Aga, kui teema sai üles tõstetud, siis kirjutan jutu mida tahtsin ära rääkida, ülesse.
Nagu enamus, alustasin ka mina 1/72 lennukitega (sellele lisandus veel kohe otsa kaks lennumasinat, aga mitte sellest ei taha ma rääkida).
Niisiis, lennuki vastu on huvi alati suur olnud ja neid on nüüd käputäis ka valmis treitud, juba pikka aega painab mind üks mõte(

).
Juba esimeste mudelite juures tekkis küsimus, millisele valdkonnale ja millisele mõõtkavale pidama jääda (vaheldus on ju tore, aga nüüd hakkab mind see miskipärast häirima kui teen valmis 1/72 lennuki, seejärel 1/35 soomuk jne jne). Ühesõnaga lasin natuke aega mööda ja mõtlesin et millalgi kujuneb välja, mida põhiliselt teha tahan, mille vastu huvi rohkem on jne....
Nüüd olen rohkem kui küll veendunud,
lennuaparaadid on need asjad mis võtavad südame kiiremini käima, ja nende juurde nüüd ainult jääda kavatsengi. Näitena toon kasvõi loodusfotograafia(mida ka ise harrastan) - tavaliselt tekib huvi enne ikka looduse vastu ning seejärel fotograafia, nõnda ka minul.
Algselt oli suurem huvi mudelisminduse vastu, sealt edasi juba tehnika jne( mitte et ma enne sellel teemal väga harimata mulje oleksin jätnud, ei seda mitte, aga suuremad teadmised tulid juba kindlaid asju uurides jne). Tuleb nentida et kui toimuks hääletus nii umbes lennuk vs soomuk, võidaks selle ülekaaluliselt lennuk.
Mõõtkava osas jääb raudpoldiks
1/72, armas mõõtkava, väikeste "nunnude" asjadega. Kuigi, nüüd olen tänu Urmasele uus klismo omanik, samm kõrgemale n.ö tehtud, pintsli töö hakkab siiski millalgi häirima. Sestap ongi 1/48 mõõtkavas asjadele klismoga camot peale joonistada hulga kergem kui väiksemale mõõtkavale, ning ma usun et 1/48 aparaate, millel keerukam kamoflaaz ka vahepeal sigineb.
Oeh.... tuli nagu sissejuhatus esimesele leheküljele aga olgu, tegin tähtsad kohad rasvaselt, oleks ju saanud ühe lausega ka hakkama aga oli tunne et vaja eepos kirjutada...
Suured lindid ja medalid sellele kes jõudis, tahtis ja viitsis jutu läbilugeda