TUVASTADA soomustehnika

Laevad, lennukid, tankid... Kõik sõjatehnikast.
Vasta
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Tegemist SU-100 vrakiga.

Võrdlemiseks väike link:

http://images.google.com/imgres?imgurl= ... D%26sa%3DG
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Mis masinad?

Postitus Postitas speedsta »

E-Bayst surfates leidsin ühe pildi. Tekkis küsimus, mis masinad on rongi platvormil?

Pilt
Kui on probleem, tõmba lõuga
Kasutaja avatar
Würger 190G
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Würger 190G »

Esimene Briti Cruiser, Mk III (A13)

http://en.wikipedia.org/wiki/Cruiser_Mk_III

Tagumine nagu BT-7??

Vanaraua äravedu?
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Miks mitte rauavedu, oli ju Saksamaal suur toorainepuudus ning eshelonid, mis tõid tehnikat ja varustust rindele, võisid väga hästi tagasiteel peale võtta toorainet uue tehnika valmistamiseks.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
valdo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas valdo »

asjaajaja kirjutas:Miks mitte rauavedu, oli ju Saksamaal suur toorainepuudus ning eshelonid, mis tõid tehnikat ja varustust rindele, võisid väga hästi tagasiteel peale võtta toorainet uue tehnika valmistamiseks.
Saksamaal?

Mina ei tea küll, et Saksa laiarööpmelistel raudteedel oleks masskasutatud neljateljelisi vaguneid. Pigem ikka kaheteljelisi. Neljateljelised olid Euroopas tollal levinud pms. vaid N.Liidus nn ameerika vagunitena...

(Selgituseks mainin, et Saksamaa nagu kogu Lääne-Euroopa kasutas 1435 mm raudteevõrku, N.Liit aga 1524 mm ning Saksamaa tegi vallutatud alade võrgu kohe oma laiusele ringi...)
Valdo

[b][url=http://tinyurl.com/rattad]Eesti Jalgrattamuuseumi[/url][/b] looja ja eestvedaja
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk tn 9. Maist septembrini oleme avatud R,L,P 11-18, muul ajal kokkuleppel
Tutvustame jalgratta ajalugu eesti vaates, meie seitsmes saalis on välja üle 120 ratta
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Oops! Vagunitest ja raudteest ei tea ma küll tuhkagi (kui mina sündisin, oli Saaremaa raudtee juba minevikuks saanud). Lähtusin oma oletustes sellest, et just Saksamaad kimbutas sõja ajal kõige suurem toorainepuudus. Veeti ju sinna materjale koguni allveelaevaga Jaapanist (selle allveelaeva teekonnast, hukkumisest ja hilisemast otsimisest on isegi üks film vändatud). Aga noh, sellise foto tegemiseks pole vaja rohkem kui jupikest rongi ja ühte fotikat, seega võib see tehtud olla kustahes.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Lupus
Liige

Postitus Postitas Lupus »

Vagunid ei tähenda veel midagi. Ma olen aastel 89 rongiga Moskvast Berliini sõitnud . Venemaa ja Euroopa raudtee laius on ikka veel erinev muide. Aga probleemile on lihtne lahendus. Brestis tõstetakse vagunid korraks ülesse ja kitsama teljevahega rattada alla ja lähebki sõit edasi :-)
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Pöördvankrid paistavad kuidagi inglaslikud.

Kui nüüd raudteelasena vaadata ja valida sakslasena vaguneid, millega sõjaväljadelt vanarauda kokku tarida, valiksin mina neljateljelised. Sest kaheteljelistel on poole vastikum rattapaare vahetada. Aga mis neljateljelisega viga: Tungidega üles, laiema rööpme vankrid minema, kitsamad alla, parimal juhul vaja vaid pöördtapi auku suuremaks puurida või mingeid rauatükke vahele keevitada, et puhvrid õigele kõrgusele jääksid. Üldse see esimene vagun paistab kuidagi imelik, justkui mingid 19-sajandi lõpu reisirongi vaguni vankrid all. Või on sootuks miski veduri tendri vankrid. Kaubavagunite all (ka platvormide all) näen selliseid esimest korda.
Sõja ajal ju lasti vaguneid puruks ja põletati maha, aga pöördvankrid jäid ju sageli terveks ja loogiline oleks, et neid kasutati ka laiuse üleminekukohtades niimoodi kiirelt vagunite ümberseadmiseks teisel laiusel sõitmiseks. Igatahes mina oleks küll kasutanud. Eriti kui on platvormid mingi rauakolaga, mida on väga sitt ühelt platvormilt teisele vedida.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Esimese vaguni all paistavad küll veduritendri vankrid: paistavad keskmisest kaubavaguni vankrist õrnemad ja mis peamine - lühikese teljevahega, kuna veduritendrid olid reeglina suht lühikesed. Pealegi paistab vagun kõrgel istuvat (tagumine platvorm paistab omal ratastel seisvat)
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
t6nu
Liige
Kontakt:

väga huvitava kujuga soomuk?

Postitus Postitas t6nu »

vaatasin eile üht dokumentaalfilmi ja seal lipsas kaadrist läbi veider masin, võimalik et oli täitsa tavalise ja levinud riistapuuga kuid minule oli igatahes väga üllatava väimusega, meenutab ennesõjaaegse Zephyri sportauto hiliftitud varianti :-)
Tegin mõned pildid:

ftp://www.sysdec.ee/USERS/T6nu/soomuk/bscap0003.jpg
ftp://www.sysdec.ee/USERS/T6nu/soomuk/bscap0004.jpg
ftp://www.sysdec.ee/USERS/T6nu/soomuk/bscap0005.jpg
ftp://www.sysdec.ee/USERS/T6nu/soomuk/bscap0006.jpg
ftp://www.sysdec.ee/USERS/T6nu/soomuk/bscap0007.jpg
ftp://www.sysdec.ee/USERS/T6nu/soomuk/bscap0008.jpg
ftp://www.sysdec.ee/USERS/T6nu/soomuk/bscap0009.jpg
ftp://www.sysdec.ee/USERS/T6nu/soomuk/bscap0010.jpg
ftp://www.sysdec.ee/USERS/T6nu/soomuk/bscap0011.jpg

Kui keegi teab, millega tegu, andke kuulda.
Tänan!
Tõnu
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MadMan »

Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
fossiil
Liige
Kontakt:

Millega tegu?

Postitus Postitas fossiil »

Tervist!

Kolasin just e-bay -l ja silma hakkas midagi ennenägematut - mis elukaga võiks tegu olla?
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... otohosting

Urmas.
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

sarnaneb prantsuse iseliikuva suurtükiga:

http://www.fun-online.sk/forum/viewtopi ... 7188#27188

mingi kahtlane kast ainult suurtüki all ?
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

ahah, ma esmapilgul vaatasin kah, et sarnane, aga kui võrrelda toru ja veermiku pikkust, siis tundub miski eriline imeloom olevat.., no ja see futuristlik kuju kõigele lisaks.

Urmas.
Kasutaja avatar
desert eagle
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas desert eagle »

Hirmus aparaat on küll,huvitav mis selle kahuri kaliiber on?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline