Upitan enda teemat ka.
Asi on üldjoontes kiskunud vähe värviseks.
Kõigepealt igasugune kola, mis lastiruumi nurka paigutatud saab. Kõigist kanistritest ja laskemoonakastidest enne värvimist küll lähemaid pilte ei teinud, kuid siin on väike rivi .30 cal laskemoonakastidest:
Siin on suurem jagu mudelist eraldiseisvaid detaile tikkudele ja kleeplindile aetud ootamaks esimest värvikihti:
Roomikud saivad mattmusta krundi ja Testorsi metallizeri koos kinnitiga. Pildil olev seisukord oli siiski veidi liiga helehõbe minu maitse jaoks, seepärast olen nad hiljem tumedama metallizeriga üle udutanud, kuid selleks kahjuks pilti pole.
Esimene krunt ning seejärel uurded ja servad tumeda metallizeriga üle käidud. Proovisin alustoonimist ja seekord vist jäi isegi enamvähem põhivärvi alt aimatav.
Lastiruumi põhja katsin tervenisti metallitooni alusvärviga. Seejärel läks juukselakk (tegelikult küll Mig'i chipping fluid, mis põhimõtteliselt töötab samamoodi) ning punane krunt. Peale aluspinna välja nühkimist läks teine kiht lakki ja põhivärv, millele järgnes uus nühkimise-etapp. Foto on küll hetkel ainult kahe etapi vahepealt.
Ja hetkel olen jõudnud põhivärvini. Kuna see on Ameerikamaa masinatest esimene, mida teen, siis oli palju tegemist silmale kõige sõbralikuma Olive drab'i valimisega. Katsetasin erinevaid variante, aga lõpuks osutus valituks Ammo-by-mig'i "Olive Drab Base", millele lasin korralikult heledamat "Olive Drab Light Base" peale. Esialgu tundub et sai umbes see, mida ma vaimusilmas ette kujutasin. Lõplik tõde selgub muidugi peale lakkimisi. Siin pildid tehis- ja päevavalguses:
Neil päevil käibki nüüd suurem lakkimisetöö ja varsti on lootust markeeringud peale saada.
Kristjan