Metalli tugevuse kontroll
Re: Metalli tugevuse kontroll
vaidle mulle vast ja ütle, et tegu pole hammasrattaga 

ma nagu mehaanikainsenerina küsiksin, et mis imevigur see peab olema, et tema kohta selliseid põhjalikke teadusuuringuid peab tegema. Kõvaduse määramisest peaks piisama, selle järgi saaks aru mis termikat on kasutataud, materjal ise võiks olla kroom-vanaadium tööriistateras. Võiks ehk haaveldada ka veel.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Ma pakuks pigem ikka ketiratas, hammasrattal ei oleks hambapõhjas raadiust.Satakas kirjutas:mina jagasin. tegu on hammasrattaga. aga mu IQ on ka 138jackpuuk kirjutas:Kes vidina ära jagas...
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
"hammasratas" on liiga lai termin, et seda nagu juuksekarva pooleks saaks ajada
Mureks ongi just tugevuse määramine, lisaks tugevusele on probleemiks see, et selle rattakese sisering on ühtlasi laagrisaale ja rattakestel liigub kett suure koormuse all 21 meetrit sekundis. Nagu juba mainitud, siis katse-eksitus meetod on krdima kallis ja aegavõttev lõbu. Liiga pehme materjali puhul on laager ülikiiresti õhtal, liiga kalgi puhul aga hakkab tõenäoliselt pilpaid lendama. Aga omajagu on eeltööd ära tehtud, nüüd hakkab prooviks materjali otsimine ja vast kuulen TTÜ-st kah ikkagi midagi. Igatahes nuputamist veel jagub.mx77 kirjutas:ma nagu mehaanikainsenerina küsiksin, et mis imevigur see peab olema, et tema kohta selliseid põhjalikke teadusuuringuid peab tegema. Kõvaduse määramisest peaks piisama, selle järgi saaks aru mis termikat on kasutataud, materjal ise võiks olla kroom-vanaadium tööriistateras. Võiks ehk haaveldada ka veel.
sitt päev, kellele kurdad
No materjali tugevus ei ole selle jupstüki puhul määrava tähtsusega, kui valid õige terase. Minu poolt pakutud cr-Vn terasest peaks piisama, Karastada pole vaja, see teeb materajli hapraks ja hambad võivad murduda, tsementeerimisest piisab. Pinnatugevuse suurendamiseks võib ka veel haaveldada enna tsementeerimist. Katsu TTÜ Mehaanikateaduskonnas Priit Kuluga kokkuleppele saada, ta aitab kindlasti.
Tänud kõigile, kes aitasid kaasa mõelda ja infi jagasid, nii siin kui privas. Kui esimesed proovitud ja korralikult töötavad eksemplarid valmis, siis näitan teile siin kah, mis viguriga tegu
.

sitt päev, kellele kurdad
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline