Lahingmoona leiud!

Padrunid, mürsud, miinid, granaadid ja kõik muu, mis lendab ja plahvatab, või tapab/vigastab/hävitab muul moel...
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Kas keegi teab kas Väike-Maarja ligidalt Äntu järvede lähedalt on võimalik midagi huvitavat leida?
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Mina tean, et on küll võimalik leida mitmesuguseid huvitavaid asju.

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Aga mis vahendiga otsida, kui metalliotsijat käepärast pole. Ega Pulgaga vist midagi ei leia. Magnet on vist üldse kasutu?
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Lisan veel, et mu isa käis seal kunagi väga ammu ujumas ja nägi järve põhjas paari taldrikmiini.
propatria
Moderaator
Kontakt:

Viimatimainitud esemed on juba mitmeid aastaid tagasi ära viidud ja spetsialistide poolt kahjutuks tehtud.

Üldiselt võta kätte piirkonna topograafiline kaart (soovitavalt mõõtskaala kas 1:50000 või veelgi parem kui 1:25000) ja Sa näed, et ala, millest räägid on väga suur - ligemale 50 ruutkilomeetrit.

Võin julgelt väita, et sellel alal on kindlasti leida midagi huvitavat - igale maitsele midagi.
Oleneb muidugi sellest, mis Sind huvitab? Oma avapostituses seda Sa ei maininud.
Kindlasti tekib raskusi soovitud esemete leidmisel, sest nad võivad looduses asuda kaunis lokaalselt.
Ka pole alati abi mitmesugustest abivahenditest (nagu metalliotsija jne), sest kui nendega liikuda piirkonnas, kus midagi Sind huvitavat lihtsalt pole, siis seda sealt arusaadavalt ka ei leia.

ProPatria
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Mind huvitab teise maailmasõja aegsed padrunid ja nende hülsid ja ka suurtükimürskude hülsid. Ega padrunivööd ka paha leida poleks.

Muide, olen kuulnud, et seal on alles jäänud vaod, kus kaevikud olid, sealt on vist kõige targem otsida.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Ega siis ilma metallidetektorita suurt ei tee. Järgi ka ohutusnõudeid ja ära songi juhuslikult leitud langenu ribide vahel 8)
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

metallikaga on seal kandis natuke jama,sest maa on paksult rauda täis ja kaevad ennast roheliseks.ja järved on ka vist enamuses tühjaks tehtud. kaevikutest olen midagi kuulnud aga hästi ei usun sest lahingutegevust seal minu teada ei toimund. küsisin ka kunagi siin ühteist selle piirkonna kohta aga eriti targemaks ei saand.teadjaid on siin küll aga keegi ei taha hästi rääkida.aga kevadepoole võib seal ringi uidata küll-anna teada kui lähed.
propatria
Moderaator
Kontakt:

Nimetatud piirkonnast leitakse ikkagi aeg-ajalt saksa tankitõrjemiine. Neid ei tohiks küll koju vedada ja tühjaks urgitsema hakata, sest osal neist on lõhkeaineks pikriinhape, millise keemilised muutused on teinud antud lahingumoona väga plahvatusohtlikuks.

ProPatria
Slinky
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Slinky »

tahaks osta miiniotsija ja relvi hakata kuskilt välja kaevama. Peaks vist kuskile saartele kaevikutesse otsima minema.
Nibelungen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Nibelungen »

Ma arvan,et relvade otsimisega saab raske olema,sest neid on ni palju otsitud.Aga kindlasti on kohti,kus veel otsida ,aga mis relv see ika enam on mis on 60 aastat maapõues olnud.
MP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MP »

Relvade otsimisse võib Slinkile jõudu soovida :D :D
Eks iga pool vedeleb midagi... aga kas Sa loodad leida taparelva või ajaloohõngulist sümbolit.
Esimist saab lähimast relvapoest... teisele kuulub minu sümpaatia.
Slinky
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Slinky »

mulle lihtsalt meeldivad relvad, ja kui antiik poest osta pole see ikka sama tunne kui ise leida :D Aga raskusi saab olema küll jah, sest tõsi küll on neid niipalju välja urgitud :cry:
tõnuv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tõnuv »

Saaremaa kaevikud on korduvalt läbi kaevatud.Samas on uskumatu, et ikka tuleb veel välja vindiraudu ja hiljuti leidsin ühe vene tankikuulipilduja, mis oli kaevajate poolt ära põlatud.Ajaloo hõng on sellistel asjadel kindlasti küljes.Seda saab nuusutada meie Seltsi Sääre ajalootoas.
tõnuv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tõnuv »

Sain täna üheks päevaks metalliotsijat laenata ja näe imet.Leidsin Maksimi kilbi.Tõsi küll vanal heal vardaga sorkimise meetodil, sest metalliotsija reageerib nii pudelikorgile kui ka mürsujupile.Isegi vankrivits tuli välja.Ometi ju külili pea märkamatu asi.Katjusa saba koos räsitud sulgedega leidsin ka.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist