Õhkrelvad
kust saab osta sportpüssi!?vajan abi
korralik suruõhuga õhupüss on parem kui spordikas. nii niisama plõksimiseks kui kasvõi 150m pealt plekkroti laskmiseks.
näiteks walther 1250 dominator hind ca 12k aga ei vaja relvaluba. samas võimsuse poolest spordikaga võrdne
näiteks walther 1250 dominator hind ca 12k aga ei vaja relvaluba. samas võimsuse poolest spordikaga võrdne
Irw @ 150m pealt roti laskmiseks õhukagaatsik kirjutas:korralik suruõhuga õhupüss on parem kui spordikas. nii niisama plõksimiseks kui kasvõi 150m pealt plekkroti laskmiseks.

150m pealt ei lase juba ka spordikaga.
O: Vanemat mil tehnikat
laseb. endal kodus 850 airmagnum. s.t. poole lahjem ja parim on seni ca 80-90m puu otsast linnu moodi asja alla toomine.qwerty009 kirjutas:Irw @ 150m pealt roti laskmiseks õhukagaatsik kirjutas:korralik suruõhuga õhupüss on parem kui spordikas. nii niisama plõksimiseks kui kasvõi 150m pealt plekkroti laskmiseks.
näiteks walther 1250 dominator hind ca 12k aga ei vaja relvaluba. samas võimsuse poolest spordikaga võrdne![]()
150m pealt ei lase juba ka spordikaga.
küsimus on täpsuses ja optikas. samuti laskemoonas. 1250 dominatori kohta on kuskil youtubes videolõik kus ta sellega 200m pudeleid puruks laseb.
viga pole kunagi relvas vaid laskjas.
Täpselt + kerge tuul (mis alati esineb) viib kuuli selle maa pealt väemalt 10cm minema. Oletades et see relv nüüd kruustangide vahele kinni on keeratud (st sihik raudselt sihtmärgil) siis mitme lasu peale saaks sinna 10cm ringi sisse pihta küll.Lupus kirjutas:150m pealt kukub 22LR mingi 50cm . Sõltuvalt moonast on langus siis kas natuke suurem või natuke väiksem
Kuid palju teist kõvadest püssimeestest on 6cm diameetriga asja (plekklinnu sisse saaks vast sellise diameetriga ringi joonistada ma usun) 150m pealt sihtinud? Et seda näha normaalselt peab miinimum 16x zoom olema ning sihiku seal peal hoidmine on omaette ooper. Isegi kui relv on jalaga ning ka tagumine osa relvast on toetatud kindla aluse peale siis edasikandunud südamelöögid liigutavad sihikut selle maa peale piisavalt, et risti hoidmine sihtmärgil vägagi keeruline on (ma ei räägi inimesest kes esimest korda püssi näpib).
Tulles tagasi õhupüssi juurde siis 200m õhuka kuul lihtsalt ei lenda, rääkimata mingist pudelite laskmisest. - fakt (jah ma räägin parimatest PCP õhukatest 305ms kuuli algkiirusega).
Ning parimate saadaolevate õhukatega on piir 70m, üle selle ei too sa mingit lindu puu otsast alla. Reaalne laskekaugus kus tabavus normaalseks jääb on kuni 50m.
Soovitaks muretseda kaugusmäärajaga sihiku (kauguse märamine teravustamise teel) ning avastad, et see 90m oli tegelikult hoopis 40m hea juhul.
vabandust. oma krundi piire ma tean. pikkusi ja laiusi.qwerty009 kirjutas:Lupus kirjutas:150m pealt kukub 22LR mingi 50cm . Sõltuvalt moonast on langus siis kas natuke suurem või natuke väiksem
Tulles tagasi õhupüssi juurde siis 200m õhuka kuul lihtsalt ei lenda, rääkimata mingist pudelite laskmisest. - fakt (jah ma räägin parimatest PCP õhukatest 305ms kuuli algkiirusega).
Ning parimate saadaolevate õhukatega on piir 70m, üle selle ei too sa mingit lindu puu otsast alla. Reaalne laskekaugus kus tabavus normaalseks jääb on kuni 50m.
Soovitaks muretseda kaugusmäärajaga sihiku (kauguse märamine teravustamise teel) ning avastad, et see 90m oli tegelikult hoopis 40m hea juhul.
ja dominator on kuni 380m/s sõltuvalt moonast.
200m ei ole probleem.
see et hiinakast 200m ei lenda võib olla fakt, aga mis korralikku relva puutub, siis sa ilmselt ei ole seda käes hoidnud.
optika suhtes on sul õigus. ujumist ära hoida on ilma kindla asendita isegi 30m raske.
sestap tuleb ka leida toetuspunkt. tuul on järgmine vaenlane. ja sellest väiksekaliibrilisega jagu saada on pea et võimatu. eriti kui puhanguline või on võimalus teha vaid paar lasku. enne õhukate teemal sõnavõttu soovitan konsulteerida jahipauna meestega näiteks.
p.s. 240m/s relva tooteinfos on igaks juhuks hoiatatud et mõni lind võib kuuli noka vahele vätta ja selle kuni 450 meetri kaugusele viies sealt alla kukutades vigastusi tekitada.
340m/s kuuli kineetiline energia on ca 16j. 380m/s aga juba 40j...
muide. ma ütlesin et 80-90m on mu parim. mitte tavaline.
Jahipauna meestel mulle vaevalt, et midagi tarka öelda on ning õhukatest peaks FX Monsoon ka ma usun sinna normaalse alla kvalifitseeruma näiteks.
tegelikult ma tunnistan oma eksimust, 40j õhukaga on tõesti võimalik näit 200m peale lasta.... kui mitte arvestada seda, et kuul kukub selle maa peale täpselt 4m.
Kui võtta näitena su 80m lask siis oletan et sa ei käi ringi sihik 80m peale rihitud. võttes aluseks et see on pandud 40m peale siis 40'lt meetrilt 80'ni jõudes langeb kuul sinu püssi puhul 35cm. Rääkimata sellest, et kuuli kineetiline energia on selle maa peale olematu (tõsi õigesse kohta tabades võib ka väikse kineetilise energiaga kellegi teise ilma saata).
tegelikult ma tunnistan oma eksimust, 40j õhukaga on tõesti võimalik näit 200m peale lasta.... kui mitte arvestada seda, et kuul kukub selle maa peale täpselt 4m.
Kui võtta näitena su 80m lask siis oletan et sa ei käi ringi sihik 80m peale rihitud. võttes aluseks et see on pandud 40m peale siis 40'lt meetrilt 80'ni jõudes langeb kuul sinu püssi puhul 35cm. Rääkimata sellest, et kuuli kineetiline energia on selle maa peale olematu (tõsi õigesse kohta tabades võib ka väikse kineetilise energiaga kellegi teise ilma saata).
175m peale 22 LR . Märklauaks u A4 suurune märkleht. 5 lasust tabas lehte 5 ,aga loetavas osas oli ainult 1 . Kusjuures oli suht tuule vaikne ilm. Enam vähem hea tulemus( pole mingi eriline laskur) . Kusjuures hea on vaadata seda ,et seni kuni pole vaja juurde arvestada sihikule tabavad pea kõik laskjad. Kui aga on vaja teha juba sihiku parandusi hakkavad paljud lasud võssa kaduma
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline