Praktikuna arvan, et kuul ei tekita nii suurt muhku, küll aga püstoli küljest minemalendav kelk...ictta kirjutas:püstoliga neeger on esimese kuuli endale otsaette lasknud

ProPatria
Kood: Vali kõik
Keegi filmi "Brat" on näinud?
Vend meisterdas endale ise "püstoli". Tegin mina väiksemana endale samasuguse, ainult, et mite püstoli vaid kohe suure jahika, kabaga ja puha.Rauaks 3 millise seinaga raudtoru, toru sisediameeter oli umbes 1,5 cm.Tagumine ots ilusti lömmi ja kahekorra. Kinnitasin ilusti kaba külge ja valmis ta oli. Tagumisse osasse puurisin 1,5 millise augu. "Püssirohuna" kasutasin tikuväävlit ja moonana tollel ajal palju käes olnud haavleid. Väävel sisse, vilttropid sisse, pulgaga ilusasti kinni, haavlid siisse, ja veel natuke vilti. Väikse augu kohale teibiga tikk ja nii kui tikutoosiga üle tikupea tõmbasin käis litakas. Nii ma siis metsas kunagi jahimeest mängisin. Tropp nagu ma olin.
NB! Sellise riistaga tapab vabalt inimese ära, nii et ärge keegi proovige
Pihlakapüssidest, hernepüssidest ja tikupüssidest ma ei hakka rääkimagi...
Tikupead on minuteada tehtud kaaliumkloraadist - see ei põle nagu püssirohi vaid plahvatab. Susspüssidega mängimiseks on ehk tervislikum segada musta püssirohtu. Väävel ja kaaliumsalpeeter peaks aianduspoodides saada olema, söe võib peenestada mikseris või kohviveskiga...Ja muide kui palju sa väävlit sinna sisse panid. Kas ühest pakist tikuväävlist piisaks.
Tiku pea vabas õhus põleb (sütib kaaliumkloraadi e. Berthollet soola reageerimisest punase fosforiga tikutoosil) kuid plahvatab tugevast löögist. Seepärast kinnises torus võib plahvatada. Kunagi poisikesena sai plürtsutatud näiteks nii, et sportpüssi padruni kesta sisse pandi otsapidi paar tikku ja kest kahe kivi vahele... Või kui võtta mingi peenike 4-6 mm umbne toru (vanaaegne võti), sinna kraapida mõned tikupead ja lüüa torusse nael, siis plahvatab ja võib saada vastu silmi. Püssirohi löögist ei sütti ega plahvata.Mis oled tahtnud sellega öelda? Et, kui paned tiku põlema, siis ta plahvatab?! Püssiroht plahvatab samamoodi, kui hapnikut on vähem, kui põlemiseks tarvis. Kas mõtlesid tikupeadega sama?
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist