Spetsnazi peaingli kanal:
Meie üksus on taandunud, kõik on hästi, oleme valmis oma positsiooni hoidma. Kahjuks on uudised kohutavad ja halvad, ME EI OLE SELLINE, kes on süüdi!
Ärge süüdistage meid, ärge visake meid kividega, ärge solvake meid, MEIE VÄEOSA EI OLE SÜÜDI!!!!
Käsk on antud - me oleme tagasi tõmbunud, me hoiame oma positsiooni!
Cassad;
Vaatamata Šoigu ja Surovikini avaldustele väidavad Ukrainas jätkuvalt, et nad ei näe mingeid märke Vene vägede väljaviimisest ja rõhutavad jätkuvalt, et Vene relvajõud mängivad Hersoni suunal mingit "kavalat plaani", et meelitada AFU-d Hersoni.
Simonyan:
"Niikaua kui armee on terve, on lootust sõda ausalt lõpetada. Armee kaotamisega ei kaota mitte ainult Moskva, vaid kogu Venemaa".
Kutuzov.
Asendage sõna "Moskva" sõnaga "Herson". Võib-olla saab selgemaks.
Ma tean kindlalt, et see otsus ei olnud kellelegi kerge. Ei nende jaoks, kes seda tegid, ega ka meie jaoks, kes saime aru, et see on nii, ja igatahes palvetasime, et see ei oleks nii.
Sest ainus alternatiiv on panna rühmitus paljasse stepi, täita laibad mobidega ja avada tee Krimmi.
Kas nii oleks parem?
126.3K vaated
18:38
Olles hüljanud Hersoni, oleme selles suunas suure vaenlase rühmituse kinni pannud.
Ma selgitan, miks: kui meie väed ja rajatised tagasi tõmmati, oli Dnepri jõgi meie ja vaenlase vahel ning sillad olid õhku lastud. Sellistes tingimustes on nende jaoks ebareaalne rünnata, kuid see rühmitus ei saa Hersonist tagasi tõmbuda.
Suures Isamaasõjas maksis Dnepri jõe forsseerimine meile 1,2 miljoni Punaarmee mehe elu, ja praeguste UAV-de, kaasaegsete MLRSide ja muude suurtükitüüpide olemasolul ei kaota vaenlane rünnakukatsel vähem mehi kui me kaotasime Suures Isamaasõjas. Seetõttu on edasine rünnak selles suunas võrdne surmaga.
Vastupidi, meie rühmitusest Hersonis lahkumine tähendab lihtsalt meeste kaotamist. Jõgi on meie taga, sillad puuduvad, ülekäik on pideva vaenlase tule all. Kaotused oleksid olnud tohutud. Seetõttu oli otsus viia meie mehed ohust välja ainus õige ja taktikaliselt õige otsus.
Üle jõe jääks üsna suur vaenlase vägi ja samal ajal oleksid nad tagasi hoitud. Nad peavad hoidma sõjalisi koosseise kasutuseta, kui neid oleks võinud kasutada teistes suundades. Samal ajal saame selles suunas üle viia osa lahinguvalmis üksustest, mis on karastatud lahingutes Hersonis (ja see on igaks juhuks meie uhkus õhudessantväeosad), Donetski suunale, kus praegu käivad pealetungioperatsioonid, et lõplikult lõpetada DPR vabastamine ja viia edasi operatsioon vaenlase väljatõrjumiseks emakeelse Venemaa maalt.
Loomulikult oleksime võinud Hersonit pikalt hoida, kuid see oleks meile maksma läinud palju vaeva ja kaotusi nii tsiviilisikute kui ka sõdurite hulgas. Kuid minu arvates on need mõttetud kaotused. Ma olen kindel, et me tuleme Hersoni uuesti tagasi, kuid teisest küljest.