Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
medal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

marxionu kirjutas:ja ei taha mingeid viitavaid linke
Annan sulle just ühe (ning üsna ammendava) lingi:
http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13086582

Muinsuskaitsealad on ära märgitud näiteks maa-ameti kaartidel.
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

Sellest on vähe. Muinsuskaitseseadusel pole vähematki tekkinud olukorraga pistmist mingi üldine bla bla bla, tehke puust ja punaseks, ma ei taha seda enda jaoks vaid neile uuematele tulijatele et neid teie käest päästa. Ja teiseks see on nr1 MK tegemata töö inimeste teavitamine. See lingi loopimine kujutabki kogu ametnike suhtumist. Kui sa oma muinsusest päriselt hooliks siis sa seda linki ei loobiks.
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

No miks te siis ei seleta inimesele, kui te ise hästi teate? Näiteks et kultuurimälestise märk on lihtsalt tähis, sisuliselt torujas infotahvel, mis ütleb, et siin ma olen ja siin kehtivad nüüd veidi teised reeglid? Võiks ju õelda, et igat kultuurimälestist ei tähistata, näiteks mälestusmärke ja memoriaale ja paljut muudki? Vanades linnasüdametes ei ole majadel igal ühel tähist, on näiteks üks üldine kaitseala? Kaitseala on ka kogu vana Rebala. Et näiteks linnus on kinnismälestis, mida piirab 50 meetri laiune kaitsevöönd? Et kavandatav vöönd ongi kavandatav, keegi plaanib midagi ja kui asi õige, seatakse ka kitsendused? Kuniks pole seatud ongi kavandatav? Kui keegi viitsib, siis võiks ju inimesele seda kõike mõistlikult seletada?
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Ma arvan et pooltel inimestel pole aimugi mida võib ja kus võib ja mida milline termin tähendab hakkaks õige sellest peale. A see ju suur töö ja kui asi selge siis pole enam kellegi kallal kaagutada ja äkki polegi asi üldse selles milles seda näidata püütakse.
Metallidetektoriga muinsuskaitsealal viibimine ei ole ka keelatud. SEE ON NÄIDE UUE TULIJA SUUST
Keelatud on teatava umbmäärase terminiga KULTUURIVÄÄRTUSEGA LEID üles korjamine jne. Mis loom see KULTUURIVÄÄRTUSEGA LEID on keegi ei tea täpselt.
Ma ei propageeri siin kedagi kuritegudele lihtsalt rääkige asjad selgeks et ei oleks valearusaamisi. Tegelikult on ju praktiliselt kõik lubatud milleks seda häbenema peaks.
Viimati muutis marxionu, 17 Mär, 2009 22:32, muudetud 2 korda kokku.
tõnuv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tõnuv »

Ka minul on tunne, et marxionu on Margus M-i väljamõeldis . Kelle teisel oleks aega ja tahtmist nii lolli juttu ajada?
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Kuule Marxionu! Ma püüan siin nädala mahajäämust likvideerida, aga ei saa lugeda! Keegi marxiengelsi järgija kütab täiega! Oled Sa see mees, kes Virumaa punkripõhjast mehe leidis, aga kahe sitase nööbi ja erkennugsmarke pärast kondid tuvastamatult auku ajas? Mul läheb selliste kõntsinimeste pärast sitt sedavõrd keema, et hangiks relva, raisk! Ei ole kakleja mees - aga sellise sibi jutu peale... detektorite kasutamise totaalne kontroll! Saite omale veel ühe vainlase :twisted:
Kasutaja avatar
medal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

Sai küll lubatud teemast eemale hoida aga näe, ikka ei saa.

Riigi Teataja ongi selleks tehtud, et inimesed saaksid tutvuda erinevate õigusaktidega. Kui isik ei tunne mingil elualal vajaminevaid seadusi (antud juhul siis detektorismi puudutavaid seadusi) siis on selles süüdi tema ise, mitte aga riik või mõni ametkond (kuigi ega Muinsuskaitseametipoolne isikute harimine ei oleks halb asi).

Samas olen siin teemas juba korduvalt öelnud, et detektorit kasutades võtab inimene endale suurema riski leida ajaloolise väärtusega leid, või sattuda otsingutel kaitse all olevale maa-alale või objektile ning seetõttu peaksid need isikud eriti hästi tundma vajalikke õigusakte.

Laskudes demagoogiasse: kas liikluseeskirju mittetundev autojuht on selles ise süüdi või on selles süüdi liikluspolitsei?

Infoajastul on seadustega tutvumine läbi interneti tehtud väga lihtsaks.

Postiuse lõpetuseks lisan siia ka ühe õigusteaduse alustest - "Seaduse mittetundmine ei vabasta vastutusest."
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Kas te ikka läbi lugesite küsimuse, see on täpselt see mida algajad arvavad et võib teha. Kas on tõesti raske lastele seadused puust ja punaselt selgeks teha selle asemel et tatti pritsida. Üritan siin mingit ennetamis kampaaniat heast südamest a ühtviisi lubatakse maha ikka lüüa.
Tahan selle jutuga seda öelda et mingi seltskond võtab seda asja iseenesest mõistetavalt ja seda puhtast teadmatusest.
Ja miks ma peaks mingeid kontmeeste nööpe taga ajama, mul on sitaks hea sissetulek mul ei ole seda vaja isegi kui need nööbid oleks kullast, usu mind.
Viimati muutis marxionu, 17 Mär, 2009 22:41, muudetud 2 korda kokku.
Arnold
Liige
Kontakt:

Sellel leidjal on ka hea sissetulek. See jutustus, mida siin pii-ärri vennad sujuvalt levitavad, erineb tegelikkusest nagu öö ja päev! MASENDAV!
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Las jääb see teema mul ka suht savi. Sügav kummardus teie dialoogivõimetele. Järgmine kord kui te näiteks töölt kinga saaate saadan teile lingi, Murphy seadusest.
Viimati muutis marxionu, 17 Mär, 2009 22:46, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

marxionu kirjutas:Kas te ikka läbi lugesite küsimuse, see on täpselt see mida algajad arvavad et võib teha. Kas on tõesti raske lastele seadused puust ja punaselt selgeks teha selle asemel et tatti pritsida. Üritan siin mingit ennetamis kampaaniat heast südamest a ühtviisi lubatakse maha ikka lüüa.
Ja miks ma peaks mingeid kontmeeste nööpe taga ajama, mul on sitaks hea sissetulek mul ei ole seda vaja isegi kui need nööbid oleks kullast, usu mind.
Vaata oma eelnevaid postitusi ja siis ehk jõuab ükskord pärale, miks siin niimoodi reageeritakse :!:

Lätlased vaidlevad sulle nii et vaieldud on, leiavad su kodust ka üles.

Millal siis lätlased tulevad? Ei jõua kuidagi ära oodata. Lootsin, et üks sealne kaabakas jõuab pärale juba eelmise aasta lõpul... Mitte, et meil endi kriminaalidega vähe tegemist oleks, kuid Eesti uurija oleks tahtnud lihtsalt mõned otsekohesed küsimused liivlaste hauaröövlile esitada :twisted:
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Arnold
Liige
Kontakt:

Paraku ei ole minu jaoks meie esiajalugu savi. Ja teades kui küündimatud on mu ekskolleegid, siis teeb see mind seda enam õnnetuks!
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Sory lätlastele viitasin ühele isiklikule kogemusele tuginedes, millele tagant järgi võib öelda hea et maha ei löödud. Kuna sattusime vist kellegi mängu maale.
Okei mina ei saa teid õpetada teie tööd tegema ja vastupidi. Lõpetaks lihtsalt selle mustamise ära. Kõik ei ole vargad.
LeBon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Huvitav, et härrased kessel ja ludvig nii vaikseks on jäänud peale seda kui nende pätiteod siin konkreetselt ära toodi...
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Mina olen Kesseliga paar korda juttu ajanud. Inimene räägib ikka oma muredest, kasvõi võõrale. Kesselil põles kodu koos kõige sellega mis sees. See muidugi pole kõneväärt. Asjad on ikka tähtsamad, kui inimesed, nii et saate seda kõverat konksu veel tükil ajal talle nina alla määrida. Võite näiteks oletada, et ehk oleks ikka jõudnud enne MK-sse plagada? Soola paistab teil jaguvat ja haavad on ka parasjagu lahti, nii et andke aga tuld, enne kui hilja.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist