Õhupallid Leedu kohal

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
mart2
Liige
Kontakt:

Re: Õhupallid Leedu kohal

Postitus Postitas mart2 »

Walter2 kirjutas: 29 Okt, 2025 12:46
Kuidas nt oleksite ette kujutanud NSVL ajal siin mingit õhupallindust? KGB pistaks osalised trellide taha pikema jututa. ...
... Ning meteoroloogilistel eesmärkidel lasti ka sel ajal õhupalle ilma kgb sekkumiseta (isegi kui need sattusid siit ka piiri taha). Kuidas see protsess toimus ei ole kursis aga vaevalt meteopunktides kgb esindajad sitsisid et iga balloon isiklikult üle kontrollida mis asi lendu läheb. Ilmselt määrati keegi võimutruu ilmavaatleja vastutama koos vastava aruandluse koostamisega.
Mul kaks tädi töötasid 60.-70.-ndatel ilmajaamades ning sai neil enne kooli ka külas käidud.
Ilmajaama nurgas oli kast pallidega. Kui ettenähtud aeg kätte jõudis, siis võeti sealt pall, riputati "kast" külge, lasti pall gaasi täis ja läks ...
Kohe pärast lendulaskmist tehti sissekanne vaatluspäevikusse. Kahtlen, et seal keegi võimutruuduse kontrolli tegi, sest vaatluspäevik oli nagunii vaja täita või muidu saadeti muule tööle.
KGB-d kohapeal ei näinud. :wink:
Kuidas sealt andmed saadi ja mis edasi, selle vastu minul, kui koolieelikul , sel hetkel huvi puudus ...
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
a11
Liige
Kontakt:

Re: Õhupallid Leedu kohal

Postitus Postitas a11 »

Taaniel Tina kirjutas: 29 Okt, 2025 15:41 Ammu oleks juba Balti riikidel muretseda endale mõned lihtsad ja odavamad lennukid, millel oleks pardakahur peal.
Ei peaks nuputama, kuidas hulkuvaid õhupalle või droone alla lasta.
See tähendaks miskise odavama otsa lennuvahendi 24/7 valmisolekut koos sobiva relvaga pardal.
Mina saan aru, et see nagu ongi ju õhujõudude (relvajõudude) ülesanne, olla valmis 24/7.
Olen sama mõelnud. Et ei peaks F-35-ga õhupalle taga ajama. Super Tucano taolise lennuki ülalpidamine oleks ka jõukohasem. Aga meil tundub, et hakatakse tegutsema alles siis kui jama majas. Viimasest ajast võib näiteks tuua Saatse Saapa juhtumi -alles nüüd hakati kiiruga teed ehitama.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist