Tööriistad

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Tervist!

Käisin täna sõbra juures ja ta näitas mulle üht imevigurit, mille oli hiljaaegu ostnud. See kujutab endast joonlaua ja malli ristsugutist, valmistatud metallist ning selle abil on üsna mugav erinevaid nurki seada või kontrollida, samuti materjalile märkida. Kimasime kohemaid Punasele tänavale, seal on tööriistapood nimega Esmeta, näidis ripub sisse minnes kohe paremat kätt ukse kõrval stendil. Tõin endale samuti ühe ära, maksis 52 eeku ja tundub et on üks igavesti veart riistapuu.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Tere!

Nüüd tuleb küll üks loll küsimus minu poolt, aga ma ei suutnud lihtsalt välja mõelda, mis sellise asja eestikeelne nimetus oleks? :roll:

Pilt

Ma saan aru, et sinna otsa käivad väikesed puurid, aga just eestikeelset nimetust ei tea. :roll:
Äkki keegi targem inimene siin teab?

Siim
fossiil
Liige
Kontakt:

Tead, ega meie alal tegelikult lolle küsimusi polegi :shock: , kasutan isegi midagi sarnast, aga mingit tabavat nime asjale anda ei oska...
Aga ehk peaksime ise tuletama - muidu oleme ju kõik nii enam-vähem isetegijad, kas siis ühe nimepanemisega ei saa nüüd hakkama või :? ?

Puuri kinnitus on reeglina tsangiga, aga see on nii spetsiifiline sõna, et ei oska kuidagi eestikeelset mugandust välja mõelda..., toimetamine käib käega - puuri käepide? No ei, lohisev ja kuidagi ebatäpne nagu, puurihoidik? Kah niruvõitu ja laialivalguv, ehk käsipuur? Tundub samuti kuidagi lahjavõitu, kuigi nagu veidi parem kui eelmised.... :roll: Aga võib olla siiski näperdaks veidi seda "tsang" sõna - tsangpuur? Või hoopis puuritsang?

Puuhh, mõistus sai otsa, minu viimane pakkumine olekski "puuritsang", ehk pakub keegi midagi mõistlikumat?

Urmas.
Maksimus26
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Maksimus26 »

Puuriraam?!
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Aitäh nende pakkumiste eest.
Ise mõtlen et võiks äkki olla pihupuur, aga see sõna on kuidagi imelik. :? :?

Siim
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Mina analoogsed vigurit näpupuuriks kutsunud, ega vist kõige õnnestunum ole aga. Pihupuuriks kutsun elektrimootoriga suuremat jullat, Tamiya toode, mahub kenasti pihku :)
Kasutaja avatar
suurpomm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas suurpomm »

Millise läbimõõduga on sinna minev puuri saba? Oletan et 3,2mm
kui Need on Kellasepa kruvikud:
Pilt

siis ,meie poolt arutatav ese peaks siis olema "kellasepa puur"
fossiil
Liige
Kontakt:

No sellel minu asjandusel on kaks kahepoolse otsaga tsangi, võimaldavad kinnitada diapasoonis 0,7 - 3,0 mm. Aga "kellasepa puur" - tundub et polegi nagu paha variant, aga võib olla tuleb veel midagi, sest laisk nagu eestlane ikka - tahaks suhteliselt lühikest ja võimaluse korral ühte sõna :roll: Selles mõttes on "pihupuur" ja "näpupuur" nagu veidi kompaktsemad..
Korra mõtlesin lühikesele sõnajupile "trill", aga kui rangelt võtta, siis trillpuur kui selline seostub natuke teistsuguse asjandusega...

Urmas.
Zill154
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Zill154 »

Ostsin endale siis pahtli ja tahaks nüüd seda õieti kasutada ja mitte raisata!!Millega tuleks seda peale kanda :roll: :roll: kui palju ning millega lihvida?
fossiil
Liige
Kontakt:

Mõtlesin kah omal ajal tüki aega, et millega, siis nägin mida sõber kasutas, ta oli selleks kunstikauplusest ostnud mingi spets spaatli, või kuidas seda õieti nimetadagi... Igatahes midagi pika peenikese lehega minikellu taolist, uhke punasest puust varre otsas. Aga tundus teine mulle veidi suurevõitu, mistõttu otsisin õhukest teraslehte ja tegin sellest paar analoogilist riistapuud.
Pilt
Sain sõbra käest veel head nõu - soovitas pahtlituube hoida kinnises purgis, alguses mõtlesin et jama, aga kui olin tuubid purki pannud ja kaas oli paar-kolm päeva kõvasti peal olnud, siis sain aru milles asi - nagu kaane lahti keerasin, siis kargas vinge nitrohais ninna kinni... Ometigi olid tuubid korralikult kinni keeratud, nitrolahusti on lihtsalt äärmiselt lenduv. Nii et kinnises purgis hoidmise puhul elab pahtel tüki maad kauem.
Pahteldamisest - kui on mingi konkreetne koht, mida on vaja pahteldada, siis oleks selle koha ümbrus mõttekas teibiribadega kinni katta, et mitte liigselt mäkerdada, pärast on endal vähem vaeva töötlemisega.
Millega lihvida? - auto keretöödeks mõeldud erineva jämedusega veekindlate liivapaberitega, lihvida tuleb samuti märjalt.

Urmas.
Zill154
Liige
Kontakt:

Kas see väike tuup ongi pahtel we :o .Mul on mingi suurem ning kullost ostetud.Aga mis veega seal pistmist on :oops: :roll:
Zill154
Liige
Kontakt:

Kas võiksid väheke infot selle kohapealt anda?? :oops:
fossiil
Liige
Kontakt:

Võimalik et sa ostsid sellise pahtli, nagu pildil:
Pilt

See tuub on palju suurem, ostsin ise ka selle, aga kasutan suhteliselt vähe - mulle tundub, et see pahtel tõmbub kuivades rohkem kokku, kui näiteks Humbroli oma. Ja kuigi peaks olema tegu "kiire" pahtliga, siis päris nii see ei ole - kuivab küll kähku, nii et saab töödelda, aga pärastpoole kahaneb veel üsna palju. Ning kui üsna pea peale pahteldamist värvida, siis võib tulemus olla kõike muud kui rõõmustav :?
Aga veega on lihvimise juures üsna palju pistmist - liivapaber ei ummistu ära, jämedama töötluse võib ka muidugi kuivalt teha, aga kui näiteks mõnda siledamat pinda pahteldada ja kuivalt lihvida, siis peenema teraga paberid lähevad ruttu tolmu täis, liivapaberi pinnale tekivad kõvad täpid, mis hakkavad pinnale sügavaid kriime jätma. Nii et peenema töötluse jures igal juhul väike veenõu kõrvale!
Selleks et töö lõbusam ja tulemus parem oleks, soovitaks lihvimiseks valmistada midagi sarnast nagu fotol, erineva laiusega, kummaski otsas erineva jämedusega liivapaber. Asjandused valmistasin paksemast alumiiniumi ribast, paberi liimin otstesse tsüakriiniga, kui liivapaber juba väga ära väsib, lõikan selle noaga maha ja liimin uue. Nii lihtne see ongi, aga kasutada vägagi mugav.
Zill154
Liige
Kontakt:

Jamh sama pahtel ongi.Tänud nõuande eest.Millist liivapaberit ise kasutad?
VABADUS VÄÄRIB VÕITLUST! Kes endale vabadust ei võitle ei ole vabadust väärt
fossiil
Liige
Kontakt:

Võimalik et selle pahtli mahategemisega pingutasin sutsu üle - näiteks väikeste kriimude tasandamiseks sobib ta hästi, probleemid tekivad vaid paksemat kihti nõudvates kohtades.
Aga liivapaberit - seda mida parasjagu kas autotarvete kauplustest või ehitusmaterjalide poodidest kätte saan, peaasi et oleks veekindel ja et oleks erineva jämedusega. Hetkel on olemas väike varu 3M ja Mirka paberit, jämedamat kui 320 ei ole vaja läinud, aga muidu veel 400, 600, 800, 1000 ja 1200. Vahel harva ka 2000, aga see on nii peen, et kõlbab rohkem poleerimiseks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist