Vaktsiinide sobivusest
Kriku kirjutas:vanahalb kirjutas:üleüldiselt on tootjad reaalelust endiselt 9-12 kuud maas. Tempot tuleb tõsta.
Oomikroni näitel õige, varem mitte. Aga tempot saavad praegu mõjutada valitsused, mitte tootjad.
Ikka algusest peale on viiruse arengust maas oldud. Vaktsiinid tulid alles aasta hiljem ja algse tüve vastu mis oli juba jõudnud selleks ajaks uueneda. Seda vahet pole suudetudki tasa teha pluss mõne teadlase arvamus et epideemia ajal vaktsineerimine just soodustabki viiruse arengut.
Ken-Mart Vaher on äsja ühe mu jaoks täitsa loetava teksti avaldanud ja erinevalt minust viitsinud ka viiteid tuua:
https://www.err.ee/1608507125/ken-marti ... oroonapassKõigile vaktsiinihulludele on paslik meenutada et "taevas on kõigil pea kohal samasugune kuid horisont on igaühel erinev": Mingisse vaktsineerimisprotsenti klammerdumine on lühinägelik. Juurde tuleb lisada vaktsineerimata läbipõdenud ja viimati kui Tartu Ülikooli seireuuring silma jäi oli üldnumber 83%. Samuti asjaolu et meedias kasutatakse väljendit "haiglaravil on xxx covid-viirusega nakatunud isikut". See ei tähenda tingimata et nad oleks haiglaravil covidi tõttu või et see viirus nende haiguse kurgu tingimata mõjutab. Täpselt sama informatiivne on teade, et "haiglaravil on xxx jalaseenega nakatunut". Need covidiga nakatunud surevad samuti - kõige tavapärasem teade on endiselt et suri 4 inimest:
65, 74,81 ja 96 aastane. See on inimese tavaline elukaar.
Haiglate koormus on muidugi suur ja töötajad oli läbipõlemise äärel. Samas pole minumeelest kahe aasta jooksul ka suurt midagi tehtud et see koormus väheneks. Peale seletamise nagu 1945 a et kohe tuleb "vaktsiini" nimeline imerelv ja kannapööre sõjas. Kas on mediitsiinitöötajaid juurde palgatud (kohe tuleb vastuväide et pole varnast võtta), kas on midagi tehtud et olemasolevad minema ei läheks (mõnestki artiklist olen aru saanud et see ülekoormus tuleneb sellest et üksteise järel visatakse kindad nurka - selle raha eest pole asjal enam mõtet. Haiglad aga ei vaaru sugugi pankroti veerel)
Mul on hea välismaalt targutada, seda enam et mu tegevusvaldkonda pole koroona üldse puudutanud ja sama hea on targutada Eesti riigipalgalistel kes homse pärast ei muretse.
Peale nende on hulk inimesi kelle tegevust piirangud on takistanud ( turism, meelelahutus jms ) ja nad on samamoodi läbipõlemise äärel nagu meditsiinitöötajadki. Ma lubasin et propagandateemasse rohkem ei kirjuta ja mainin siis siin ära et on täiesti arusaadav kui nad tahavad valitsuse maja räästasse tuld teha. Täielik tühjus paistab sealsetest aknakoobastest.
Venemaal on/oli tuntud vaktsineerimisaktivist, keegi Zirinovski, V.V. , kes (kui valeuudis polnud) on vaktsineeritud 7 korda. Viimane kord küll gripi vastu kuid vaagub sellegipoolest haiglas koroonaga hinge. Selle lühikese hauakõnega et "Vanal läks kuradima sitasti" lõpetan ma ka kommenteerimise ära.