Süüria (kodusõda)

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas PaganHorde »

Kriku kirjutas:Assad teeb kõik endast oleneva, et tema vastu jääks ainult IS. Täpselt sama tegi Venemaa Tšetšeenias: Dudajev ja Mashadov olid peamised sihtmärgid. Sinu kirjeldatud olukord on näivparadoksaalselt osaliselt ka Assadi ning tema liitlaste jõupingutuste tulemus. Neile on kõige tähtsam, et vastaste hulka ei jääks kedagi, kellega saaks läbi rääkida.
Dudajev oli vägagi ilmalik mees. Peale teda hakkasid usuhullud vohama jah. Tympsal jääb argumente väheks.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kapten Trumm kirjutas:Mulle tundub (hetkel tõesti tundub, sest mingit käegakatsutavat tõestust pole), et põhiline ja kõige ohtlikum uudisasi (vaadates neid VF KM droonifilme), et pommide enam-vähem õigesse kohta kukkumise taga on venelaste uued navigatsioonisüsteemid (siis Glonass-põhised, aga viimati kasutavad salaja ka GPS-i, sest seal kandis liiguvad ka tsiviillennud ja GPS kinni keerata ei saa), mis võimaldavad lennukil iga ilmaga (sh pimedas) jõuda vajalikku punkti hulga täpsemalt, kui see oli võimalik nendel lennukitel originaalis olnud inertsiaalsüsteemi abil). See (tõenäoliselt koos Su-24 radari uuendustega) võimaldab lennukil jõuda üsna täpselt vajalikku kohta ja vabalangevate pommide pluss-miinus 500 meetrist on saanud pluss-miinus 50 meetrit. See on aga ohtlik, sest vabalangevaid pomme võib venelastel olla palju ning need vanad trotüüliga pommikestad säilivad ka terve sajandi.
tympsa kirjutas:Ma arvan, et kuskil oli uudis, et Süüria kohal on see tsiviil-GPS väga mööda keeratud, vaevalt venelased seda täppis-sihtimiseks saavad kasutada.

No uskuge, venelastel ei ole vaja kasutada militaarias seda GPS-i.
Ja nad saaksid kasutada (kui tahavad) ilmselt tõenäoliselt ainult tsiviilkäibes olevaid sagedusi ja kanaleid (need siis, mis olevat väidetavalt-teoreetiliselt siis segatud või "valeks keeratud" või midaiganes), aga kui juba sõda käib, siis ma ei usu, et sellist asja (GPS-i siis) täpislaskmistel üldse katsetataks. Liiga suur on võimalus täiega pange panna.
GPS militaarsagedused ja kanalid on räigelt krüpteeritud. Nagu ka GLONASS militaarkasutuses olevad sagedused ja kanalid. Krüpte muudetakse pidevalt vastavalt vajadusele. Nende võtmeid ei jagata muuseas ükskõik kellele ilusa silmavärvi või meeldiva naeratuse eest.

Venelasel pole vaja muud, kui oma olemasolevaid Glonass satte + mobiilne maapealne jaam (või veelparem jaamad - ühe sellise VF täpslaskmise raketisüsteemi pilt/skeem sai kunagi UKR teemasse lingitud, pole aega praegu hakata tuhnima), mida saab kiirelt baasjaamaks muuta, kust hakkavad tulema RTK täpsusparandid nii lenduritele, staapidele, tulejuhtidele kui targale moonale. Mida kauem selline baasjaam saab kohapeal paigal segamatult seista, seda täpsemaks hakkavad ajas muutuma parandid ja seda täpsemaks muutuvad kõik need täpismoonad ja "täpismoonad". Saavad kätte kolm-neli satti ilma parandita ja kütavad 0 kuni +/-50m täpsusega. Saavad kätte 6-8 satti ilma parandita ja kütavad 0 kuni +/-10m täpsusega. Saavad kätte 10+ satti ilma parandita või 4-8 satti + RTK parandi ja kütavad 0 kuni +/- 2meetri täpsusega. Ja seda ühe ja sama moonaga, mis ei muutu vahepeal ei lollimaks ega targemaks.
Muutuvad positsioneerimise täpsust tagavad tingimused.

Selleks on olemas spetsprogrammid, millega enne RTK täpisasju kasutama hakates planeeritakse operatsiooni aeg. Olenevalt vajadusest ja sellest, mida ja kui täpselt tahetakse saavutada. Üks selline lihtne online asi on näiteks siin (kasutamiseks peab arvutis olema nt. MS Silverlight või analoog ja kinni peab panema nt NoScript ja AdBlockPlus laadsed asjandused brauseris):

http://www.trimble.com/gnssplanningonline/#/WorldView

Settingusse pange:
Latitude: N 35,0000°
Longitude: E 38,0000°
Height: võib jääda 0 või panna Süüria mingi keskmine 260m (erilist vahet pole praegu antud juhul)
Day: valige kuupäev, millal plaanite "tarka moona" kasutada 8)
Visible interval: pange 0:00 kuni 24:00 (ööpäev)

Satellite Librarys võtke linnukesed GPS; Galileo; BeiDou ja QZSS eest ära ja jätke ainult GLONASS

Number of Satellites all näeb nüüd (alt saab liuguriga kellaaega liigutada), kui palju satte üle 10 kraadise nurga all nähtaval on seal Süürias

SkyPlot all näete sattide liikumist

Sealt näeb muudki. Kes tahab jube täpselt teada saada, et milline on teoreetiline täpsus ilma RTK baasjaama paranditeta asukoha määramine, siis võib klikkida "IonoMap" peal, kus näitab ionosfääri olekut (ionosfäär muudab satisignaalidele maapeal antavad arvutuslikud hinnangud ebatäpseks ja on üks peamisi ebatäpsuse tekitamise põhjustajaid, mida elimineeritaksegi võimalikult palju RTK baasijaamaga).

Lisaks on VF lennutanud üles terve hunniku igasugust uut- ja vanarauda 8) , millede otstarvet keegi ei tea.
Pole võimatu, et nende hulgas on ka täiendavad militaarkasutuses olevat positsioneerimist võimaldavad satid.

http://www.spaceflightnow.com/news/n1311/11proton/
http://www.russianspaceweb.com/spacecraft_military.html

Ma pean nüüd mitmeks päevaks jalga laskma. Muidu võiks lausa teha eraldi üüber teema VF Glonassist ja GPS-ist jms 8)
tympsa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tympsa »

Martin Peeter,
küsimus pole ju selles, et "takistada terrorismi ja äärmusluse levikut Süüriast Euroopasse" vaid otse vastupidi, et takistada terrorismi ja äärmusluse levikut mujalt, (sealhulgas ka Euroopast ) Süüriasse. See mädakolle on suuresti tekkinud välismaise susimise tulemusel. Kuipaljud neist jihadistidest on üldse Süüria elanikud kui ainuüksi Kaukaasiast olevat sinna siirdunud ca 4000-5000 võitlejat? Kuipalju mujalt Euroopast ja veel rohkem araabiamaadest, seda arvu ei tea täpselt keegi. Mis on neil sinna asja, ehk oskad seda kah öelda ?

Igatahes tundub see vaidlus tulutu ja mõttetu.Sina arvad, et Süüria valitsus ja SAA on kuradist ja kuuluvad seega hävitamisele.Selle hävitamise nimel tuleks toetada peaaegu kõiki ja kõike,mis on nende vastu.Eesmärk pühitseb abinõu ja teeb pühaks ja "mõõdukaks" ka igasugused valitsusvastased selles sõjas..

Mina niivisi ei arva.
Mina arvan, et need on vaat, et ainsad kodumaised, Süüria jõud, mis suudaks takistada seal kõige jõhkrama ja värdjalikuma keskaegse kalifaadi teket.Sellise kalifaadi, mis ei püsi sugugi oma piirides vaid hakkab jihadi kahtlemata eksportima ka mujale, sealhulgas Euroopasse.

Ma arvan samuti , et sinu ning mõnede teiste foorumlaste püüd jihadiste/ islamiste "mõista ja toetada", püüd neid puhtaks, "mõõdukaks" ja parketikõlbulikuks pesta, tuleneb just faktist, et Süüria valitsus ja SAA on Venemaa liitlased.See loogika, et : minu vaenlase sõber on minu vaenlane ja minu vaenlase sõbra vaenlane on minu sõber, kõlbaks ehk lasteaia liivakasti.

Suurte inimeste maailmas on seosed märksa keerukamad.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

tympsa kirjutas:küsimus pole ju selles, et "takistada terrorismi ja äärmusluse levikut Süüriast Euroopasse" vaid otse vastupidi, et takistada terrorismi ja äärmusluse levikut mujalt, (sealhulgas ka Euroopast ) Süüriasse. See mädakolle on suuresti tekkinud välismaise susimise tulemusel.
Väga õige. Suurimad suskijad on ka teada - NSVL / VF ja Iraan.
tympsa kirjutas:Igatahes tundub see vaidlus tulutu ja mõttetu.Sina arvad, et Süüria valitsus ja SAA on kuradist ja kuuluvad seega hävitamisele.Selle hävitamise nimel tuleks toetada peaaegu kõiki ja kõike,mis on nende vastu.Eesmärk pühitseb abinõu ja teeb pühaks ja "mõõdukaks" ka igasugused valitsusvastased selles sõjas..

Mina niivisi ei arva.
Mina arvan, et need on vaat, et ainsad kodumaised, Süüria jõud, mis suudaks takistada seal kõige jõhkrama ja värdjalikuma keskaegse kalifaadi teket. Sellise kalifaadi, mis ei püsi sugugi oma piirides vaid hakkab jihadi kahtlemata eksportima ka mujale, sealhulgas Euroopasse.
Prekratite isteriku, mitšman (nagu "Admirali" filmis öeldakse).

Esiteks, IS on Talibani uusversioon. Saadi jagu Talibanist, saadakse jagu ka IS-st.

Teiseks, IS on kole küll, aga majanduslikult elujõuetu. Kui üks teine terrorit eksportiv värdriik, mis umbes 1/6 maismaast kontrollis, oli vähemalt põhiosas autarkne, siis IS peab suuremat osa vajaminevast importima. Vähegi korralikule majanduslikule blokaadile puudub sellel igasugune vastupanuvõime. Praegu on nende majandussüsteem võrreldav Nõukogude Venemaa sõjakommunismiga, aga neil ei tuleks mitte mingisugust NEP-i sinna otsa ka siis, kui nad oma revolutsioonilise sõja võidaksid (mis muide on täitsa võimalik).
tympsa kirjutas:Ma arvan samuti , et sinu ning mõnede teiste foorumlaste püüd jihadiste/ islamiste "mõista ja toetada", püüd neid puhtaks, "mõõdukaks" ja parketikõlbulikuks pesta
Mina jälle arvan, et sul ei ole õigus, kui sa neile kõigile ühe mõõduga mõõdad. Jah, nad ei pruugi olla meie jaoks "mõõdukad" ja meie ei taha siia ei FSA-d ega Al-Nusrat ega IS-i, aga gradatsioon on ju siiski olemas.
Viimati muutis Kriku, 12 Okt, 2015 20:45, muudetud 3 korda kokku.
dm7
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas dm7 »

tympsa kirjutas:Martin Peeter,
küsimus pole ju selles, et "takistada terrorismi ja äärmusluse levikut Süüriast Euroopasse" vaid otse vastupidi, et takistada terrorismi ja äärmusluse levikut mujalt, (sealhulgas ka Euroopast ) Süüriasse. See mädakolle on suuresti tekkinud välismaise susimise tulemusel. Kuipaljud neist jihadistidest on üldse Süüria elanikud kui ainuüksi Kaukaasiast olevat sinna siirdunud ca 4000-5000 võitlejat? Kuipalju mujalt Euroopast ja veel rohkem araabiamaadest, seda arvu ei tea täpselt keegi. Mis on neil sinna asja, ehk oskad seda kah öelda ?

Igatahes tundub see vaidlus tulutu ja mõttetu.Sina arvad, et Süüria valitsus ja SAA on kuradist ja kuuluvad seega hävitamisele.Selle hävitamise nimel tuleks toetada peaaegu kõiki ja kõike,mis on nende vastu.Eesmärk pühitseb abinõu ja teeb pühaks ja "mõõdukaks" ka igasugused valitsusvastased selles sõjas..

Mina niivisi ei arva.
Mina arvan, et need on vaat, et ainsad kodumaised, Süüria jõud, mis suudaks takistada seal kõige jõhkrama ja värdjalikuma keskaegse kalifaadi teket.Sellise kalifaadi, mis ei püsi sugugi oma piirides vaid hakkab jihadi kahtlemata eksportima ka mujale, sealhulgas Euroopasse.

Ma arvan samuti , et sinu ning mõnede teiste foorumlaste püüd jihadiste/ islamiste "mõista ja toetada", püüd neid puhtaks, "mõõdukaks" ja parketikõlbulikuks pesta, tuleneb just faktist, et Süüria valitsus ja SAA on Venemaa liitlased.See loogika, et : minu vaenlase sõber on minu vaenlane ja minu vaenlase sõbra vaenlane on minu sõber, kõlbaks ehk lasteaia liivakasti.

Valitsusväed on sõja ajal hauda ajanud rohkem inimesi kui kõik teised rühmitused kokku. Mine võta siis kinni kes selle ''kõikse halvem'' medali endale saab. Samuti soovitan lugeda Süüria eriteenistuse tegemiste kohta enne sõda ja miks rahvarahutused üldsegi tekkisid. Nad olid kogu Lähis-Idas kuulsad oma tegevuse tõttu.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

tympsa kirjutas:Martin Peeter,

Mina niivisi ei arva.

1) "Araabia kevad" ei olnud välimise suskimise tulemus. See puudutas vähem või rohkem kõiki araabiamaid hoolimata nende orientatsioonist USA-le, Venemaale või Hiinale. Igasugused välisvõitlejad saabusid piirkonda alles peale sõja algust.

2) Jah, Assad on hullem kui jihadistidest usuäärmuslased. Usuäärmuslased ei ole veel suutnud ületada diktaatoreid alates Stalinist, Hitlerist, Maost, Pol Pothist jne

Assadi kuritegudest siin üsna iiveldamaajav lugu:

http://www.theguardian.com/world/2015/m ... ed-nations

3) Ma ei kiida heaks ei assadistide ega jihadistide kuritegusid, ma toetan ainult konflikti pragmaatilist lahendamist, et see meie õuele ei jõuaks põgenike ja terrorismi näol. Venemaa teeb esialgu kõik selleks, et jõuaks.

Rohkem ei vaidle. Püüame parem sündmustega kursis olla.

Säuts, mis teatab, et Assadi sõdurid taganesid Kafr Nabudahst peale tänavalahinguid.

https://twitter.com/sakirkhader/status/ ... 8790424578

EDIT: Päris sürr video, MIG-29 (?) laseb raketi, mis tundub kaameramehe pihta tulevat. Vabandan, kui on olnud, vana video - enne venelaste tulekut.

https://twitter.com/MatEvidence/status/ ... 0747656193

RT tunnistab Atshanis, et SAA ründab hoolimata tõsistest kaotustest. Reporter redutab koos assadistidega mošees.

https://vid.me/Bv0F

Veel natuke kuulujutte ühelt meiesuguselt, aga küllaltki informeeritud vaatlejalt:
An unconfirmed report claims that Opposition fighters took over Doureen village in the suburbs of Latakia city and attacked Assad and Russian military personnel, but further details awaited. Heavy fighting continues elsewhere in Latakia province.
In Aleppo province, the Opposition are claiming that IS has handed over the territory it recently gained north of Aleppo city around the economic free zone to the Assad regime, though this has yet to be confirmed.

In Damascus province, Government troops, military vehicles and Hezbollah fighters have been moved from Zabadani towards the capital. It is believed that a major attack on the Opposition held suburb of Daraya is imminent.
http://www.petercliffordonline.com/syria-iraq-news-5/

SAA pealetung. Kuidagi liiga tihedalt.

https://twitter.com/Hamosh84/status/653648468200681472
Viimati muutis Martin Peeter, 12 Okt, 2015 22:19, muudetud 6 korda kokku.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Postitus Postitas Kulibin »

Seal säutsu keegi hästi kommenteerib:
Vana hea vietkongi taktika, õhurünnaku vastu aitab kõige paremini lähikontakt vastasega.

Ja eelnenud vaielungide lõpetuseks (ma loodan) ütleks, et mul savi millised jõud seal kaugel omavahel kemplevad. Kui see kuidagipidi mõjub halvasti mu hullule naabrimehele, siis way to go.
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Kasutaja avatar
Aixc
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Aixc »

Kafr Nabudahst, väidetavalt. Väga karmid paugud, mingi termobaariline stuff?

https://www.youtube.com/watch?v=S6KLrhM2ps0
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Postitus Postitas Kulibin »

Tundub, et neid TOW-e on hullusti üle. :mrgreen:
Traktorile kah pihta, ei tea kas vedas midagi strateegilist:
http://www.liveleak.com/view?i=d13_1444675461
Pidid vist tähtsad vennad seal sõidukas olema ... Huvitav, et vennike jäi ellu.
http://www.liveleak.com/view?i=ef2_1444675248
Täielik läbustamine.
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Martin Peeter
Liige

Kafr Naboudahle pealetungi ebaõnnestumine. Selle pommitamise tulemust on näha. Karm.

https://www.youtube.com/watch?t=11&v=Wd51u5OUXJg

Opositsiooni õhutõrje Kafr Naboudahs

https://www.youtube.com/watch?t=4&v=8EQZEhcCewY

Üsna lootusetu. Aga samas panevad opositsioonivõitlejad seal kõik välja, kuna sealt läheb läbi strateegiline maantee, mille kaotus lõikaks ära Idlibi.

Jaish Nasri nimeline rühmitus sealsamas andmas miinipildujatuld pealetungijatele.

https://www.youtube.com/watch?t=18&v=5_VX-xG9qiY

Assadi režiimi poolt vanglas surnuks piinatud vastaste laibad. Ei mingit vahet võrreldes IS-ga, aga sümpaatne Putinile ja mõnedele tema sõpradele.

http://leaks.zamanalwsl.net/tortures_group.php

Ja piinamistes osalenud ohvitserid ja meditsiinitöötajad.

https://en.zamanalwsl.net/mobile/readNe ... DM.twitter
Viimati muutis Martin Peeter, 12 Okt, 2015 23:17, muudetud 1 kord kokku.
Dona nobis pacem!
virguja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas virguja »

Fucs kirjutas: Muidu võiks lausa teha eraldi üüber teema VF Glonassist ja GPS-ist jms 8)
Seda ettepanekut tuleb püsti seistes ja kestvate kiiduavaldustega tervitada. Tõesti!

EDIT: ksf Tympsa, Martin Peeter arvab minu arust et need ilmingud on ohtlikud meie, s.t. Eesti julgeolekule. Temaga nõus.

EDIT2: Too viide Doreen nimelise asustaud punkti Latakia "suburbs" äravõtmisele tundub olevat 'groupide hüsteeria'.
Doreen /Dourin asub Salmast(varem arutatud) lõunasse VÄAGA SÜGAVA oru ja mäe taga. Algse raporti järgi seda mäge rünnati varahommikul. Pole aega olnud uurida sitrep, need vasakult paremale kirjutajad on ikka eriti suured hooplejad.

EDIT3: ## kuna kohtusid Hiina välisminister ja Süüria presidendi tippnõunik, siis väärib tähelepanu
"gulftoday.ae | China says it backs Syrian sovereignty" < http://gulftoday.ae/portal/efafbfbb-400 ... d86d3.aspx >
... China supports anti-terror measures that are in line with international law and have been agreed upon by “the interested country,” according to a ministry statement. ...
## korratakse ka varemrefereeritud jutte Hiina liitumisest Süürias ...

??? kas keegi teab kuidas Hiina lennukikandja Shenyang J-15 paiknemist positsioneerida?
Viimati muutis virguja, 13 Okt, 2015 0:00, muudetud 4 korda kokku.
* Beduiinile räägiti, et on koht, kus on niisama palju vett nagu on kõrbes liiva. Ta pidas kõnelejat valetajaks ... ta polnud kunagi merd näinud.
* Olla valmis vägivallaks. Võimetust ei tohi maskeerida vägivallatuse rüüsse. Mahatma Gandhi
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

virguja kirjutas:
Fucs kirjutas: Muidu võiks lausa teha eraldi üüber teema VF Glonassist ja GPS-ist jms 8)
Seda ettepanekut tuleb püsti seistes ja kestvate kiiduavaldustega tervitada. Tõesti!
Toetamis väärt mõte.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Seersant Steiner »

http://pamelageller.com/2015/10/obama-a ... tate.html/ seega hea näide kuidas kohe kohe l'heb tulev'rgiks lahti
Martin Peeter
Liige

Issanda loomaaed on tunduvalt kirjum, kui Putin ja Peskov seda väidavad.

Süüria konfliktis osalevate teadaolevate rühmituste nimekiri. Kui nad on "üks s... puha", siis miks nad ei ühine? Miks nad üldse oma vahel sõdivad?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_a ... _Civil_War
Viimati muutis Martin Peeter, 13 Okt, 2015 9:13, muudetud 1 kord kokku.
Dona nobis pacem!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist