Esiteks Erikule. Rahaline väärtus on kirjas aga see ei ole teema mida tahaks foorumisse avalikult kirjutada.
Samas keiserliku Saksamaa perioodi on ODAVAM koguda, kui 1933-1945, mis minu arvates on totaalselt ülehinnatud. Samuti on liiga palju koopiaid ringi liikumas ja milleks seda peavalu siis? Üks asi veel, paljud keiserliku Saksamaa autasud on juveliiride käsitöö, nii, et ka kunstilises mõttes on neid ilus ja hariv korjata. Ning mis mulle eriti meeldib, seoses selle perioodiga kaasneb palju rohkem huvitavat lugemist ja harimist, mis vahest suudab tugevasti üllatada.
Hindadest.... nees osad esimese otsa 2-3 kohalised levinud kombinatsioonidega liistud, ilma eriliste lisadeta lindil, nende hind võib olla maksimaalset 80-300 krooni. Rohkem küll ei maksaks. Samas kui on liistul 100% ordeni lint ja koos mõne erilisema lisaga (mõõgad+kroon, pärg, lahingu pannal, EK2 kahekordse annetamise eest antav pannal, vms) siis on ka hind kohe kallim. Kuid taas, ei midagi masendavat. Kõiksugused Jalaväerünnakumärgid, jne on ENAMASTI (muidugi suure ohvitseri liistu eest tuleb maksta - olenevalt MIS on liistul) vaat, et kordades kallimad.
Ning taas, boonusena on võimalik üritada "mõistatada" omaniku teenistuse käiku, uurida perioode ja üksuste lahinguteed, jne. Üksik märk ei kätke endas nii palju infot.

Borja, saatsin taas sõnumi infoga.
Baier ei olnud sugugi ainukene, kes oma autasud EK2 ettepoole seadis. Ainult pisemad osariigid pigem kopeerisid Preisimaad ning samuti olid nende üksused allutatud või liidetud Preisimaa armee koosseisu.
Samas Baier, Saksimaa, Baden, Mecklenburg, jne omasid endi autasude kandmise statuute. Asi on tugevasti ära lörtsitud just 1934-1935 aastatel, kui tuli välja Hindenburgi rist, mida said kõik veteranid ning 1935 aasta seadus, mis määras üle Saksamaa EK2 esimeseks. Nii, et kui veteranid lasid oma vanad autasuliistud ümber teha, muudeti ka autasude järjekorda. Osad ostsid uue komplekti ja säilitasid ka vana. Nii, on need ainult säilinud (või omanik suri ennem 1934 aastat ning perekond hoidis autasusid).
OveT, Andreas "medalnet" on minu teada kohe kindlasti maailma suurim(aid) kogujaid ning tema kirjutatud artikleid võib ka leida OMSA lehelt, mis ta kodulehel puuduvad