Kurb tõde. Ühiskonnas, kus sotsiaaltöötaja omastab vanurite vara ja loodusfotograaf tümitab kaikaga hauduva linnu pesalt, ei oska minagi "rohtu" pakkuda. Püüda ise mitte libastuda, mis see tavaline inimene muud teha saakski! Kodanikeühendused oleks mingiks lahenduseks, aga nagu näha, targemad sullerid torpedeerivad selliseid algatusi sinna infiltreerudes.Kahjuks ei oska ma ise mingit lahendust välja pakkuda.
Puhka rahus,Metallidetektor...
Viimati muutis Arnold, 30 Mär, 2009 19:08, muudetud 1 kord kokku.
Tõepoolest, pole vist vaja olla eriline selgeltnägija, saamaks aru, et üha süvenev ja kunstilikult tekitatud vastasseis arheoloogide ja detektoristide vahel, mis arvatavasti kevade saabudes jälle uusi ja vihasemaid tuure kogub, teenib üksnes nende klubidesse infiltreerunud sullerite huve. On sellest kõigest siin alateemas ka pikalt ja põhjalikult juba pajatatud, aga mis teha kui probleemi põhiolemusest ja algpõhjustest aru saada ei taheta või ei suudeta. Aga eks omad vitsad lõpuks peksavad...Arnold kirjutas: Kodanikeühendused oleks mingiks lahenduseks, aga nagu näha, targemad sullerid torpedeerivad selliseid algatusi sinna infiltreerudes.
Kurb!
Käed eemale muinaspärandist!!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
marxionu kirjutas:Sul on kombeks ikka väike ähvardus lause lõppu sättida, äkki lõpetad ära selle torkimise.

Tundsid ennast järjekordselt kuidagi isiklikult puudutatuna või? Ju on selleks siis põhjust, kuigi vähemasti mina julgen selles kahelda. Vaevalt mingi suller siin marxionulikke õrritavaid postitusi kirjutaks. Paraku ei saa sind ka tõsiselt võtta...
Ütleks, et nii kaugel kui silm enam ei seleta, aga saab ka seljaga posti suhtes seista. Tulp annab märku, et oled mälestise juures. Kui aru ei saa piiridest, siis tuleb vaadata maa-ameti kaarti. Kui seal ei ole veel kaitsevööndit peale kantud, siis ütleb piirid maakonna inspektor. Kui ta kohe ei tea, siis saab selle info paarikümnest minutist kuni poole päevani kätte.
Üldjuhul annab märgi juures vehkimine signaali, et mehel on mõtted otsas. Kerge oleks ka kala püüda, kui särjeparve liider hoiaks ujudes roosat lippu meetrikõrgusel vee kohal.marxionu kirjutas:................................................ Kui kaugel muinsuskaitse all oleva objekti märgist ehk siis tähisest tohib detektoriga vehkida ilma et jama tuleks.
Teinekord on hea legend ootamatult võtteplatsile saabudes MK sildiga tähistatud, tuleks loobuda. Isiklikust praktikast - olen eksinud kaitsevööndi suhtes minevikus nii kogemata kui ka teadlikult. Usu mind, palju mõnusam on piiksutada, kui oled maaametist eelnevalt tshekkinud, et sinu otsimisplatsil ei ole ühtki triibulist posti ja sa ei pea üle õla vahtima. Mängu ilu ongi ju miskit uut leida. Kaapekaku kogumine on kuidagi madal....... Aga 50m kaitsevööndist tasuks hoida küll.
PS. Mõtlemiseks - tavaliselt on asulakohana kaitse all majade pundar, rikas mees elas tihtilugu jupp maad kaugemal ja üksi.
Igal tähistusel on põhjus. Põhjus võib küll sitt olla, aga ta on siiski põhjus. Kaitsekohustuse teatis peaks maaomanikuni ju jõudma. Kui ei ole jõudnud, saad uurida, maakonna MK inspektöörilt, millal ja millise käskkirja alusel muistis on arvele võetud. Olen ise kohanud kümneid muhelevaid talupidajaid, kes on kaitsetahvli kõrval dateerinud selle kalme usutavasse ja väga täpsesse maaparanduse aastasse 1970ndad, aga ok, las olla. Ka vaidlustamine on võimalik. Ära ole nii kinni nendes triibulistes postides, katsu ise miskit uut välja mõelda.marxionu kirjutas:Kui keegi su maa neid täis on toppind siis oleks hea teada mis seal teha tohib. Meil paraku nii on.
Ära ussita siin foorumis, katsu millegi mõistlikuga tegeleda. Ei ole mõtet MargusM ja teiste harja kevadhooaja eel punaseks ajada, oleme tasased ja koostööaltid. Sisuliselt irvitatakse igaaastasa M. Mandli Maalehe muinaskuridegude artikli karjatuse vastukajana, aga ikkagi on inimesed sõltuvad meediast ja massikultuurist. Kui lihtsalt tüli tahad, helista ja kakleme. Hetkel püüa vagusi olla - otsijate hooaeg hakkab! Ilkuda saame talvel küll, aga hetkel on minu jaoks tähtis küll rahulik hooaeg.
mägga kirjutas:

See on küll aus ülestunnistus, et teadlikult. Kuda siis nii juhtus?Isiklikust praktikast - olen eksinud kaitsevööndi suhtes minevikus nii kogemata kui ka teadlikult.

” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
See ei ole ülestunnistus. Lihtsalt on inimestel olnud huvitavat ajaloolist mälu, mis võtteplatsile saabudes on osutunud kaitsealuseks. Tänapäeval on interneeduse abiga see viga ennetatav, aga on olnud aegu, mil 300km mahasõitmine oli piisav põhjendus. Ärgem tülitsegem. hetkel on lähteandmed saadaval ja sirge seljaga käimine vähemalt minu jaoks tähtis.LeBon kirjutas:mägga kirjutas:See on küll aus ülestunnistus, et teadlikult. Kuda siis nii juhtus?Isiklikust praktikast - olen eksinud kaitsevööndi suhtes minevikus nii kogemata kui ka teadlikult.![]()
Ma ei tahaks siinkohal Sinuga pikka keskustellu laskuda, ega arutada "300km mahasõitmist" kui piisavat põhjendust kaitsevööndis kaevamiseks...See ei viiks kuhugi ja lõppeks teadagi millega. Lisaks olevat see ka minevik, nagu ma aru saan...Siiski märkasin Sinu postituses lisaks veel üht tahku, mis mind samuti painab. Küsiksin ühe küsimuse kui lubadmägga kirjutas:See ei ole ülestunnistus. Lihtsalt on inimestel olnud huvitavat ajaloolist mälu, mis võtteplatsile saabudes on osutunud kaitsealuseks. Tänapäeval on interneeduse abiga see viga ennetatav, aga on olnud aegu, mil 300km mahasõitmine oli piisav põhjendus. Ärgem tülitsegem. hetkel on lähteandmed saadaval ja sirge seljaga käimine vähemalt minu jaoks tähtis.

Jätame siinkohal hetkeks kõrvale juriidilise poole!...
Küsimus:
Kas "huvitavat ajaloolist mälu" omav "võtteplats" ei pakugi Sinu arvates siis huvi Eesti ajaloole? Või on kultuurimälestiste riiklikusse registrisse kantud mälestis oma olemuselt tõepoolest niivõrd kardinaalselt erinev veel avastamata/kaitsealla võtmata objektist, et pole probleemi...

Pakub küll. Olen vist eestis ainukene, kellel on arheoloogia arhiivi kasutamise keeld. Tegelikult on see ju tunnustus. Süvene, joome koos kohvi ja ajame juttu - mind ei huvita lihtsad lahendused. #..ajaloolise mälu... # puhul siinses kontekstis pidasin silmas mitte J.Jungi, vaid juhuslikku taati-eite külapoes, kel mingi lugu meeles. Võtteplatsist teatan alati Teie poolt sillutatud lihtsal ja kodanikule arusaadaval viisil, ka leiukoha koordinaatide märkimine on uue MK seadusega nii lihtsaks tehtud. Eriti tänulik olen ammendava info eest maakondlike MK tublide inspektorite telefoninumbrite eest, - - see juhuslik #.... mine perse mees!..., mul vaba päev!" viitab ju tegelikult minu vildakale ajakasutusele.MargusM kirjutas:mägga kirjutas:Küsimus:
Kas "huvitavat ajaloolist mälu" omav "võtteplats" ei pakugi Sinu arvates siis huvi Eesti ajaloole? Või on kultuurimälestiste riiklikusse registrisse kantud mälestis oma olemuselt tõepoolest niivõrd kardinaalselt erinev veel avastamata/kaitsealla võtmata objektist, et pole probleem...
"MK tublide inspektorite" tegemisi toimetamisi ei oska siinkohal kommenteerida. Ma ei tööta ju selles süsteemis, nagu Sa ise väga hästi tead. Aga eks inimesi ole loomulikult igasuguseid ja seda ka ametnike seas...mägga kirjutas:Pakub küll. Olen vist eestis ainukene, kellel on arheoloogia arhiivi kasutamise keeld. Tegelikult on see ju tunnustus. Süvene, joome koos kohvi ja ajame juttu - mind ei huvita lihtsad lahendused. #..ajaloolise mälu... # puhul siinses kontekstis pidasin silmas mitte J.Jungi, vaid juhuslikku taati-eite külapoes, kel mingi lugu meeles. Võtteplatsist teatan alati Teie poolt sillutatud lihtsal ja kodanikule arusaadaval viisil, ka leiukoha koordinaatide märkimine on uue MK seadusega nii lihtsaks tehtud. Eriti tänulik olen ammendava info eest maakondlike MK tublide inspektorite telefoninumbrite eest, - - see juhuslik #.... mine perse mees!..., mul vaba päev!" viitab ju tegelikult minu vildakale ajakasutusele.
Kirjutad, et oled "ainukene inimene, kellel on arheoloogia arhiivi kasutamise keeld"? Ära nüüd seda fakti liiga üle ka tähsusta. Konkreetse arhiivi kasutamise keeldu rakendatakse vajadusel veel ka teiste ja kolmandate isikute suhtes. Vähemalt üht potentsiaalset keelusaajat (kui selleks reaalne vajadus peaks tekkima!), olen märganud ka siin foorumis õpetlikke ja vaoshoitud postitusi kirjutamas. Ka tema on sellise "tunnustuse" igati välja teeninud

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist