Uued käsirelvad EKV-le
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Uued käsirelvad EKV-le
Sellest ikka saadakse aru, et 600 dollarise AR-15/M4 puhul polegi mingit õigustatud ootust oodata sama töökindlust ja vastupidavust, mis on 1500 dollarilisel Galilil ja 2000 dollarilisel HK416-l-?
USA armee on suur ja suure tulejõuga, Kongress on alati eelistanud kodumaist relvatööstust toetada, sellest ka selle M16 põhise kraami ostmine kuni tänaseni.
Kuid ka praegu (mariinide näitel) hakkab see harjumus muutuma HK relvade kasuks.
Üks HK enda katsetuse video: https://www.youtube.com/watch?v=SywgLmXSSP4
Peale kraavi kõhuli lendamist tasub ikka mõelda, kas on arukas kohe M4 päästikule vajutada (katsetajad ei julgenud antud katset ilma näokaitseta tehagi) või äkki tuleks teha lahingupaus ja tilgutada relv veest tühjaks. Galiliga on sama nalja Eestis muide tehtud ja töötab kenasti.
USA armee on suur ja suure tulejõuga, Kongress on alati eelistanud kodumaist relvatööstust toetada, sellest ka selle M16 põhise kraami ostmine kuni tänaseni.
Kuid ka praegu (mariinide näitel) hakkab see harjumus muutuma HK relvade kasuks.
Üks HK enda katsetuse video: https://www.youtube.com/watch?v=SywgLmXSSP4
Peale kraavi kõhuli lendamist tasub ikka mõelda, kas on arukas kohe M4 päästikule vajutada (katsetajad ei julgenud antud katset ilma näokaitseta tehagi) või äkki tuleks teha lahingupaus ja tilgutada relv veest tühjaks. Galiliga on sama nalja Eestis muide tehtud ja töötab kenasti.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Huvitav, et need 600 dollarilised M-16/M-4 püssid on laialdaselt kasutusel üle maailma ja kõik saavad nendega hakkma.Sellest ikka saadakse aru, et 600 dollarise AR-15/M4 puhul polegi mingit õigustatud ootust oodata sama töökindlust ja vastupidavust, mis on 1500 dollarilisel Galilil ja 2000 dollarilisel HK416-l-?
Või tahad sa meile jälle rääkida AK maagilisest töökindlusest?
https://www.youtube.com/watch?v=NgP6Fea8zM8
https://www.youtube.com/watch?v=YAneTFiz5WU
Ja ometigi said mariinid varem nende relvadega oma töö tehtud.Peale kraavi kõhuli lendamist tasub ikka mõelda, kas on arukas kohe M4 päästikule vajutada (katsetajad ei julgenud antud katset ilma näokaitseta tehagi) või äkki tuleks teha lahingupaus ja tilgutada relv veest tühjaks.
Pigem on nii, et igal relval on oma head ja vead, kuid laias laastus on kõik tänapäevased relvad täiesti adekvaatsed.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Üle maailma on laialdaselt kasutusel igasugu asju, kahtlemata on ka Makarovi püstol väga levinud.
Lihtsalt samastamine, et 600 dollarine M4 on samahea kui 2000 dollariline HK416, on jabur konstruktsioon.
Eestis oli ka laos hunnik M16'd olemas, ometigi kuumale missioonile keegi neid kaasa ei tahtnud, Galili peeti paremaks.
Lihtsalt samastamine, et 600 dollarine M4 on samahea kui 2000 dollariline HK416, on jabur konstruktsioon.
Eestis oli ka laos hunnik M16'd olemas, ometigi kuumale missioonile keegi neid kaasa ei tahtnud, Galili peeti paremaks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Need M16 vaidlused on siin juba ära peetud.
Kui keegi annaks mulle valida, kas ma võtan kohe M4 või ootan kuni 10 aastat ja saan 3 korda kallima hinna eest HK416 (seni peaksin kasutama AK4), siis oleks minu valik kindlasti M4.
M16 oli võrreldes AK4-ga oluliselt mugavam, kergem jne, M4 peaks olema veelgi mugavam.
Miks missioonile valiti Galilid, mitte M16? Minu arvamus on see, et selleks ajaks kui EKV üksused hakkasid osa võtma välismissioonidest, oli Galil EKV põhirelv. M16 kingiti kokku ca 1500 tk, mis omakorda tähendas, et peaks korraga võtma kasutusse mitu erinevat relva. M16 oli kasutatud, Galil uus. M16 EKV-le kingitud versioon (A1?) kasutab ka erinevat 5,56mm padrunit, mis oleks tähendanud täiendavat kulu kahe erineva padruni ostuks/logistikaks jne.
Galil kindlasti on oma kokkukäiva kaba ja lihtsuse poolest parem kui M16A1, kuid igatahes liiguks ma hoonestatud alal ringi pigem M4 kui AK4-ga, mis ongi ju meie hetke probleem.
Kui keegi annaks mulle valida, kas ma võtan kohe M4 või ootan kuni 10 aastat ja saan 3 korda kallima hinna eest HK416 (seni peaksin kasutama AK4), siis oleks minu valik kindlasti M4.
M16 oli võrreldes AK4-ga oluliselt mugavam, kergem jne, M4 peaks olema veelgi mugavam.
Miks missioonile valiti Galilid, mitte M16? Minu arvamus on see, et selleks ajaks kui EKV üksused hakkasid osa võtma välismissioonidest, oli Galil EKV põhirelv. M16 kingiti kokku ca 1500 tk, mis omakorda tähendas, et peaks korraga võtma kasutusse mitu erinevat relva. M16 oli kasutatud, Galil uus. M16 EKV-le kingitud versioon (A1?) kasutab ka erinevat 5,56mm padrunit, mis oleks tähendanud täiendavat kulu kahe erineva padruni ostuks/logistikaks jne.
Galil kindlasti on oma kokkukäiva kaba ja lihtsuse poolest parem kui M16A1, kuid igatahes liiguks ma hoonestatud alal ringi pigem M4 kui AK4-ga, mis ongi ju meie hetke probleem.
Oleneb kelle käest küsida. Näiteks Battlefield Las Vegase (lasketiir, kus igakuiselt tulistatakse ligikaudu 400 000 kuuli) töötajad on avastanud järgnevat:Lihtsalt samastamine, et 600 dollarine M4 on samahea kui 2000 dollariline HK416, on jabur konstruktsioon.
MR556 on HK416 tsiviilversioon.We no longer use ANY piston conversions or factory pistons guns with the exception of the HK-416 “knock-off” TDI upper. I purchased a FACTORY brand-new MR556 and it started keyholing after only 10,000 rounds. I was SO pissed because I spent all that money on the gun and it couldn’t last 10,000 rounds. I had barrels from before we even opened the range with 1,000’s of rounds on them from J&T Distributing (chrome-lined) that didn’t keyhole well into the 80,000-100,000 range. I don’t know who makes or made the J&T barrels but I was so pissed that actually wasted the money on a MR556 and that’s all I got from it. I purchased two of the 14.5″ TDI knock-offs approximately 6-8 weeks ago and they have been on the line daily with ZERO issues. I only purchased them because people will come in specifically request the “416” and even they’ve never handled a weapon their entire lives, they KNOW that the top half isn’t the “416 like in COD/MW”.
Kui ma õigesti mäletan, siis mr556 oli kroomimata vintrauaga
Mis me seda HK-416 enam siin taga nutame ksf. üks okas andis nagu varasemalt mõista, et nii FN kui HK pidavat justkui konkurentsist väljas olema?
M4 tüüpi karabiinid sobivad pigem politsei eriüksustele, kiirreageerijatele ja nendele, kes relvaga otseselt mudas püherdama ei pea vaid teevad heal juhul oma paaritunnise operatsiooni ära ja lähevad seejärel uuesti relvi hooldama.
Siga ja kägu pole ka omavahel mõtet võrdlema asuda...AK4 ja M4 on eri ajastute, erineva kaliibriga, eri klassi relvad.
M4 tüüpi karabiinid sobivad pigem politsei eriüksustele, kiirreageerijatele ja nendele, kes relvaga otseselt mudas püherdama ei pea vaid teevad heal juhul oma paaritunnise operatsiooni ära ja lähevad seejärel uuesti relvi hooldama.
Siga ja kägu pole ka omavahel mõtet võrdlema asuda...AK4 ja M4 on eri ajastute, erineva kaliibriga, eri klassi relvad.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Siin on gurud väitnud, et missioonil kasutatud Galil SAR sõi sama padrunit (ja erinevat kui AR/ARM), mis M16. Niiet selle järgi see padruni jutt ei pela - ka SAR vajas eraldi moona.M16 EKV-le kingitud versioon (A1?) kasutab ka erinevat 5,56mm padrunit, mis oleks tähendanud täiendavat kulu kahe erineva padruni ostuks/logistikaks jne.
Et Galil jäi (no kujuta ette, sõtta islamimaal juutide relvadega), on tingitud ikkagi Galili ülimast töökindlusest, sest missioonile oleks lõdva randmega antud laost iga relv, mis meil võtta oli.
Oleks skaudid AK4 tahtnud, küllap oleks ka antud. Missioonil käinud mehed (rohkem kui üks) on öelnud, et Galilid lasid siis vabalt ridatulega, kui M4del oli ammuilma tulepaus või kostis eemalt meeleheitliku ümbervinnastamise helisid.
Seda juhul, kui nad komisjoni otsust kohtusse ei kaeba.asiootus kirjutas:üks okas andis nagu varasemalt mõista, et nii FN kui HK pidavat justkui konkurentsist väljas olema?
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Selleks, et igasuguste "gurude" jutte uskuda või mitteuskuda, Kapten Trummile kodune ülesanne. EKV kasutuses olevate Galil AR ja SAR vindisamm on 1:7. EKV-s olevate M16A1 relvade vindisamm on 1:12. EKV kasutab 55 graanise kuuliga padrunit. Millise massiga kuuliga peab olema varustatud M16A1-s kasutatav padrun, et see oleks võimalikult optimaalne?Kapten Trumm kirjutas:Siin on gurud väitnud, et missioonil kasutatud Galil SAR sõi sama padrunit (ja erinevat kui AR/ARM), mis M16. Niiet selle järgi see padruni jutt ei pela - ka SAR vajas eraldi moona.
FN ilmselt ongi konkurentsist väljas, kui just kohtusse ei minda. Ei tea kust kohast see HK välja langemise jutt on tulnud.Mis me seda HK-416 enam siin taga nutame ksf. üks okas andis nagu varasemalt mõista, et nii FN kui HK pidavat justkui konkurentsist väljas olema?
nimetu kirjutas:Ei tea kust kohast see HK välja langemise jutt on tulnud.
üks okas kirjutas:Koostatud hanketingimused on minu arvates kuritegelikud, kui Heckler & Koch ning FN ei kvalifikatseeru oma parimate mudelitega 5.56mm ja 7,62mm automaattulirelvade hankel osalema!!
üks okas kirjutas:Heckler & Koch oma parima mudeliga ning FN ei kvalifikatseeru 5.56mm ja 7,62mm automaattulirelvade hankel osalema???
üks okas kirjutas:Missugune vähegi tõsiseltvõetav käsirelvade hange võiks olla ilma Heckler & Koch-i ja FN-i parimate käsirelvadeta?
Heckler & Koch-i kõige uuem, parim (minu arvates) mudel HK433 ei kvalifitseeru. HK433 ei vasta hankekomisjoni poolt koostatud tingimustele.asiootus kirjutas:nimetu kirjutas:Ei tea kust kohast see HK välja langemise jutt on tulnud.üks okas kirjutas:Koostatud hanketingimused on minu arvates kuritegelikud, kui Heckler & Koch ning FN ei kvalifikatseeru oma parimate mudelitega 5.56mm ja 7,62mm automaattulirelvade hankel osalema!!
JOKK?
Keegi ei saaks tõestada, et hankekomisjon SIHILIKULT koostas sellised hanketingimused.
HK433 | The new compact and modular assault rifle generation
https://www.heckler-koch.com/en/product ... rview.html
Minu arvates on hankekomisjoni ülim ebakompetentsus, kui Heckler & Koch-il ei lastud HK433-ga osaleda. Ausalt öeldes, siis ma ei usu, et komisjonis on niivõrd piiratud teadmistega ja niivõrd ebakompetentsed asjatundjad. Ausalt öeldes, siis ma ei usu, et hanketingimustes sisalduvad ebakompetentsused on JUHUSLIKKU laadi.
Komisjoni liikmed peaksid olema siiski targematest targemad, ausamatest ausamad jne relvafanaatikud. Vähemalt mingisugune ettekujutus peaks neil olema võimalikest 5.56mm ja 7,62mm automaattulirelvade konstruktsioonilistest arengusuunadest tulevikus.
HK416 ja HK417 on ju "NIIVÕRD KALLID" ja niivõrd vanad (2004) mudelid, et kindlasti leiaks mõne odavama ja kaasaegsema AR-15 tüüpi automaatrelva, mis oleks peaaegu sama hea.
HK G36 ja kaasaegsem versioon HK233 on samuti minu arvates konkurentsaist väljas. Samuti "NIIVÕRD KALLID" ja niivõrd vanade põhikonstruktsioonidega (1997) mudelid. Hankekomisjonil on ju põhjendusi lihtne leida. HK36 muutub ebatäpseks, kui toru kuumeneb ja "plastikust lukukoda deformeerub". Ei mäleta w?
https://www.welt.de/wirtschaft/article1 ... s-G36.html
https://www.thelocal.de/20150422/de-mai ... n-problems
Hanketingimused on koostatud aga nii, et järgmnevatel aastatel kõiki (valdavat osa, enamust) 5.56mm ja 7,62mm automaattulirelvi kavatsetakse osta AINULT ÜHELT TOOTJALT. Selliste hanketingimustega on minu arvates HK võit automaattulirelvade hankel välistatud.
JOKK?
Viimati muutis üks okas, 08 Nov, 2017 17:29, muudetud 2 korda kokku.
Kui sa oleksid asjaga natuke rohkem kodus, saaksid aru et see väide ei pea kohe kuidagi paika. Nimelt pole eestlased m4 ja ameeriklastega koostööd teinud. ESTCOY6 ja E tegid, aga paraku olid need mehed M16 Relvadega. Igapäevane kokkupuude oli ikkagi brittide ja SA80ga. Ja lôpetuseks igasugu veterane kes räägivad, et afgis anti ridatuld nii ,et automaatide vintrauad põlesid tuleb äârmise ettevaatlikusega võtta. Põhitööriist oli ikka 12,7mm , 30mm ja erinevad NLOS raketid.Kapten Trumm kirjutas: Missioonil käinud mehed (rohkem kui üks) on öelnud, et Galilid lasid siis vabalt ridatulega, kui M4del oli ammuilma tulepaus või kostis eemalt meeleheitliku ümbervinnastamise helisid.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Jutt oli ESTPLA-st ja Iraagist. ESTPLA-d olid seal USA brigaadi koosseisus ja ameeriklastega pidevalt koos.
Seega võib uskuda, et neid ameeriklaste relvade teemadega oldi kursis.
Seega võib uskuda, et neid ameeriklaste relvade teemadega oldi kursis.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline