Integratsioon ja Eesti venekeelsed
Tegelikult väga huvitav, et talupojast on tuletatud sõimusõna. Eestis peetakse töö tegemist ikka au sees, eriti talutöid. Meenutage või vanasõnu: "Selle jalg on ikka õigel teel, kes adra järel käib." Aga venelastel seostub sõnaga "rabota" (töö) hoopis negatiivne "rab" (ori). Ilmselt on tegemist mingi rahvusliku omapäraga. Turgenjev on oma raamatutes tauninud bõliinade ja rahvalaulude kangelasi, nimetades neid peiariteks. Tipivad oma kõrgete kontstega saabastes, käised maani lohisemas, krae kõrvadeni tõmmatud, õrnad käekesed piimvalged. Kirjanik arvas, et Venemaal pole tulevikku, kui rahvasuu ülistab selliseid loodreid ning halvustab ausa töö tegijaid.
Mis puutub igasugustesse räuskajatesse, siis vaevalt et nonde kultuurikiht nõnda kaugele minevikku ulatub. Pigem tuleb nende tööpõlgus tsoonist. Vangla subkultuur - isegi kui nad seal veel viibinud pole - on "tõ, bljätt" olluse seas väga moes.
Mis puutub igasugustesse räuskajatesse, siis vaevalt et nonde kultuurikiht nõnda kaugele minevikku ulatub. Pigem tuleb nende tööpõlgus tsoonist. Vangla subkultuur - isegi kui nad seal veel viibinud pole - on "tõ, bljätt" olluse seas väga moes.
Kust saab pudeliga WC.
Aga kus on tulnud sõna venelane? Ise küsin ja ise vastan. Sõna venelane on tulnud sellest, et Eestimaale tuli mingi mees venega (e.paadiga) üle Peipsi järve. Ja kuna Eestlane haritud rahvana pani talle nimeks "venelane" ehk venega (paadiga) tulija. Nii saigi venelane endale nime.

Kes ajalugu ei mäleta,elab tulevikuta.
Teadlased väidavad praegu, et inimesed pole ahvist arenenud, minu teooria on, et vähemalt venelased on. 1800- ndatel ja vist 1900 aastate alguses nimetati ahvide sugukonda neljakäelisteks(praegu peaks olema nimetus primaadid), iga vene keelest arusaav inimene peaks taipama, millest minu teooria. Kes pihta saab, võiks teistele kah ära seletada. Kui homme õhtuks pole keegi taibanud, siis seletan ise 

sitt päev, kellele kurdad
Somel õigusSome kirjutas:Neil on ka jalgadel sõrmed?

Siin peaks natu olema, ta bakalaeurus ainult, pole vist jah tõsiteadlane, lihtsalt teine sajand juba ollakse tema teooria kallal.
Eesti venelaste suhtumine Eestisse ja eestlastesse.
Ei osanud kuhugi teemasse postitust teha, nii tegingi uue teema. Nimelt sain eile tuttavaks ühe vene rahvusest inimesega, kes töötab Eesti struktuurides. Temaga pikalt vesteldes olin sunnitud oma arvamusi natuke revideerima(rõhk sõnal natuke), mees räägib puhtalt Eesti keelt, (küll natuke jäigalt kirjakeelt, st. ei kasuta slängi ega pillu ei vene, ega inglisekeelsid väljendeid sisse, natuke harjumatu). Tal võib olla õigus, et me mõne koha pealt ise põhjustame arvamuste konflikte. Ta peab Eestit oma kodumaaks ja ka suhtub sellesse vastavalt, ta on eestlane, ehkki ta emakeel on vene keel. Olen jõudnud arusaamisele, et neid on teisigi. Mees ise kasutajat ei oma, aga külastab meie foorumit, palusin tal kasutaja teha ja meiega oma mõtteid jagada, pmst. oli ta nõus. Kas teil on selliseid tuttavaid?
On küll, üks kolleeg Pärnust on selline, kellest niisama aru ei saagi, et venelane on. Aktsendivabalt räägib riigikeelt. Aga on oma rahvuse üle uhke. Ja kommunismi ja natsismi vahele tõmbab rahumeeli võrdlusmärgi. Meenutas momenti sõjaväes, kus lauldi rivilaulu miskite vene sigade tapmisest ja tema vaikis ja keldus kaasa laulmast. Olla tehtud mööndus ja sõnad ringi midagi kommunistlike sigade tapmise teemale.
Teised paar noort venelast olid ka suhtlusvõimelised, aga nende puhul oli kuskil pronkssõduri kandis piir ees, nad olid ikka alati veendunud, et eesti rahvas astus lauldes ja rõõmuga nõukogudeliitu ja et Tiefi valitsus on miski Laari väljamõeldis jne.
Ühega oli veel kunagi vaidlus euroliitu astumise teemadel, aga see oli loogiliselt lahendamatu vaidlus. Küsimus oli mõjusfäärides, mul oli venelaste mõjusfäärist siiber ja pooldasin euroliitu, samas ei suuda leida ka ühtki põhjendust, miks peaks venelane omasuguste mõjusfääri vastu olema - loomulikult oli ta euroliidu vastu.
Ja see diskrimineerimine jne on selgelt piiritagune joba, vähemalt meil küll pole mingeid probleeme rahvuslikul pinnal olnud, pigem oleme ikka kokku hoidnud, eriti ametiühingu rindel.
Teised paar noort venelast olid ka suhtlusvõimelised, aga nende puhul oli kuskil pronkssõduri kandis piir ees, nad olid ikka alati veendunud, et eesti rahvas astus lauldes ja rõõmuga nõukogudeliitu ja et Tiefi valitsus on miski Laari väljamõeldis jne.
Ühega oli veel kunagi vaidlus euroliitu astumise teemadel, aga see oli loogiliselt lahendamatu vaidlus. Küsimus oli mõjusfäärides, mul oli venelaste mõjusfäärist siiber ja pooldasin euroliitu, samas ei suuda leida ka ühtki põhjendust, miks peaks venelane omasuguste mõjusfääri vastu olema - loomulikult oli ta euroliidu vastu.
Ja see diskrimineerimine jne on selgelt piiritagune joba, vähemalt meil küll pole mingeid probleeme rahvuslikul pinnal olnud, pigem oleme ikka kokku hoidnud, eriti ametiühingu rindel.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Eks katsume ikka näha kõigepealt inimest ja alles siis (võibolla) rahvust.
See on ka isikule kellega kokku puutume julgustav...
Suhtumine(sed) kujunevad harilikult olmelis-isiklikul tasemel ja mõni maasoost mölakas võib palju ära rikkuda.
Nagu ka punapruun ti...
Inimene otsustab ikka enamasti isikliku kogemuse põhjal - ja teeb (paha)tihti üldistavaid otsuseid nende isikute põhjal kellega vahetult suhtleb.
Sikuke õrn värk.
Nii, et kannataust ja taktitunnet
Venelased on Eestlasele geneetiliselt lähedased, väga tugeva soomeugri tagapõhjaga rahvas - ja pole ühtki mõistlikku põhjust miks me kasvõi isiklikul tasemel hästi läbi saada ei või
See on ka isikule kellega kokku puutume julgustav...
Suhtumine(sed) kujunevad harilikult olmelis-isiklikul tasemel ja mõni maasoost mölakas võib palju ära rikkuda.
Nagu ka punapruun ti...
Inimene otsustab ikka enamasti isikliku kogemuse põhjal - ja teeb (paha)tihti üldistavaid otsuseid nende isikute põhjal kellega vahetult suhtleb.
Sikuke õrn värk.
Nii, et kannataust ja taktitunnet

Venelased on Eestlasele geneetiliselt lähedased, väga tugeva soomeugri tagapõhjaga rahvas - ja pole ühtki mõistlikku põhjust miks me kasvõi isiklikul tasemel hästi läbi saada ei või
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
KÕIK KARUKESTEST
Kui ma õieti temast aru sain, siis võtab asju tänapäevase seisuga, st. elab tänases Eestis ja suhtub ajalukku neutraalselt, ei Eesti ega Vene müütide põhjal. Eesti on tema kodumaa ja ka tema suhtumine on Eestisse selline, ta pole siin võõramaalane. Ta on selle riigi kodanik, kus ta elab. Loodan, et ta ka ise võtab varsti siin sõna, minu kasutajat ta teab.
-
- Liige
- Kontakt:
Mis seal siis ikka nii imelikku on? Näiteks mul oli kogu põhikooli pinginaaber, kes rääkis kodus isaga vene keelt. Ei ütleks, et ta oleks olnud rohkem või vähem eestlane kui meie, kes kodus vaid eesti keeles hakkama saime. Vahe oli vaid selles, et vene keele tunnis peediti teda mitu korda rohkem kui meid teisi.
- -=Mortyr=-
- Liige
- Kontakt:
Mis siin näiteid ikka tuua: Ise olen venelane, sugulased kõik puhta vene soost. Ise käisin eestikeelses lasteaias, tänavu lõpetan eestikeelse gümnaasiumi. Paralleelselt õppisin mõlemat keelt. Kodus räägin vene keelt, vennaga mõlemat segamini. Üldiselt eesti keel palju paremini käpas kui vene keel, eriti ortograafia koha pealt. Oskan mõlemaid nii suhtlus kui ka kirjatasandil. Aktsendid puuduvad mõlemaid rääkides. Ise tunnen ennast rohkem eestlasena ja olen isamaale patriootlik. Vene kombeid ka ei järgi (kui ainult üksikuid). Täpselt samamoodi on üles kasvanud ka mu vend. Mainiks veel, et venelastest tutvusi on vähe - ainult oma maja rahvas.
Mingit viha ei eestalste ei venelaste ega muude vastu ei pea niikaua kuni elatakse sõbralikult ja distsiplineeritult. Isiklikult pole mind solvatud ega peetud ebavõrdväärseks teistega. Plaanis on teha sõjaväekarjäär.
Mingit viha ei eestalste ei venelaste ega muude vastu ei pea niikaua kuni elatakse sõbralikult ja distsiplineeritult. Isiklikult pole mind solvatud ega peetud ebavõrdväärseks teistega. Plaanis on teha sõjaväekarjäär.

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist