Pärnu lennuõnnetus 1986

Laevad, lennukid, tankid... Kõik sõjatehnikast.
Kasutaja avatar
Standartenführer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Standartenführer »

ministry kirjutas:Millalgi kaheksakümnendate esimesel poolel kukkus Pärnus KEK'i taha MiG-23.Lajatas teine suvilate rajooni,pühkides ühe neist maa pealt.Naljakas on see, et lampkasti sisu olevat laotanud kõrvalasuva datša peale.Tegu oli Pärnus baseeruva MiG'iga.Jutud käivad,et ei saanud maanduda,lennuvälja kohal tiirutades lõppes kütus.Lendur proovis venitada Rääma rappa.Ei vedanud välja.Oli veel planeerinud üle Kuldse Kodu sahinal.Rabast jäi puudu umbes 1,5-2 kilomeetrit. Lenduril oli õnnestunud katapulteeruda,kukkus kuuri katusele. Täpsemalt ei tea,saan midagi ehk veel uurida.
-iff- kirjutas:äpardustest olen ka ise kuulnud:) Et kui siin vahepeal jutuks tuli.
1. on see juhtum, kui 80-ndate lõpus vist, millest ka hr Ministry teadis rääkida. Pärnus kukkus alla üks reaktiivlennuk kuldse kodu lähedal asuvate suvilate peale. Isa mul töötas Pärnu KEK-is see aeg ja oli asja tunnistajaks. Alguses hakkas hirmus vile ja undamine - kuna see aeg olid kõik mehed sõjaväe läbinud viskusid nad kui üks mees kõhuli naised jäid muidugi püsti seistes passima maltsad tuttipidi käes rippumas. Aga hirmsa vilega see lennuk prantsatas siis ühte suvilasse. Piloot katapulteerus ja vedeles oma langevarjuga ühe suvila katusel ja paffis suitsu, sest jalaluud olid tal ikkagi sodiks läinud kuidagi. Igatahes piirati kiiresti territoorium ümber ja hommikuks oli suvilast ja lennukist järgi ainult riisutud maa....
Need on siis nopped antud lingilt seoses sama õnnetusega, kuid, ma nagu olen veel kuskil siin lugenud sellest õnnetusest aga foorumi otsingu kasutamine on noh...pmst kasutu otsimine.
Ehk kui kellegil veel silm antud teemale peale jääb, siis võiks selle siia linkida.
Kogume info ühe teema alla.
Ülevaatlikum.

Edu kõigile!
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

Endal õnnestus õnnetuskohal päris pikalt viibida enne kui ära aeti, päris hea auk oli. Tükke vedeles pikalt igal pool.
Tiger I
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tiger I »

Isa oli kaasteenijate ( teenis 1986. aastal Nõval aega) käest kuulnud, et hävitaja käis Ruhnu taga pommitamas aga tagasi tulles ei antud tal luba maanduda, ning kästi teine tiir veel teha. Ju ta siis selle teise tiiru tegi ära(oletus) aga nati jäi puudu.
Selline mõte siis minu poolt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: pikk ja 1 külaline