Üldjuhul on Sul õigus, sõja lõppfaasis Hitler ei huvitanud enam suurt kedagi, polnud tal ju enam õiget kontrolligi asja üle, Berliinis lõksus.Sõja lõppfaasis ,kui madin käis juba Saksamaa pinnal , võitlesid poisikesed minu arust oma rahva ja kodumaa , mitte Aadu eest.
Kuid olen lugenud, et noored HJ. võitlejad Volksturmi ridades olid veel vähesed, kes Aadusse uskusid. Terve oma elu olid nad ju kuulnud Aadust vaid head, see usk ei kadunud nii ruttu.
See võrdlus pole päris õige, Pioneerid said küll kõva ajuloputust, kuid ei näinud nii noorelt surma, ega jäänud ilma oma kodudest ja omasdest. Minu arvates on neil Saksa taatidel õigus Hitleri peale vihane olla.. Kogu see ajuloputuse jura ja reziimi poolt varastatud lapsepõlv on möga ja hilisem leelotamine. Hale on tõesti vaadata neid dokumentaalfilmides soiguvaid ätte ,kes oma "purustatud või röövitud" noorust taga nutavad. 70 aasta jooksul pioneerideks olnud pole nagu hädakisa tõstnud?
Selles, et Saksamaa sõtta kisti ja selle kaotas, on süüdi Hitler.
Nii, et tõsielust, need sündmused võetud pole, ainult tegevuspaik on õige. Ültse ei kahtle Sinu jutus, aga tead Sa äkki mõnd allikat netis, tahaksin ise asjaga vähe põhjalikumalt tutvudaTollesama raamatu "Sild" autor jagab oma mälestusi ka ühes sellistest filmidest. Kogu raamatu sisu on väljamõeldis ja süüdistus kasarmeeritud Saksamaale. Relvade alla läheb terve klassitäis poisse , inimlikud ameeriklased jne. Tõsielus oli see aga kolme poisi ( hitlerjugendi ) poolisiklik initsiatiiv -autor ise kaasa ei läinud ja peale rinde üleminekut nägi oma hukkunud koolivenna surnukeha. Oligi moos