Habemest ja ajamisest žiletiga... kogemused

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
Sam Beaver
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Sam Beaver »

20231224_140313.jpg
Tublikesed, XXI sajand on. Paarinädalase lõuahallituse mahapügamise peale läheb ehk 30 sekki ja kui päris siledat lõusta on vaja siis ülejäänu on juba, nagu öeldakse "deela tehniki"
(pildilolev aparaat sai soetatud millalgi sajandivahetuse paiku ja maksis vist alla 200 krooni)
Putin destroyed the pro-Russian lobby in the world with his own hands. Now acting in Putin's interests would mean admitting that you fucked a goat
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

:D
No mul on ka mingi selline XXI sajandi asi lisaks, koos igasugu pädevate otsikutega, millega 5 meetrised karvad 0,5...1mm pikkuseks saab (+ kuna kannan "osalist" habet, siis saab sellega seda pügada ja ühe pikkusena pidevalt hoida), aga edasi (piirkondades mis täiesti puhtaks lähevad) tuleb vähemalt minul toimetada žilettidega, sest habemeajamismasin tekitab mul totaalse "allergilise" või ma ei tea mis reaktsiooni - näonahk läheb kohe punaselaiguliseks ja põletikuliseks.

Kuni kusagil sinna 25 aasta vanuseni ajasin ainult masinaga ja probleemi ei olnud. Siis tekkis.
Sõjaväes sai ajatud üldjuhul masinaga, aga kui oli vaja toimkonda minna või linnaloale terveks (öö)päevaks, siis sai žiletiga n.ö. "beebi tagumikuks" aetud, sest siis sai lõug puhtam ja püsis puhtana ka kauem. 8)
_dumbuser_
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas _dumbuser_ »

Fucs kirjutas: 24 Dets, 2023 14:54 No mul on ka mingi selline XXI sajandi asi lisaks, koos igasugu pädevate otsikutega, millega 5 meetrised karvad 0,5...1mm pikkuseks saab (+ kuna kannan "osalist" habet, siis saab sellega seda pügada ja ühe pikkusena pidevalt hoida), aga edasi (piirkondades mis täiesti puhtaks lähevad) tuleb vähemalt minul toimetada žilettidega, sest habemeajamismasin tekitab mul totaalse "allergilise" või ma ei tea mis reaktsiooni - näonahk läheb kohe punaselaiguliseks ja põletikuliseks.

Kuni kusagil sinna 25 aasta vanuseni ajasin ainult masinaga ja probleemi ei olnud. Siis tekkis.
Sõjaväes sai ajatud üldjuhul masinaga, aga kui oli vaja toimkonda minna või linnaloale terveks (öö)päevaks, siis sai žiletiga n.ö. "beebi tagumikuks" aetud, sest siis sai lõug puhtam ja püsis puhtana ka kauem. 8)
Mingi siuke asi ka ei aita ? Mul aitas. Seal on miski mögin, mis selle aparaadi terade vahele läheb. https://www.euronics.ee/ilu-ja-tervis/n ... ine-pardel
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Teoorias oleme tugevad ja praktikat ka jagub. Mul nädalane habe on tihe kui Võro mehe rüapõld, mille veeren tsiga 3 päivä rüükse aga sisse es päse. Neid elektrividinaid ju ka on ja on proovitud. Tegelikult hea aeg oli see maskikohustuse aeg.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Pikkade karvade puhul kasutan sellist imeasja: https://vi.aliexpress.com/item/1005004170808290.html
Kehakarvad kukuvad ladusalt, nina- ja kõrvakarvad ka, näol pole proovinud aga muidu tal variandid ka eri pikkuse habeme tekitamiseks. Hinda nähes erilist usku ei olnud aga tegelikult toimib laitmatult.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Nutt ja hala

Jama on suur. Vahepeal uurisin, kus seda tera õiget nurka häälestada. Aga mu naisel polegi karvu jalgadel, sääl ka ei saa. Tupik.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Rebane11 kirjutas: 24 Dets, 2023 17:53 Jama on suur. Vahepeal uurisin, kus seda tera õiget nurka häälestada. Aga mu naisel polegi karvu jalgadel, sääl ka ei saa. Tupik.
Karvamütsi peal äkki :scratch:
Sellise mõnusalt vana nõukaaegse kõvaks kuivanud isendi peal...
Rebane11
Liige
Kontakt:

Re: Habemest ja ajamisest žiletiga... kogemused

Ole nüüd. Muuseume sünnib nagu seeni ja igaüks tahaks oma kogusse ehtsat nõuka aegset karvamütsi. Hakka seda siis enne loovutamist tsurkima?
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

Rebane11 kirjutas: 24 Dets, 2023 17:53 Jama on suur. Vahepeal uurisin, kus seda tera õiget nurka häälestada. Aga mu naisel polegi karvu jalgadel, sääl ka ei saa. Tupik.
Rebane va kaval loom, peaks ju teadma, kus naistel kõige rohkem karvu? Õige vastus on loomulikult Aafrikas. Ja teie mõtlesite mida?

Kasutan ligilähedast habemetrimmerit: https://onoff.ee/et/juukseloikurid-ja-t ... 21838.html
Siledat lõuga argipäev ei nõu ja iga mõne või rohkem päeva tagant võimalik saavutada inimlik välimus. Kui peaksin žiletti tarvitama, siis lasen alati enne trimmeriga üle - vähem kraapimist ja muretum meel.
Juustega seevastu keerulisem lugu ja iga ühe kätte ei saa usaldada, masinad peavad olema head ja teravad. "Meeldivad" lapsepõlvemälestused oranžide aparaatidega.
Aga talvekuud ongi tegelikult: movember, decembeard, januhairy.
Kui on probleem, tõmba lõuga
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Kui vahetada habemeajamisriistu et kord zilett ja siis masin siis kipub näonahk põletikuliseks muutuma .
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

Pika karva niitmiseks olen kasutanud tsivilisatsioonist kaugel ja töötab ka külmununa ühe teraga Bic Metal:
Pilt
Isegi kui see ummistub, siis saab "kaitseraua" küünega ära tõmmata ja pärast puhastamist tagasi suruda.
Kerge taskus kaasas kanda ja töökorras ka pärast aastaid autos vedelemist.
Ostsin varuks Selveritest aga enam ei ole neid kohalikust kaubandusest näha peale ühe paki Rapla Koduekstras.
https://www.koduekstra.ee/et/a/raseerijad-bic-5tk

Saab veel tellida netipoodidest:
https://www.1a.ee/p/raseerija-bic-metal-metal-5-tk/40qb
Saadaval 8 pakki 36tk pakis. https://www.ebay.it/itm/254935504097?_t ... 0036864873
Ühe teraga niitjaid saab Hiinast 100tk karbiga: https://it.aliexpress.com/i/32921960983.html
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Rebane va kaval loom, peaks ju teadma, kus naistel kõige rohkem karvu? Õige vastus on loomulikult Aafrikas. Ja teie mõtlesite mida?

Seal naise Aafrikas ziletiga katsetamine võib kaasa tuua diplomaatiliste suhete järsu jahenemise. Parem jätaks selle variandi ka kõrvale.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Sel aastal võib-olla juba liiga hilja kui vend Oskar on potti löödud.
Aga järgmisel aastal sea peiedel saab sellist karmimat harjast testida.
ahto42
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ahto42 »

Habet ajan u nädalat tagant.
On ka phillipsi habemeajamis masin akuga, millel peaterale kõrguse lisad ja siis otsik vahetatav, et ninaotsikut kasutada. 7-8 aastat juba, aga krt viimane kord sai aku kuidagi äkki tühjaks, lõpp juba paistis. Aga peeglist vaatas vastu üht saksa diktaatorit meenutav lõust. Sellisena ei saa ju ometigi linnapeale/tööle minna. Egas midagi, tuli siis tolmualt Gillete välja otsida. Tegelt polnudki midagi otsida, aga meenus, et mingil soodukaga oli Gillete reiskott + igalepoole liikuva teraga raseerija+vaht. Tegelt oligi kotti vaja (käisingi ringi lahtiste silmadega et saaks reisikotiga kompleki), aga hind oli hea ja näeb enamvähem kvaliteetne välja ka.
Pärast nii pikka pausi ütleks, et see oli päris hea raseerija, kui meenutaga/võrrelda masina eelset aega.
Kasutaja avatar
alo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alo »

ahto42 kirjutas: 26 Dets, 2023 1:16 Tegelt polnudki midagi otsida, aga meenus, et mingil soodukaga oli Gillete reiskott + igalepoole liikuva teraga raseerija+vaht. Tegelt oligi kotti vaja (käisingi ringi lahtiste silmadega et saaks reisikotiga kompleki), aga hind oli hea ja....
Kusjuures tasub neid soodukaid peale passida, Gillette terad on tükihinnalt tihtipeale kinkekomplektides odavamad kui eraldi ostes. Vana raseerija viskad minema, terad soodsalt käes ja vaht pealekauba.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist