nakatumisele ajaliselt oluliselt lähemal? Me ju teame, et vaktsiinide tõhusus ajas väheneb (omikroni puhul olulisel määral suhteliselt ruttu). Nii ei julge mina täna väita, et 3+ kuud tagasi saadud boosteriga inimene võiks tunda ennast turvalisemalt kui kuu tagasi 2. süsti saanu. Boosteri tegemine on küll õige aga peamine efekt ei pruugi olla mitte arvus vaid ajas.
Piirangutest.
Ma polegi mõnda aega uurinud - mis meil üldse kehtivad? Mind isiklikult puudutavad vaid "poes ja lasteaias mask ette" ja vist 6 korda olen QR-i näidanud. Kolmel korral oleks piisanud ka (kiir)testi tulemusest. Kinos käisin ka aga seal ei oska QR-i alternatiivide kohta midagi öelda. Ei tundu nagu väga ahistavaid piiranguid olevat?