Komisjon teatas seepeale, et püüab leida probleemile lahendust, et kogu asi ei mõjuks diskrimineerivalt. https://www.aripaev.ee/uudised/2021/03/ ... iinipassid
Tegelikult ju sedasi komisjon diskrimineerib ausaid inimesi, kes vaktsineerivad ja toetab ise tahtmatult seda antivaxerite kisa.
Antivaxereid, kellel on keeldumine "usu" põhine, tulebki igakülgselt diskrimineerida ja peedistada, sest tegemist on nõuka aegse terminiga "kahjurite ja parasiitidega".
Pigem tuleb tegeleda sellega, et ebaõiglus ei teki sedasi, et inimesed, kes on saanud eliitvaktsineeritud, ei omaks eeliseid nende ees, kes tahaks, aga vaktsiini ei jätku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kas tänasel pressikonverentsil Anti kuidagi läbi lillede teada, et lähiajal kukub meditsiiniline võimekus kokku? Rõhutati korduvalt et seis halb, plaanilist ja kirurgilist piiratakse ja ainult hullemaks läheb.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Sisuliselt see mida mina olen kirjutanud: inimestel on vaja majanduslikult hakkama saada praegu ja kohe. meie toetused on võrdsed Afrikaga ehk sisuliselt nullis. Isegi meist vaesem Läti suudab inimesi rohkem toetada. Ning eespool toodud Kriku artikkel Tsehhist-ka seal toodi ühe aspektina välja (viiruse suurele levimisele) toetuste sisuline puudumine-ehk inimesed rikuvad/jokitavad jne kuna leiba on vaja. Kui endal leib laual lõppeb ja/või ähvardab kodutuks jäämine siis ei huvita kedagi kas naabermaja tädike saab ehk viiruse või mitte. Ning kui neil on kindlus, et nad ei jää oma majanduslike muredega üksi siis istuvad ka vaikselt ja kuulekalt kodus.
artikkel ise:
Räägid mulle ka uutest märtsis kehtima hakkavatest piirangutest. Sa tood välja, et mõned ütlevad, et need on liiga karmid, teised jälle, et liiga leebed. Leiad, et ükskõik kui karmid on piirangud, aga kui inimesed neid ei järgi, siis need ei tööta. Seda oleme Sinu sõnul näinud ka teistes Euroopa riikides. Ja siis on sul veel pikk jutt, kus räägid enda soovist võimalikult avatud ühiskonnast, hoolsatest ettevõtjatest, suuremast kontrollist, karmimatest karistustest ja paned eriti rõhku neile, kes reegleid ei täida. Süüdistad, et liiga tihti ei jälgi kliendid ja külastajad koroonareegleid ega nõua nende täitmist ka need, kelle töötasu või ettevõtte tulu sõltub ühiskonna avatuna hoidmisest.
Hea peaminister, Sinu jutus on palju erinevaid jutupunkte ja aspekte, kuid Sa oled oma üleskutses minu, minu kolleegide ja valdkonna ettevõtjate poole pöördumisel unustanud mündi teise poole. Oled ära unustanud, et nn poolavatud ühiskonnas peavad siiski teatud valdkonna inimesed minema kodust tööle. Nad ei saa teha kaugtööd ega töö eripärast lähtuvalt hoida eemale teistest inimestest. Meie sissetulek sõltub just vastupidisest olukorrast, kus me kohtume paljude inimestega, oleme füüsiliselt töökohtades tööl. Ja me ei tee seda mitte sellepärast, et me oleme vastutustundetud, et me ajame kiusu või ei taha mõista kaasnevaid riski nii haigestumise kui karistuste näol. Sellel on väga lihtne ja inimlik põhjus: sellest sõltub meie sissetulek.
Sa oled meilt oma otsustega sissetuleku 90% ulatuses ära võtnud, paned meile südamele olla vastutustundlik ning tood võrdluseid teistest Euroopa riikidest, kuid unustad olulisima. Sa oled teatud hulga meie enda Eesti inimesi, neid toredaid noori või erialaste teadmistega proffe köögis, teenindussaalides, DJ puldi taga või baarides üksi jätnud. Sa oled meelelahutus-, toitlustus- ja turismisektori inimestest teinud tülikad riigieelarvele koormaks tahtvad olevused, kes ei mõista, et riigieelarves on vahendid piiratud. Sa jätad meie enda Eesti tublid inimesed raskel ajal ja hädas vihma kätte, ise sooja tuba nautides ja näpuga viibutades.
Nii ei tehta! Vaata ringi Euroopas, vaata või meie lähinaabreid Soomet, Rootsit, Lätit. Kas mitte Eesti riik polegi selleks loodud, et ühiskond toimiks hoolides, arvestades ja panustades nii heas kui halvas? Kas Eesti riik, olles täna olnud taasiseseisev juba 30 aastat, on ikka veel nii vaene ja hädaline, et me ei suuda oma inimestele pakkuda turvatunnet euroopaliku keskmise järgi?
Vähemalt minu Eestis teeks hooliv peaminister kõik endast oleneva, et viirusega võidelda, aga samaaegselt tagaks ka inimestele turvatunde. Kui inimestel on tuleviku osas kindlustunne ja nad on hoitud, siis nad kuuletuvad ja on ka motiveeritud karmimaid piiranguid kannatama ja täitma. Sest sellel on kaugele vaatav ühine eesmärk. On ammusest ajast juba teada tõde, et piits ja präänik peavad käima käsikäes. Täna on kuulda ja näha rohkem piitsa tegudes, präänikut isegi mitte sõnades.Usu mind, peale mõne Sinu erakonnakaaslase ei hooli enam keegi eelarvetasakaalust või väikesest laenukoormusest. Selleks lihtsalt pole meie maailma ühe suurima kriisi ajal kohta. Tulevik ei ole kriisis niivõrd oluline kui olevik. Et jõuda tulevikuni, on vaja hästi hakkama saada olevikus. Ära jäta osa ühiskonnast vihma kätte! See on Sinu võimuses – Sa oled peaminister!
Läbi lillede on mainitud et "on piiratud plaanilist ja taastusravi".
Minu arust on siin topeltbullshit mängus ja hoitakse lihtsalt "haigekassa raha kokku". Kas taastusravispetsialistid hooldavad koroonapatsiente ? Ei usu. Kas taastusravi nt peale jalaluumurdu või insulti saab edasi lükata ? Saab, aga tulemused on halvemad. Selgroodiski vigastusest pidi taastusraviga 6 nädalaga jalule saama aga ilma ravita aasta.
Ajakirjanikud kaevavad varem või hiljem sellelt rindelt midagi roppu välja..
Kas meil plaanilise ravi peatumisel meedikud istuvad niisama ja saavad püsipalka?
1000 koroonahaige kohta ei ole meditsiinipersonali rohkem kui 10 000 inimest, millega tegeleb ülejäänud 15 000, kui "plaaniline ravi on peatatud"?
Vastuvõttu ju ei ole? Hambaarstid, nahaarstid, ortopeed, günekoloogid, kardioloogid, lastearstid - koroonaravis pole neil midagi teha.
Tegelt ma kahtlen isegi, kas 1 haige kohta 10 meedikut tuleb. Pigem ikka 5 või 6.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Sisuliselt see mida mina olen kirjutanud: inimestel on vaja majanduslikult hakkama saada praegu ja kohe. meie toetused on võrdsed Afrikaga ehk sisuliselt nullis. Isegi meist vaesem Läti suudab inimesi rohkem toetada. Ning eespool toodud Kriku artikkel Tsehhist-ka seal toodi ühe aspektina välja (viiruse suurele levimisele) toetuste sisuline puudumine-ehk inimesed rikuvad/jokitavad jne kuna leiba on vaja. Kui endal leib laual lõppeb ja/või ähvardab kodutuks jäämine siis ei huvita kedagi kas naabermaja tädike saab ehk viiruse või mitte. Ning kui neil on kindlus, et nad ei jää oma majanduslike muredega üksi siis istuvad ka vaikselt ja kuulekalt kodus.
artikkel ise:
Siin on teatud filosoofiline probleem - et KES peab inimest kindlustama halbade aegade vastu, kas valitsus või vahest peaks inimene ise ka midagi liigutama?
Kui vaadata, kui vähestel on kodus nt toituvaru paariks nädalaks, siis enamik vist arvab, et siesta käib lõpmatult?
Kas on vaja oma sissetulek kõik ära kulutada, et näida naabrist paremata või peaks elama tagasihoidlikumalt ja säästma?
Läti ja Leedi võtsid endale ka kõvasti võlga kaela, mis tuleb ära maksta.
See, mis praegu toimub, on kõige ehedam solidaarne vastutus ülelaskmise eest. Valitsus pole ju reegleid üle lasknud. seda on teinud inimesed ikka ise.
PS: see mis täna toimub on hiire pissi võrreldes sellega, mis kahe nädala pärast olema saab. Siis saab ööpäevane näit olema 2500+, inimesed hakkavad haiglas surema abi puudumise tõttu - see on kõik selle hind, et liiga palju asju hoiti lahti. Et inimesed ei kaotaks tööd, et ettevõtted püsiks lahti. Ja kõige targem Eesti lendab oma näitudega Euroopast kõrgemalegi veel. Plaanilise ravi peatamine on ilmselt lähima nädala küsimus.
Sa oled meilt oma otsustega sissetuleku 90% ulatuses ära võtnud, paned meile südamele olla vastutustundlik ning tood võrdluseid teistest Euroopa riikidest, kuid unustad olulisima. Sa oled teatud hulga meie enda Eesti inimesi, neid toredaid noori või erialaste teadmistega proffe köögis, teenindussaalides, DJ puldi taga või baarides üksi jätnud. Sa oled meelelahutus-, toitlustus- ja turismisektori inimestest teinud tülikad riigieelarvele koormaks tahtvad olevused, kes ei mõista, et riigieelarves on vahendid piiratud. Sa jätad meie enda Eesti tublid inimesed raskel ajal ja hädas vihma kätte, ise sooja tuba nautides ja näpuga viibutades.
"Noore proffi" finantsilise kirjaoskuse osa on ka mitte võtta endale kaela kohustusi, mida vähimagi probleemi korral täita ei suudeta. Ja senikaua, kui Töötukassas on iga päev üleval 3000 tööpakkumist, pole sellist lolli juttu mõtet ajada. Kui pakutav egotripile ei vasta, on muidugi oma probleem. Ja inimesel peab olema peale plaani A (siesta ja manjaana) kõrval ka plaanid B ja C. Minul näiteks on.
hjl85 kirjutas:Akf david: küll sa oled tark..... selle toimetuleku toetusega ei ela keegi ära.
Akf hj, see ei olegi ära elamise toetus. See on toime tulemise toetus, et sa ära ei sureks. Katuse saab ja toidu ka lauale. Kõik. Ilusa mobiiltelefoni ja linnamaasturi ja äärelinnamaja toetusi meie riik veel maksta ei jõua. Kahjuks.
Kui tagavara kogutud ei ole siis tuleb halbadel aegadel oma elustiilist loobuda ja elada sellest mis antakse. Ajad paremaks lähevad, siis saab ilusaid asju jälle juurde osta.
Andke pappi muidu ma kodus ei istu...
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Kui tagavara kogutud ei ole siis tuleb halbadel aegadel oma elustiilist loobuda ja elada sellest mis antakse. Ajad paremaks lähevad, siis saab ilusaid asju jälle juurde osta.
Või vilejeleda elustiili, kus oma kulusid jõuad maksta ka siis, kui 6-12 kuud sissetulekut pole. See pole muidugi popp, sest erilist show-offi ei ole.
No tule taevas appi. sellest juba küllalt kirjutanud. Eestis ei suuda 50+% inimesi midagi koguda, sest vaevalt tulevad ots otsaga kokku. Ning enamus neist töötab just sektorites mis pihta said. Mida krt sa kogud mediaanpalgaga (892€)?!?
Ning nagu olen eelnevalt kirjutanud-siis nad ei istugi kodus ning teevad kõik, et raha teenida ning sinusgused imestavad, et miks ja kuida sküll viirus levib ning miks kodus ei istuta. Imesta edasi. Meeldib see sulle või mitte kuid just RAHA paneb inimesed kodus istuma. Ja neid 2500 haiget ega surmasid ei tuleks kui oleks inimestele kinni makstud kodus istume! Ise ju kirjutad seda sama-tuleb kuna hoiti ärid lahti. No pange kinni siis ja makste ning viiruse kasv väheneb.
Mis nad siis tegema peaksid-maha surema need, kellel varusid ei ole?
Akf Davidson: mis telefonid, mis linnaäärsed jms jura? See on selline halb üldistamine ja selletõttu sinusgused seenele saadetaksegi ning rikutakse reegleid, et leib lauale saada. Aga täpselt nii lihtne see ongi-pappi ei anta siis kodus ka ei istuta. Läbi terve ajaloo on see nii olnud. Roomas ei suutnud imperaator leiba jagada-tuli mäss, sama Prantsusmaal jne jne.
millise katuse sa peakohale 150€ kuus saad?
Tänapäeva ühiskond ei toimi enam nii, et kästakse end ohverdada ja kõik seda teevad. ei, ei tee. Need ajad on möödas. Ja küll need kõik maailma riigid on lollid (välja arvatud Aafrika riigid), kes toetusi maksavad.....
Kokkuvõttes-tasuta asju ei ole olemas. Tahad viirusest võitu saada-siis löheb see maksma.
Politseile teatati täna veidi enne kell 13 konfliktist Rocca al Mare kaubanduskeskusest, kus 34-aastane mees ei soovinud poodi sisenedes kanda maski või näokatet. Keskuse turvatöötajad keelasid tal poodi siseneda. Mees muutus agressiivseks: tõukas ja lõi korduvalt turvamehi, kes olid sunnitud tema vastu kasutama gaasi. Politseinike saabumise ajaks oli konflikt lõppenud ning turvameestega konflikti sattunud mees toimetati asjaolude väljaselgitamiseks jaoskonda.
Mees on endiselt jaoskonnas. Praegu ei ole veel selge, milline karistus mehele määratakse.
Idioote leidub... Jah, ka mina olen paraku nende hulgas kes maski ei (tavaliselt) kanna ja seoses läheneva kevadega sai päris mktmes keskuses ja poes käidud - enamuses oli suva, ja ilma maskita oli nii kliente kui ka personali, isegi mõned kassiirid. Samas Laagri Bauhofis oli turva uksel ja jagas maske, mind torusalliga lubati küll lahkelt edasi ja ühes aianduspoes tegi saalipersonal ka märkuse, mille peale tuli siis leppida uduste prillidga ringi kõndimisega. Aga endiselt leian et maskist oluliselt turvalisem on distants ja rahvarohkete piirkondade vältimine, mina valisin kellaaja mis ei olnud ei lõunane ega õhtune tipptund.
Eesti ongi vaene riik, kui oleks olema statistika kus GDPst on maha arvestatud "tõus tänu elektrihinna tõusule" ning kogu palagan EASi, PRIA ja Kredexiga, siis need numbrid väga ei lubaks kiljuda.
Aga sellest hoolimata üritatakse vahel müüa lattet hinnaga 4.20 ja juu siis keegi ostab ka selle hinnaga
Pensionifondidest võeti päris palju raha välja ja ma usun et 90% sellest tarbitakse ära mitte ei investeerita. Sellest omakorda 90% ilmselt mõni täitur paneb käpa peale.
Mingi riiklik "põrand" peaks olema, selline mida "täitur ei saaks ära võtta" aga kuidas garanteerida et selle eest süüa ostetakse ? Ei ole lihtne..
No tule taevas appi. sellest juba küllalt kirjutanud. Eestis ei suuda 50+% inimesi midagi koguda, sest vaevalt tulevad ots otsaga kokku. Ning enamus neist töötab just sektorites mis pihta said. Mida krt sa kogud mediaanpalgaga (892€)?!?
Ning nagu olen eelnevalt kirjutanud-siis nad ei istugi kodus ning teevad kõik, et raha teenida ning sinusgused imestavad, et miks ja kuida sküll viirus levib ning miks kodus ei istuta. Imesta edasi. Meeldib see sulle või mitte kuid just RAHA paneb inimesed kodus istuma. Ja neid 2500 haiget ega surmasid ei tuleks kui oleks inimestele kinni makstud kodus istume! Ise ju kirjutad seda sama-tuleb kuna hoiti ärid lahti. No pange kinni siis ja makste ning viiruse kasv väheneb. Mis nad siis tegema peaksid-maha surema need, kellel varusid ei ole?
Ikkagi filosoofiline küsimus, kas 50% elab ots otsaga kokku või elab üle võimaluste.
Mina arvan, et kui inimene teeb kulusid, mida katab tervenisti ainult buumiaja palk, on tegu üle võimete elamisega.
Oma iseseisva elu alguses elasin ka mina miinimumpalgast. Siiani olen elus ja autoga sõitsin isegi.
Senikaua kui ei lõpe ära naabrist parem kompleks, hakkab iga kriisiga olema hulgaliselt rahvast, kes nõuavad "miks valitsus ei aita".
Valivad valimistel neid, kes lubavad "lihtsaid lahendusi, mis likvideerivad vaesuse".
No pange kinni siis ja makste ning viiruse kasv väheneb.
No see on tüüpne tõusiku röökimine. Makske või ma ei püsi kodus!
Ekslikkus väljendub siin selles, et kui valitsus maksab, on see boonus, aga valitsus ei saa vääramatu jõu (epideemia, aga ka nt VF algatatud sõda) maksta kinni kõiki riske. Oma riske tuleb ikka ise maandada.
Viimati muutis Kapten Trumm, 01 Mär, 2021 17:43, muudetud 1 kord kokku.
Politseile teatati täna veidi enne kell 13 konfliktist Rocca al Mare kaubanduskeskusest, kus 34-aastane mees ei soovinud poodi sisenedes kanda maski või näokatet. Keskuse turvatöötajad keelasid tal poodi siseneda. Mees muutus agressiivseks: tõukas ja lõi korduvalt turvamehi, kes olid sunnitud tema vastu kasutama gaasi. Politseinike saabumise ajaks oli konflikt lõppenud ning turvameestega konflikti sattunud mees toimetati asjaolude väljaselgitamiseks jaoskonda.
Mees on endiselt jaoskonnas. Praegu ei ole veel selge, milline karistus mehele määratakse.
Idioote leidub... Jah, ka mina olen paraku nende hulgas kes maski ei (tavaliselt) kanna ja seoses läheneva kevadega sai päris mktmes keskuses ja poes käidud - enamuses oli suva, ja ilma maskita oli nii kliente kui ka personali, isegi mõned kassiirid. Samas Laagri Bauhofis oli turva uksel ja jagas maske, mind torusalliga lubati küll lahkelt edasi ja ühes aianduspoes tegi saalipersonal ka märkuse, mille peale tuli siis leppida uduste prillidga ringi kõndimisega. Aga endiselt leian et maskist oluliselt turvalisem on distants ja rahvarohkete piirkondade vältimine, mina valisin kellaaja mis ei olnud ei lõunane ega õhtune tipptund.
Mõistlik oleks lollid teooriad koju jätta ja lihtsalt maski korrektselt kanda, pärast kodus võib targutada. See on selline ühiskondlik kokkulepe, pole vaja kangutada või kuidas ?
Sellistele lollpeadele tulebki tarkus kumminuiaga sisse ajada, efektiivne meetod ja püsib kaua meeles. Ja kes viisakalt vabandab, et jäi koju, sellele andis ka varem poe infolett tasuta maski.
Aga panite tähele, kui äri omanikule muutus teema kriitiliseks, kuidas nõiaväel leiti võimalused, mida 2 nädalat tagasi "ei peetud võimalikuks".