REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
kraal
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas kraal »

hjl85 kirjutas:Akf peeter: võltsidud serdid? Pead silmas vaktsineerimise tõendit? Seda saab Venemaal 100€ eest. Kirjutasin sellest mõned päevad tagasi
Uudises https://www.err.ee/1608114187/lennujaam ... a-reisijat kirjutatakse nii vaktsineerimise kui ka koroonatesti sertifikaatidest. Aga Valdo Põder kirjutab twitteris, et koroonatesti sertifikaati https://twitter.com/PoderValdo/status/1 ... 92002?s=20
Võta nüüd kinni mis on mis.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ma ei saanud nüüd huumorist aru. Parafraseerides klassikui - aidake mind, ma ei näe......
Puhkuselennud-mis mõttes? Praegusel ajal.....????
Mis selliste inimeste peades toimub? Kas nad hüvitavad kahjud, kui toovad Egiptuse tüve siia?
MIKS lubatakse üldse taolisi lõbulende praegu.....?

Aidake, ma ei näe..... :rip:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
xcad
Liige

Postitus Postitas xcad »

Kapten Trumm kirjutas:Eks taolisi radikaalseid eitajaid on hingamisaparaat ennegi maa peale tagasi toonud.... :oops:
Olen ohustatud grupis....63a. kuidagi ei saa! Juba 5-e haigega kohtunud ja lasknud kurku köhida ja mitte kui si...ttagi. Koroona puges hoopis täna Dcia Logan-isse köhis ja läkastas kui käivitasin :D
Kirs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kirs »

Synlab väljastab koroonatesti sertifikaati ikka.
Xender
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xender »

Kapten Trumm kirjutas:Eks taolisi radikaalseid eitajaid on hingamisaparaat ennegi maa peale tagasi toonud.... :oops:
Ma ei eita koroonat, kus ma olen öelnud, et seda pole olemas või tegemist oleks nohuga? Ma räägin sellest, et meie ühiskonna valulävi on nii madalaks läinud, et mitte mingeid kaotusi ei suudeta enam alla neelata. Isegi siis kui need on valdavalt vanemate inimeste ja krooniliselt haigete seas.

Selle nimel ohverdame oma majanduse, mis viib varem või hiljem sotsiaalse heaolu ja kaotusteni igalpool mujal (ka riigikaitses). Ma ei ole kindel, kas see hind on ühiskonna - riigi seisukohast mõistlik.

Ei pea silmas ainult eestit, vaid euroopat laiemalt
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Kapten Trumm kirjutas:Mis selliste inimeste peades toimub? Kas nad hüvitavad kahjud, kui toovad Egiptuse tüve siia?
Misasi see on - mingi mööda Niilust ulpiv palk või?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Xender kirjutas:Ma räägin sellest, et meie ühiskonna valulävi on nii madalaks läinud, et mitte mingeid kaotusi ei suudeta enam alla neelata.
Tõepoolest, kui lapsed ei saa mõni kuu koolis ja papad-mammad ööklubis & kõrtsis käia, on kohe hirmus hala lahti.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mina olen küll mures. Mul on ka natuke kroonilisi probleeme ja ei tahaks kuidagi olla see, kes narkoosi all hingamisaparaadi all, oma kehamahladesse uppudes, üksinduses, taevastele radadele siirdub. Või seda teeb mõni lähikondne, keda olen ma (õnneks mitte sel põhjusel) 5a jooksul neli tükki matnud. :oops:

Sellised ignorantsed purtsatused panevad mind küll rusikat tõstma.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Xender
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xender »

Kriku kirjutas:
Xender kirjutas:Ma räägin sellest, et meie ühiskonna valulävi on nii madalaks läinud, et mitte mingeid kaotusi ei suudeta enam alla neelata.
Tõepoolest, kui lapsed ei saa mõni kuu koolis ja papad-mammad ööklubis & kõrtsis käia, on kohe hirmus hala lahti.
Ma ei rääkinud sellest, vaid majandusest. Kui pole raha enam tulevikus, ei teostata enam kallimat ravi ... avaldab see samuti rahvatervisele mõju. Kuid kuna seda statistikast nii lihtsalt välja ei võta siis selle peale Trummil rusikad ei tõuse, kui läheb emosse südamevaluga ning saab stenti (kusagil 10000 eurot + op) asemel purgi nitroglütseriini (5 eurot).

Ma ei hakka siin muudest mõjudest rääkima, kõik saavad niigi aru mis majanduse põhjalaskmine kaasa toob. Kuid üleüldiselt on see valik olnud väga kaldu koroona poole (tegelikult isegi mitte Eestis niiväga, räägin rohkem laiemalt euroopast).
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

See ühekohalise arvuga väljendatav majanduslangus meil küll operatsioone nitroglütseriiniga asendama ei pane. 2009 elasime edukalt üle poole suuremagi.
Muidugi tõsi, buumiaegsetest õhku täis palkadest ja hindadest peab õhk välja tulema ja see teeb majandusele vaid head.

Pigem segab meditsiini liiga lai viiruse levik, mis paneb ohtu ka muud patsiendid ja mille tõttu inimesed hoiavad end haiglast eemal.

Veel tasub ka mõelda selle üle, mis juhtub nt kaubavedudega (millest sõltub ekspert), kui lähipiirkonna riigid meie jaoks piirid sulgevad ja sinna ilmujad tagasi saadavad. EL-s pole võimalik väga erineva kiirusega ujuda kui teised.
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

Kapten Trumm kirjutas:Ma ei saanud nüüd huumorist aru. Parafraseerides klassikui - aidake mind, ma ei näe......
Puhkuselennud-mis mõttes? Praegusel ajal.....????
Mis selliste inimeste peades toimub? Kas nad hüvitavad kahjud, kui toovad Egiptuse tüve siia?
MIKS lubatakse üldse taolisi lõbulende praegu.....?

Aidake, ma ei näe..... :rip:
Veelkord: Reisimine ei ole keelatud. Kas see läheb kokku eesmärkidega on juba hoopis teine teema. Ning nagu öeldakse-elu läheb edasi. Ei reisita mitte ainult Egiptusesse puhkama vaid ka Maldiividele, Tenerifele jne.
Sellised reisid on olnud lubatud koguaeg-mitte ainult praegu.
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

akf trumm: kaubaveole jäävad piirid alati lahti. Jäid ka kevadel lahti, peale alguse segadust.
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Huvi korral, vahelduseks. ( https://www.jpost.com/israel-news/covid ... why-658917 ) G. tõlkis

"Tervishoiuministeeriumi andmetel oli nädalavahetusel diagnoositud inimestest peaaegu 75% alla 40-aastaseid, üle 60-aastaseid vaid umbes 7%.
Koronaviiruse teadmiste ja teabekeskuse pühapäeval avaldatud aruande kohaselt on noorte seas haigestumine tõsiselt häiriv

Vastavalt tervishoiuministeeriumi andmetele, peaaegu 75% inimestest diagnoositud nädalavahetusel olid alla 40 aasta vanad, samas kui ainult umbes 7% üle 60.
Tõsistest juhtumitest oli 38% alla 60-aastaseid. Eelmisel nädalal olid nooremad inimesed vaid umbes 34% juhtudest. Kolmanda laine tipphetkel, 20. jaanuari paiku, oli see vaid 26%.
Bar-Ilani ülikooli immunoteraapia labori juhataja prof Cyrille Coheni sõnul on põhjus kahekordne. Ühelt poolt, mida rohkem vanemat elanikkonda vaktsiin kaitseb, on loomulik, et noorem, vähem kaitstud populatsioon nakatub viirusega ja on seetõttu haiglates suhteliselt domineeriv populatsioon

Teisalt on tema sõnul hakatud mõistma, et Briti variant pole mitte ainult nakkavam, vaid tõenäoliselt ka surmavam.
Briti variant on teadmistekeskuse aruande kohaselt muutunud riigis domineerivaks tüveks.
"Me näeme noori patsiente palju tõsisemana, kui me kunagi varem noorte inimestega nägime. ... võitlus 45-aastase elu eest pigem “äärmuslikum” ja “raskem” kui kui inimene on vanem.

.. alla 19-aastaste inimeste suremus on endiselt madal. "Ärge arvake, et kui see on läbi, on nende noorte jaoks koroona läbi," rõhutas Rahav. "Neil oli koroona ja nad muutusid paremaks, kuid nüüd on neil igasuguseid muid probleeme.
"Surve kõike avada viib meid neljanda sulgemiseni."

Vaktsineerimise tempo aeglane, tõstavad.
T.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

akf trumm: kaubaveole jäävad piirid alati lahti. Jäid ka kevadel lahti, peale alguse segadust.
Kevadel oli meie nakatumisnäitaja 150 ringis, mitte 600 või 1000.
Ja lennutransport tegelikult ei käinud. Autod käisid, hirmsa viivitusega Poolas.
Kui meil näit on 1000, küll siis ka siit tulnud rekkameestele ust näidatakse.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Süst Astrazenecat käes ja elusalt kodus, 1,5 tundi hetkel möödas. Kõrvalmõjusid ei ole, (veel), lubati et ehk olen homme haiglne, näis. Protseduur võttis aega 1-2 min, enne seda oli väike järjekord - 2 inimest - pärast paluti et oota veel 15 min kohapeal aga üle 5 minuti ei viitsinud, tööpäev ikkagi. Kordusvaktsineerimine on täpselt 8 nädala pärast samal kellaajal. Mingit dokumenti ei küsitud, piisas et teadsin mis mu nimi on, vaktsineerimise kohta kantakse info digilukku, ja öeldi et kui mul on vaktsineerimispass (see kollane aga mitte segi ajada ühe teise kollase passiga) siis kui ma sellega keskusest läbi astun, kirjutavad sinna ka.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline