Uno Laht: "mina vägivalda ei kasutanud"
-
sturmkommando
- Liige
- Kontakt:
Kasulik - see on küll suht vale väljend ja ei peegeldu siin kuskilt kasu. Meie tõlgendame oma ajalugu, nii nagu ta Meiega seoses oli ja just Meie kui eestlaste vaatevinklist. Eks on ju neid ullikesi muidugi palju, kes pärast pikki okupatsiooni aastaid usuvadki, et Nõukogude kirjandus kajastas tõde ja ei taha kuuldagi sellest, mis veriselt maha suruti ja selle edasiviiaid jahiti kui saakloomi. Ei leia siin küll midagi imelikku, et Meil on õigus oma õigele ajaloole.Eks Läänele ja Idale lipitsevaid ajaloolisi ole rohkem kui õigeid.Võltsimine on liiga ränk sõna - mis pealegi viitab seisukohale, et on üks ja õige ajalookäsitlus ja ülejäänud on kõik valed ja tuleb ära keelata.
Ütleme siis, et Eestis on kombeks ajalugu tõlgendada nii nagu see parasjagu kasulik on.
Kullake, vabadusvõitleja pole tiitel, selle au annab rahvas. Ja kui vaadata, kelle poole on okupatsiooniaastatel ja praegu kuulunud rahva enamuse toetus, ei ole kahtlust, kes on vabadusvõitlejad. Pole ka raske vaadata tagasi, kellele andis oma heakskiidi tollane Eesti valitsuse eliit, eesotsas prof. J. Uluotsaga.Hr Laht on paljude sündmuste isiklik tunnistaja ja võitleb aktiivselt kaitstes oma seisukohti.
Ka teise poole mehed on oma memuaare kirjutanud mis selles imelikku ja "vabadusvõitleja" tiitlile on tahtjaid oi-oi kui palju.
See sonkimine ja sõnniku laialiloopimine kestab vaid seni kuni kommunistid end mugavalt tunnevad. See tsirkus lõppenuks ammu kui 90ndatel võetuks vastu resoluutsemaid otsuseid ja poleks lastud kommunistlikul nomeklatuuril taas võimule imbuda.
Kui keegi seab vabadusvõitleja kui olemuse küsimärgi alla, siis näitab sellega vaid enda ajude seisukorda.
Sa uuri seda Tartu tankikraavi ja Kalevi - Liiva lugu.
Mis legendi sa Kalevi-Liivalt siis pajatad. Teeme nii, et kui tood siin näiteks nimesid, siis alusta ka omapoolse versiooniga sellest.
Misasi on tõeline fašismMina austan seda inimest ainult sellest, et teda ei karta rääkida tõelisest fashismist.
Viimati muutis Wiking, 29 Mär, 2006 12:33, muudetud 2 korda kokku.
Mitte tõelised kommunistid vaid ei tea kes - vähemalt need,kes siin elavad ja ei tea,mis imelikke põhimõtteid omavad.Tõelised venelased teavad,kus on nende isamaa ja teevad kõik selleks,et seda paremaks muuta.On muidugi veel üks kiht,kes arvab,et seal kuhu nad tankiga kohale sõidavad ongi nende kodumaa.Nii on õitsengut viidud Afganistaani,Tsetseeniasse jne.
Nüüd mina saan aru miks ( http://www.militaar.net/viewtopic.php?t=4036 ) inimesed IGNOREERIVAD WIKINGi . Liitun nendega.
vdreving kirjuas:
Seltsimees Uno Lahest veidike:
http://www.ekyl.ee/modules.php?op=modlo ... e&sid=8257
http://luup.postimees.ee/luup/99/17/elu1.shtm
http://kultuur.elu.ee/ke480_kurg.htm
Igati päri - väga hästi ja õigesti üeldudMitte tõelised kommunistid vaid ei tea kes - vähemalt need,kes siin elavad ja ei tea,mis imelikke põhimõtteid omavad.Tõelised venelased teavad,kus on nende isamaa ja teevad kõik selleks,et seda paremaks muuta.On muidugi veel üks kiht,kes arvab,et seal kuhu nad tankiga kohale sõidavad ongi nende kodumaa.Nii on õitsengut viidud Afganistaani,Tsetseeniasse jne.
Seltsimees Uno Lahest veidike:
http://www.ekyl.ee/modules.php?op=modlo ... e&sid=8257
http://luup.postimees.ee/luup/99/17/elu1.shtm
http://kultuur.elu.ee/ke480_kurg.htm
Oleg A:
vaat selliseid julgeid tõekuulutajaid on too Valgevene tv-kanal otsast otsani täis.
Imelikul kombel on nende tõde aga ühepoolne - kommunistide kuritöid polnud olemaski v kui oligi midagi, oli see kõik klassivõitluse käigus sooritatud, nii et igati õigustatud.
Vaat Oleg A, fašismust ja tema tegusid ei kiida heaks siin foorumis minu arvates mitte keegi.
Too 'julge' mees Uno L kiidab aga kõike, mida nõukavõim korda saatis, taevani. See tähendab, et ka miljonite surm oli tema arvates vajalik.
Nagu su kommidest võib aru saada, kiidad sina teda ja nõukarežiimi takka.
Ehk selgitad, kuidas saab meeldida säärane riigikord, mille eest võitled ja valad verd, pärast aga, kui sind vaja enam pole, paneb ta su enda seina äärde?
Nii juhtus pea kõigi kodusõja 'kangelastega', olgu nad siis jutumärkides v ilma.
Rev-i teinud madrused uputati Kroonlinna mässu aegu verre ja merre.
Seesama Tuhatševski, kes madruseid uputas, läks hiljem u sama teed....
Ühesga - e selgitad, mille poolest too nõukakord siis hea oli, ja miks Uno L, kes seda ülistab ja seaduslikku I EV-d kirub, nii väärt mees on?
vaat selliseid julgeid tõekuulutajaid on too Valgevene tv-kanal otsast otsani täis.
Imelikul kombel on nende tõde aga ühepoolne - kommunistide kuritöid polnud olemaski v kui oligi midagi, oli see kõik klassivõitluse käigus sooritatud, nii et igati õigustatud.
Vaat Oleg A, fašismust ja tema tegusid ei kiida heaks siin foorumis minu arvates mitte keegi.
Too 'julge' mees Uno L kiidab aga kõike, mida nõukavõim korda saatis, taevani. See tähendab, et ka miljonite surm oli tema arvates vajalik.
Nagu su kommidest võib aru saada, kiidad sina teda ja nõukarežiimi takka.
Ehk selgitad, kuidas saab meeldida säärane riigikord, mille eest võitled ja valad verd, pärast aga, kui sind vaja enam pole, paneb ta su enda seina äärde?
Nii juhtus pea kõigi kodusõja 'kangelastega', olgu nad siis jutumärkides v ilma.
Rev-i teinud madrused uputati Kroonlinna mässu aegu verre ja merre.
Seesama Tuhatševski, kes madruseid uputas, läks hiljem u sama teed....
Ühesga - e selgitad, mille poolest too nõukakord siis hea oli, ja miks Uno L, kes seda ülistab ja seaduslikku I EV-d kirub, nii väärt mees on?
Viimati muutis Sollmann, 29 Mär, 2006 12:43, muudetud 1 kord kokku.
TÕDEONAJATÜTAR
Wiking kirjutas:
Üldiselt onj aga küsitluse mõte järgmine:
Kas alternatiivsel ajalookäsitlejal on sõnaõigus või mitte?
Peegeldub küll kulla mees - ühe teatud erakonna kogu "programm" ainult seisnebki valitud episoodide heroiseerimises.Kasulik - see on küll suht vale väljend ja ei peegeldu siin kuskilt kasu.
Kui vaja teeme omaette teema - seda juttu siin ei viitsi läbuks keerata.Mis legendi sa Kalevi-Liivalt siis pajatad. Teeme nii, et kui tood siin näiteks nimesid, siis alusta ka omapoolse versiooniga sellest.
Üldiselt onj aga küsitluse mõte järgmine:
Kas alternatiivsel ajalookäsitlejal on sõnaõigus või mitte?
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
KÕIK KARUKESTEST
Imelik on asja juures see, et elatakse siin, tarbitakse Meie maa hüvesid ja külalislahkust, aga siinset rahvast ei austata, kultuuri ja ajalugu omaks ei võeta. Vastikuse toob veel juurde see, et üritatakse oma valelikkust igal pool välja pritsida. Aga kommarid on kommarid.
Karuke, anna minna, neid teemasid on ennegi püütud Naani ajalooõpiku järgi käsitleda. Ava eraldi teema, kui süda rahu ei saa ja arutame seal.
No erakondadest siin rääkida pole just päevakohane. Neil igal ühel omad iidolid. Kellele lenin, kellele "silmasümboli" mehikesed, kellele Ida "päike", kellele lihtsalt raha. Arvan, et õiget Eesti erakonda või parteid pole veel sündinud, mis ka annab impeeriumi nostalgikutele palju haukumisruumi. Õõnestamine toimub ju "kõrgustest" saati.
Hr Sollman.
Olen lugenud eesti ajalugu Maaart Larrist jah seda oli piisavalt. ja kui mina lugesin seda foorumit juba mõned aastaid siis mul on oma mõtted eesti ajalugu kohta. Mulle tunduv, ütleme 2 positsioonid. Ja mina ei räägi, et olen ühe või teisele pollel. Minu jaoks LAHT oli laht antifashist. Kes praegu ei unusta veretööst mis tegi eestlsaed eestis ja mujal. Ja seda mul piisavalt. Loomulikult võib öelda, et tema mingu mõttes on ka veri töö teinud. Näiteks H. Riipalu on ka kangelane oma mõttes. ja mida seda aktsipteerin. Aga see on minu arvamus. Ja see ei tähenda, et see on kommunistlik või vale või õige.
По закону военного времени. Кончилась война - началась холодная. Kahju küll. Aga selline olukord oligi, et NSVL-s oli palju vaenlast välismaal ja oma piirides, jah oli vaja hoida võim oma kontrolli all ükskõik millise meetoditega. See on Venemaa - Tsarism--- siin teist moodi ei saa. kahju aga see on fakt.
Vdreving. Wiking pole mingi õpetaja, ja kardan, et temal üldse mingi haridust ei ole. Ja veel üks asi... Olen valmis põhjalikult uurida eesti ajalugu põhimitselt oma emakeeles. Aka kui mulle toppivad asjad Leninist, Gorbachevist-- получается каша на постном масле.
Olen lugenud eesti ajalugu Maaart Larrist jah seda oli piisavalt. ja kui mina lugesin seda foorumit juba mõned aastaid siis mul on oma mõtted eesti ajalugu kohta. Mulle tunduv, ütleme 2 positsioonid. Ja mina ei räägi, et olen ühe või teisele pollel. Minu jaoks LAHT oli laht antifashist. Kes praegu ei unusta veretööst mis tegi eestlsaed eestis ja mujal. Ja seda mul piisavalt. Loomulikult võib öelda, et tema mingu mõttes on ka veri töö teinud. Näiteks H. Riipalu on ka kangelane oma mõttes. ja mida seda aktsipteerin. Aga see on minu arvamus. Ja see ei tähenda, et see on kommunistlik või vale või õige.
По закону военного времени. Кончилась война - началась холодная. Kahju küll. Aga selline olukord oligi, et NSVL-s oli palju vaenlast välismaal ja oma piirides, jah oli vaja hoida võim oma kontrolli all ükskõik millise meetoditega. See on Venemaa - Tsarism--- siin teist moodi ei saa. kahju aga see on fakt.
Vdreving. Wiking pole mingi õpetaja, ja kardan, et temal üldse mingi haridust ei ole. Ja veel üks asi... Olen valmis põhjalikult uurida eesti ajalugu põhimitselt oma emakeeles. Aka kui mulle toppivad asjad Leninist, Gorbachevist-- получается каша на постном масле.
Meil on oma kultuur ja ajalugu. И ваше гостеприимсвто - уж очень сомнительно. Тем более я здесь не гость, а хозяин
Мы же все коммунисты, боимся правды
Цирк, в котором главный клоун Wiking
Vabandage. Aga mina natukene vaatasin mis sin oli kirjutatud tunduv ajaloo õpetaja poolt
Kes opereerib ainult nende faktidega, mis tema jaoks on õigemad.
Mina ei opereeri siin nö Kommunistliku faktidega, ega teistega.
Ei viitsi tõestada - aga viitsin omahel oma arvamusega vahetada. Muidu, ootan vastust, kui keegi teab selles teemas.
http://www.militaar.net/viewtopic.php?t=4348
Цирк, в котором главный клоун Wiking
Vabandage. Aga mina natukene vaatasin mis sin oli kirjutatud tunduv ajaloo õpetaja poolt
Kes opereerib ainult nende faktidega, mis tema jaoks on õigemad.
Mina ei opereeri siin nö Kommunistliku faktidega, ega teistega.
Ei viitsi tõestada - aga viitsin omahel oma arvamusega vahetada. Muidu, ootan vastust, kui keegi teab selles teemas.
http://www.militaar.net/viewtopic.php?t=4348
No tore on, "kuldsed sõnakesed targa mehe suustVdreving. Wiking pole mingi õpetaja, ja kardan, et temal üldse mingi haridust ei ole. Ja veel üks asi... Olen valmis põhjalikult uurida eesti ajalugu põhimitselt oma emakeeles. Aka kui mulle toppivad asjad Leninist, Gorbachevist-- получается каша на постном масле.
Sa jah loe Venemaal venekeelset ajalugu! Tahaks loota, et see aeg lõppeb pea, kus on riigilt toetus kahekeelsusele. Ja mis puudutab sinu arvamust, siis see ei maksa eestlastele tuhkagi.
Oleg A sobiks selle kristapovitsiga vms koos rändtsirkuses esinema.
Ja Oleg a loe pisut ka kirjandust, NL toimusid tapatalgud juba kommunistide võimuletulekust saati ja terror nende poolt enne seda. Kus aeti nn "sisevaenlast" e haritlasi ja omapeaga mõtlejaid taga. Pidid jäämagi ainult sinusugused.. see ettevõtmine kandis sealmail kenakesti vilja.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline