Lupus kirjutas:Ma pean ütlema , et ega ikka iga mats kes relvaga metsas oli ei olnud "metsavend". Oli ikka palju tavalisi pätte ja need röövisid,tapsid ja varastasid kus juhtus. Polnud vahet olid kommu või mitte .
"Postimehest": Kuriteokohale sõitnud Sisask leidis eest köögilauas õllekruusi taga istunud surnud majaperemehe, kellele oli selja tagant kirvega kuklasse löödud. «Naine ja väike tütar olid sealsamas kõrval maha lastud,» ütleb ta. «Mina ei saa aru, kuidas nendest inimestest, kes kauplusi röövisid ja tavalisi inimesi tapsid, räägitakse nüüd kui vabadusvõitlejatest.»
Huvitav, niikui midagi taolist ilmub, siis Gogolit tsiteerides "nagu kurat tubakakarbist" kargab ikka keegi välja ja arvab, et ega need metsavennad ikka mingid õiged mehed ei olnud. Mõni teeb seda nagu Lupus, mõni ütleb-kirjutab otse, et nad olid kõik lihtsalt tööpõlguritest kaabakad (
http://www.disneylandparis.com//est/uudised?id=13968 ). Ja ei mingeid küsimusi, mida vana tsekist ütleb, see nii ongi. Minul küll tekkis küsimusi ja hulgana, aga kuna tapetute nimesid, aega ega kohta ei ole, siis ei saa ka midagi täpsustada. Tsekist ütles ja nii on! No ma ütlen ka - Eesti kaitseväes on varastatud ja tapetud, järelikult on see kaitsevägi üks kahtlane bande. Punkt! Kuidas meeldib?
Aga otseselt nendest pisaratest ja kahetsusest - mina annan küll andeks, kui on palutud. Sellest saab positiivse emotsiooni nii paluja kui andja (ja kui te mind ei usu, siis ütleb sama nii psüholoogiateadus kui Uus Testament

Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.