Flakpanzer I A

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Ühes teemas oli suur soov, et näitaksin värvimisprotsessi, nüüd see tuleb.

Sellisena enne värvimist:

Pilt

Matt must kõikidele osadele:

Pilt

Järgnevalt Schwartzgün kiht paneelide keskele:

Pilt

Pilt

Pilt

Järgnevalt tankihall algul paneelide keskele ja siis kaugelt ja õrnalt üle kogu mudeli.

Pilt

Pilt

Pilt

Lindid lasin üle mingisuguse ähmase rooste-pruuni-musta seguga.:wink:

Pilt

Vabandan piltide kvaliteedi pärast, kui arvuti iga kord pilte sorteerides kokku jookseb, teeb see elu pisult raskeks.

S
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

No hea vaadata, tõepoolest!
Aga kas sa iga mudeliga kannad kõigepealt musta, seejärel sihukese hallikasrohelise(?) ja alles siis põhivärvi? või see on ainult hallide masinate jaoks? Ma kasutan alltoonimiseks põhiliselt musta ja valget - varju jäävad kohad mustaks, pealmised valguse kätte jäävad pinnad valgeks, lõpuks näeb mudel välja musta-valgekirju nagu malelaud :roll: Ja kui siis alltoonimine on korralikult ära kuivanud, udutan põhivärvi hästi õhukese kihina peale, kuni alltoonimine hakkab juba õrnalt ühte sulama, aga samas kumab ka veidi läbi, aga iseasi kas see nüüd kõige parem moodus on...
Igatahes tulemus on sul selles seisus küll väga hea!

Urmas.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Üldiselt lasen jah iga mudeli algul mustaga üle. Hallide masinatega on jah nii, et lasen mingisuguse hallikasrohelise kihi ja siis lõpuks halliga. Suuremate sõidukite puhul kasutan veel lõpus mitut erinevat halli,et varjukohti veel välja tuua. Mitmevärviliste mudelitega jääb põhjaks ainult must ja siis juba kollane.

Ma olen mõelnud, et järgmisel mitmevärvilisel mudelil tahaks põhivärviks lasta peale punase, siis mustaga pisult varju jäävaid kohti varjutada. Eks näis.

Sinu tehnika tundub ka igati loogiline. Peaks ise ka proovima. Kas ta äkki niiviisi liialt varjutatud ei jää?

Siim
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Väga veenev. Jään põnevusega lõpptulemit ootama.

Küsimus: kas rataste värvimisel kummi värviks jääb see alusmust? Kuidas keskmise osa värvid. Kas kummi katad mingi teibi, maskiga või on asi aerograafiga nii käpas, et pole vaja. Kui peent joont või kontuuri üldse selle aparaatusega teha saab?

Kas mõni kaval vihje ka on pakkuda, et kuidas saaks kamot pintsliga teha. Ise mõtlesin et katsetan mingi svammitükiga, aga pole selleni veel jõudnud. Maadlen pahtliga alles.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Nonäed, see post siin ununes mul täiesti. Vastan siis nüüd ikka ära.... :wink:

Mina järan küll kummid alusmustaks, minu viimistlemismeetodi juures ei mängi see rolli kas on tumehall või must. Keskmise metallosa lasen tavaliselt aerograafiga, võtab piisavalt kitsat joont küll. Alla millimeetrise joone olen kätte saanud. :twisted:

Ei oskagi soovitada kuda muud moodi pehmete äärtega maskeeringlaike teha...ise läksin pintslilt otse aerograafile üle, endal seda aretamise perioodi ei olnud. :roll:

S
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!

Igati vägev aparaat! Jään ootama viimast n.ö tõmmet :D
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Tervitus ka siin teemas üle pika aja!

See viimane tõmme nüüd tulebki....valmis ta ongi. Piltide värvitasakaal vahel lonkab, kuid peale 2 tundi pildistamist ma lihtsalt enam ei suutnud. :wink:

(Mõnes kohas näha kuidas kipsist alus on hakanud puidu küljest ära kerkima, ei tea millest, võibolla õhuniiskus?)

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Tänan vaatamast!
Peeter144
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter144 »

Väga kena, aga kuhu käru jäi?
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Tänud, käru otsustasin kõrvale jätta, ei meeldi mulle see eriti. :wink:
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

No tulemus on vägev! Isegi ilma käruta, mis (minu arvates) peaks siiski sobima, kuna ilma laskemoonavaruta on sellest riistapuust lahingus vähe abi. Kuna masina veermik niigi ägas kahuri ja meeskonna raskuse all, siis oleks suurem hulk laskemoon masina kukil tähendanud projektile fiaskot ja ega seda poleks ka kuhugi mahutada olnud, asja lahendaski järelhaagis, mis tegi sellest riistapuust midagi tandemjalgratta taolist :wink:
Aga mudel ise on (jälle) väga hästi värvitud!

Urmas.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Tänan.

Eks jah, käru oli kohe alguses plaanis ikka juurde panna, kuid nüüd lõpus vaatasin, et teisel on jäänud mingid karvakesed laki alla, peale pesu lõid eriti välja. Siis ma vaatasingi, et saaks viimase ponnistusega vähemalt Flakpanzer'i valmis ja alus oli ka sobiv olemas. Aga see käru hakkab mind nüüd piinama küll. :)
Pauhk
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Pauhk »

Tohib küsida seda , kust sa selle huvitava masina ostsid
Jürgen
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Selle on ostetud Mustamäelt Kullost.