blueant kirjutas:… Äkki mõni näide? Või me ei räägi jälle teadusest, vaid sellest, kuidas foorumiskeptik "leidis" midagi internetist?
Ja argument, et mõni teema on poliitiline, et tähenda, et teadust ei saaks teha. Näe ajalugu, sotsioloogia või antropoloogia on veel poliitilisemad, aga saame hakkama.
Tänan küsimast.
a) Kergem oleks vastata, kui lugupeetud küsija näitab täpselt, kus ma süüdistasin kedagi konkreetset kaasfoorumlast?
Mina olen siiani rääkinud selles võtmes ainult teadusest ja teadlastest, mitte foorumi skeptikutest, ja ma ei ole kindel, kas siin foorumis on klimatolooge-teadlasi. Lisaks olen oma väidetele püüdnud juurde tuua tsitaate või viiteid. (
eelpool olen viidanud ka veebilehele, mis on pühendunud ainult kliimasoojenemise skeptikute vastu)
b) ajalugu , sotsioloogia ja antropoloogi on poliitilisemad... on kahjuks küll. Ja tänu sellele saame pidevalt näha ajaloo ja ühiskonna kirjutamist poliitilises võtmes, mitte nii nagu võiks neutraalselt olla. Näiteid ei maksa kaugelt otsida - Venemaa ja II Maailmasõja ajalugu; teadlased, kes väidavad, et sugu ei ole bioloogiline fakt vaid hoopis ajas muutuv vaimne seisund jne.
Jääme siis selle juurde, et räägime/kirjutame siin ka edaspidi teadusest, mitte konkreetsetest foorumlastes ja nende isiklikest vaadetest? Samas pole probleemi, kui nad märgivad, et see on nende isiklik arusaam - olen seda ka ise korduvalt teinud.
Läheme tagasi kliima juurde?
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...